Dag 8: Page

Door Fam. Rijstenberg - 21-06-2022 06:30

Opnieuw kunnen we uitslapen tot half 8, of nouja.. wat je uitslapen kunt noemen. Suzan slaapt op haar vrije dag uit tot 11:00. De wind is sterk afgenomen en de zon schijnt volop. We blijven de ochtend lekker bij de camper. Helaas is er geen zwembad en het meer is eigenlijk te ver weg, maar gelukkig weten we onze buitendouche aan de praat te krijgen. Een douche is misschien een te groot woord, maar het is wel een luxe slang met 8 verschillende standen. We zitten/liggen in de zon en af en toe spoelen we ons af met het frisse water. 

Tegen 13:00 rijden we weg van de camping voor onze tour in de Lower Antelope Canyon. Een stukje onverharde weg leidt ons naar één van de organisaties die deze tour aanbieden. Dit wordt gedaan door Navajo's, de Native-American bevolkingsgroep die hier leeft. Na een check moeten we even een halfuur wachten. Tijd om een broodje te eten, want je mag absoluut niks mee de Canyon in. Geen rugzak en geen eten. Je telefoon en een flesje water mag wel. 

Om 14:00 worden wij en alle wachtende mensen naar voren geroepen en ingedeeld bij een persoonlijke gids. Samen met een gezin uit Israël gaan we mee met Amber, een jonge, vrouwelijke Navajo die in het gebied is opgegroeid. Er is nog een gids aanwezig, Betthany, die zo te zien wordt 'ingewerkt' door Amber. De regels worden voorgelezen en we lopen richting de start van de Canyon. Via een aantal steile trappen dalen we af. De trappen zijn een aantal jaar terug allemaal vervangen, omdat de meesten waren verwoest door een heftige flash flood. Hevige regenval in een zeer korte tijd veroorzaken deze flash floods en zorgt voor grote problemen in laaggelegen gebieden. Toch heeft het ook voor het ontstan van de Antelope Canyons gezorgd. Regenwater en modder schuren de hele Canyon uit. 

We stappen op de bodem van de Lower Antelope Canyon en het aanzicht is onwijs cool. Op sommige plekken is goed te zien hoe het water/modder zijn weg heeft gebaand door deze nauwe zandstenen muren. Amber kan veel vertellen over het ontstaan van de Canyon. Een aantal rotsen hebben ook namen gekregen, omdat het, als je goed kijkt, op bepaalde mensen, dieren of dingen lijken. We maken volop foto's en worden hierbij ook geholpen door Amber en Betthany die precies de goede fotostand en plekken weten. 

Na iets meer dan een uur komen we via een smalle kloof weer boven de grond. Het ziet er heel apart uit hoe mensen opeens uit de grond komen. We vonden het een super leuke tour en een echte aanrader voor anderen die ooit hier naartoe gaan. 

Op de terugweg geven we onze camper nog een slokje benzine (wat overigens veel goedkoper is dan in Californië. Bijna 2 dollar goedkoper) en halen we nog even wat drinken bij de Safeway. We hadden gehoopt om te BBQ-en op de camping, maar helaas is de wind behoorlijk toegenomen. We willen niet een gigantisch wildvuur veroorzaken in deze gort droge omgeving, dus besluiten maar gewoon wraps te eten. Na een spelletje en een boekje, kruipen we ons bed in. Morgen zullen we verder reizen, namelijk naar Monument Valley, waar we 1 nacht staan. In de avond zullen we een Sunset Jeep Tour doen langs alle gigantische rotspartijen. 

PS; Mondkapjes in de Lower Antelope Canyon zijn verplicht zoals je op de foto's ziet. De Navajo zijn nog erg streng met het COVID beleid. Ze zijn namelijk een kwart van hun populatie verloren aan COVID.. 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan