Dag 1: Amsterdam - Los Angeles

Door Fam. Rijstenberg - 13-06-2022 04:18

Voor al onze lieve familie en vrienden die ons volgen: WE ZIJN ER! 

Even een samenvatting van onze reis:

Op zaterdag 11 juni zijn wij via shuttle-transfer Zuidwolde-Meppel, verzorgd door Richard en Dorien, naar het treinstation gebracht. Vanaf hier reisden we af naar Amsterdam, om daar alvast te overnachten zodat we niet voor dag en dauw uit bed hoefden voor onze vlucht. Buiten het station/vliegveld was duidelijk aangegeven waar we moesten zijn voor onze shuttle naar het hotel. Hoewel het véééél beter was aangegeven dan de shuttle service in Los Angeles (lees verder...), moesten we helaas wel ruim 45 min wachten totdat deze kwam. Het hotel was een prima overnachtingsplek voor als je vroeg een vlucht hebt. Rond kwart voor 7 in de ochtend werden we door de bus weer afgezet bij het vliegveld. Een beetje bang voor wat ons te wachten stond qua drukte liepen we naar onze in-check balie/bagage drop-off. Hier verliep alles soepel en snel, waarna we onze weg konden vervolgen naar de douane. Ook hier ging alles goed, op de bergschoenen van John na, die een extra keuring moesten ondergaan door de scan. Laatste stop was de paspoort controle, maar ook hier was geen bijzondere drukte. Al met al waren we 1,5 uur kwijt en konden we nog rustig even ontbijten.

Rond 09:00 zaten we bij de gate, die al vrij snel open ging zodat we konden boarden. Om 10:15 zaten we in het vliegtuig, klaar voor vertrek. Het entertainment programma was al even doorgespit en plannen waren gemaakt welke films als eerste bekeken zouden worden. De vlucht was lang, maar prima. We zijn gewend om lang te moeten zitten voor vakantie, zoals de 10 uur durende rit naar ons geliefde Alpendorf of met de caravan naar Kroatië, maar daar krijg je de kans om te stoppen en je benen te strekken. In het vlieguig is dit iets lastiger, dus de laatste 2 uur hadden we allemaal stijve lichamen. Suzan kreeg ook nog eens behoorlijk hoofdpijn, dus we waren blij toen we aan de grond stonden.

Waar het eerst nog zo rustig leek, kwamen we al vrij snel in een gigantische lange rij voor de boarder control. We hebben zeker 1,5 uur erover gedaan om bij een streng uitziende douanier terecht te komen. Hij nam een aantal portret foto's en wilde van alle vingers een vingerafdruk. Blij dat we eindelijk de koffers konden halen, was het nu de kunst om onze transfer te vinden naar het hotel. Omdat we een camper huren, zijn we verplicht om tenminste één nacht in een hotel te verblijven na een lange, internationale vlucht. 

Enigszins overtuigd dat we gelijk de goede opstapplek hadden gevonden, stapten we voor het eerst in de Amerikaanse buitenlucht. Eerste indruk: COMPLETE CHAOS. Overal auto's, taxi's en bussen die blijven toeteren. In Nederland is dit heel asociaal, maar blijkbaar hier heel normaal. 

Ik kwam er al vrij snel achter dat we dus NIET op de goede plek waren. Terug naar binnen, kijken op borden en dan toch maar even iemand vragen waar we moeten zijn. Gelukkig wisten we toch de goede plek te vinden, maar als een kip zonder kop, stappen we een shuttle in die niet die van ons blijkt te zijn. Wij moesten naar Holiday Inn en op deze stond Holiday Inn Expres. We konden nog net op tijd uitstappen, zodat we 2 minuten erna wel in de juiste shuttle zaten. Een aardige buschauffeur pakt onze koffers aan en rijdt ons naar het hotel. Het verkeer in de stad is ook chaotisch, dus dat wordt morgen een hele klus om met de camper onze weg te vinden.

Terwijl ik dit schrijf, is het 19:10 lokale tijd, dus eigenliljk 04:10 voor ons. Roelina en Suzan beginnen al in slaap te vallen, maar John en ik blijven nog even wakker. Morgen worden we tussen 12:00-12:30 opgehaald door Road Bear, waar we onze camper hebben gehuurd. In de middag zullen we dan toch echt zelf de weg op gaan richting onze eerste stop: San Diego!

 

Reacties

Dorien Botterhuis 13-06-2022 08:07 {{button-62729}}

Leuk om mee te lezen zo! Wat een avontuur al! Lekker uitrusten nu en op naar het avontuur!

Ageet Wijbinga 13-06-2022 19:28 {{button-62756}}

Mooi om mee te mogen lezen! Morgen/ vandaag gaat het dan gebeuren! Geniet van jullie prachtige reis, we gaan jullie volgen!

Ageet Wijbinga 13-06-2022 19:28 {{button-62757}}

Mooi om jullie zo te volgen! Geniet van jullie prachtige reis!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan