Dag 4: San Diego - Needles

Door Fam. Rijstenberg - 16-06-2022 06:46

Zoals gister beschreven, rijden we vandaag naar Needles, om een tussenstop te maken richting de Grand Canyon. 

We worden weer vroeg wakker, dus Roelina rommelt alvast wat in de camper om deze rij-gereed te maken. We eten rustig ons ontbijt op en rijden dan van de camping af. Terwijl we dit doen, valt ons op dat bijna elke (reusachtige) camper/caravan ook een hele grote pick-up heeft. Is dit een soort vereiste om te kamperen in Amerika?

Voordat we de grote weg op gaan, maken we (weer) een stop bij de Walmart. En JA: we vinden een combi oven/broodrooster, aangezien de oven in de camper ons ook een raadsel is. Verder kopen we nog houtskool en aanmaakblokjes, zodat we ook eens kunnen BBQ-en op de firepit die sommige campings hebben. Daarna tanken we onze camper vol en zo... deze houdt wel van een slokje benzine. Hoewel de benzine in Amerika ook hoger is dan normaal, is het met een 1,60 per liter nog steeds veel goedkoper dan Nederland. 

Na een tijdje laten we de grote stad achter ons en doemt er steeds meer ruige natuur op. Een heuvelachtig gebied met veel rotsen. Uiteindelijk begint het steeds droger en droger te worden. Na ongeveer 3 uur besluiten we te stoppen bij een rest area. Heel apart; dit is de allereerste parkeerplaats langs de snelweg die we tegenkomen. 

We gooien de deur open en we worden omver geblazen door de warmte. Na de normale temperaturen in San Diego, is 36 graden toch even een behoorlijke klap in je gezicht. Het toilet wordt even bezocht en de magen worden een beetje gevuld met een broodje en yoghurt. De weg wordt vervolgd en we gaan van de snelweg af en komen op een 2-baans autoweg. Gek genoeg is deze weg veel minder hobbelig dan de snelweg. Het landschap veranderd langzaam in woestijn. We komen langs een aantal kleine dorpjes en bij één dorpje willen we het Visitor Center van Joshua Tree National Park bekijken. Aangekomen, blijkt dat deze dicht is. Toch kun je er wel wat lezen over het park en kan je een klein wandelpad volgen naar hele aparte palmbomen. Na een paar honderd meter staat er een bord: 'Beware: agressive beas ahead'. Iedereen die mij kent, zal niet gek opkijken dat ik gelijk ben omgekeerd. 

We stappen de camper weer in en rijden verder. Het landschap is werkelijk één kale vlakte. Out of nowhere doemen soms een soort vuilinsbelten op met allemaal oude caravans, auto's en troep. We rijden een berg over en dan... is er NIKS meer. Geen dorpjes, geen vuilnisbelten, geen bomen. Alleen een tweebaansweg, wij en een handjevol passerende auto's. Het is een bizar gezicht en vrij indrukwekkend, omdat het in de verste verte niet lijkt op Nederland. 

Na ee uitzichtloze rit, komen we weer aan bij de 'grote' weg, namelijk de Interstate 40. Het landschap blijft droog, maar we zijn in ieder geval niet meer alleen op de weg. Opvallend is dat 90% uit de voertuigen uit vrachtwagens bestaat. We rijden nog zo'n 100km totdat we op onze camping aankomen. Opnieuw worden we overvallen door de hitte. Temperatuur is gestegen naar 43 graden. Snel maken Suzan en ik ons klaar om naar het zwembad te gaan. Met 3 lagen zonnebrand op genieten we van de verkoeling. Ook John neemt nog even een duik, lekker in de onderbroek, omdat hij geen zin had om de zwembroek te pakken.

Na het avondeten douchen we ons, maar de temperatuur is nog stees hoog: 37 graden. Gelukkig hebben we airco in de camper, dus deze zullen we zo lang mogelijk aanhouden. Het zal hoe dan ook een warme nacht worden. Morgen hebben we nog een lang stuk voor de boeg, maar dan beginnen ook de nationale parken, met als eerst de Grand Canyon! Onderweg zullen we via Route 66 verschillende oud-Amerikaanse dorpjes bezoeken, zoals Oatman en Kingman. 

 

Reacties

Marjan 16-06-2022 07:20 {{button-62881}}

Leuk om jullie zo te volgen. Veel plezier!!

Marlieke 16-06-2022 08:58 {{button-62887}}

Agressive beas🤣🤣 draaide je je om of rende je gillend weg?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan