Dag 11: Moab

Door Fam. Rijstenberg - 23-06-2022 05:37

Na een ontbijt, zijn we gelijk op pad gegaan. Ons tijdslot was van 09:00-10:00 en iets na 9-en stonden we in de rij voor het park. Deze duurde gelukkig niet zo lang als gister. Via de slingerweg rijden we weer omhoog en zodra we de bocht om rijden, zijn we weer in het nationale park. Dit keer zullen we de hele route rijden tot het einde van het park om hier een aantal trails te lopen. 

We beginnen met de makkeijke trail naar Sand Dune Arch. Met onze nieuwe hervulbare bidons lopen we door het zand naar het uitzichtpunt. De trail is makkelijk en via een smal pad tussen de rotsen komen we op een open plek met heel veel zand. De trail is vooral geschikt voor kinderen en dat begrijpen we. Hierna pakken we ook de trail richting Broken Arch. Dit is een trail van 2 kilometer via een horizantaal pad. De Arch lijkt in het midden gebroken te zijn en opnieuw aan elkaar geplakt, vandaar de naam. We klimmen onder de boog door en besluiten dan terug te gaan naar de camper. Het is gelukkig niet te warm vandaag en met een briesje is het goed te doen. 

Daarna volgen we de route verder naar het eindpunt, waar je veschillende trails kan lopen naar Pine Tree Arch, Tunnel Arch, Landscape Arch, Double O Arch, Dark Angel en Private Arch. Als eerst lopen we naar Landscape Arch, wat zo'n 3 kilometer is Dit is de breedste boog van het hele park met een lengte van 306ft (93 meter). De trail gaat via wat heuvels en op het laatst zand richting het uitzichtpunt, maar een moeilijke trail is het niet. Mocht je verder willen lopen naar Double O Arch, Dark Angel en Private Arch wordt de trail moeilijk en zwaar. Via de gladde rotsen klim je omhoog zonder enige steun. Dit hebben we dus niet gedaan. Landscape Arch daarentegen is ook zeer indrukwekken. De boog is erg smal en in 1991 is er een groot stuk steen afgebroken en naar beneden gevallen (er waren wel hikers bij, maar niemand is gewond geraakt). Uiteindelijk zal de boog door weersomstandigheden in elkaar storten, maar hopelijk gebeurt dit niet in de nabije toekomst.

In de camper drinken we gulzig ons water op. We besluiten terug te rijden en nog even naar Delicate Arch Lower Viewpoint te gaan. Deze Arch is de bekendste van het hele park en staat ook op de nummerplaten van Utah. Je kunt er naartoe via een lastige trail van 4.8 kilometer. Dit hadden we kunnen doen, maar vanwege onze boottocht om 15:30 gaan we dit niet redden. Gelukkig zijn er twee viewpoints waarvan je de boog kunt zien, ook al is het ver weg. Hij staat toch nog even op de foto. Terwijl we wegrijden vormen er in de verte behoorlijk donkere wolken. Zo lang onze boottocht maar niet wordt gecanceld....

Er wordt nog even een tosti gegeten in de camper en daarna rijden we naar Canyonlands By Night & Day. Vanaf hier vertrekt een Jet (Spin & Splash) Boat die ons over de Colorado River voert. De gezellige 'kapitein' geeft ons reddingsvesten en vraagt ons of we klaar zijn om nat te worden. We mochten absoluut geen spullen mee en een pet/zonnebril zijn ook geen aanrader. Ik heb als enige mijn telefoon mee in een waterdicht zakje om eventueel foto's te maken. We snappen niet zo goed waarom dit allemaal niet mee mag, maar achteraf begrijpen we heel goed waarom. 

Voordat we van start gaan, laat de kapitein even zien wat de boot allemaal kan. We merken al gauw dat dat ding knetterhard kan. Hij doet alvast een 180 spin en vraagt of iedereen oké is. Dat is zo, dus nu wordt de snelheid opgevoerd. Met maar liefst 100km/u stuiteren we over de rivier. Hij maakt spins van 180 en 360 graden en hier en daar worden we nat, maar dit valt nog mee. We stuiteren op en neer over het water met geweldige muziek op de achtergrond. Bij de stroomversnellingen van de rivier creeërt de kapitein zijn eigen immense golven achter de boot. Hij draait de boot om waardoor we vol in de golven komen. Hij waarschuwt om bij de eerste splash water niet je mond open te doen, want je zult en hap water binnen krijgen. Dit zal toch wel meevallen? Nee.. Door een enorme golf zijn we allemaal binnen 1 seconde zeik en zeik nat. Awesome! Door de snelheid van de boot zijn we zo weer droog. De zon schijnt alleen niet, dus doordat we nat zijn, is het best fris. Voor we het weten maken we weer een of andere beweging en we zijn weer drijfnat. De tour van meer dan een uur is echt super en met één laatste dikke splash komen we als verzopen katten weer aan wal. Voor mensen die ooit naar Arches gaan: ZET DEZE ACTIVITEIT OP DE PLANNING! Ik heb helaas geen foto's kunnen maken, want de telefoon was ik zo kwijt geraakt, maar met deze video krijg je een goede indruk: https://www.youtube.com/watch?v=IrTVP7__t_M

We sluiten de dag af in Moab, waar het even heel hard regent, en gaan eten bij een gezellig tentje genaamd Pasta Jay's met een voornamelijk Italiaanse menukaart. John, Suzan en ik hebben een kleine pizza (meer dan genoeg) en Roelina een bord vol pasta met gevulde kip, die ze niet op krijgt. Haar bord eten was toch iets meer een Amerikaanse portie. Met gevulde magen brengen we de avond in de camper door, want het miezert nog wat. Morgen hebben we een lange reis voor de boeg, want we moeten 5/6 uur rijden naar het volgende nationale park: Bryce Canyon! Op deze camping hebben we geen stroom- en wateraansluiting en ik denk ook geen WiFi. Het volgende verslag kan dus even op zich laten wachten.. :)

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan