Dag 12: Moab - Bryce Canyon

Door Fam. Rijstenberg - 26-06-2022 06:58

Vandaag een lange rit voor de boeg. We vertrekken voor 8-en van de camping en een beetje slaperig gaan we op pad. Het begin van de route is niet super bijzonder. We stijgen en dalen wat en op een gegeven moment rijden we eindelijk weer eens op een Interstate. Er is bijna geen kip op de weg. De kale rotsen veranderen in groene bergen en het lijkt net alsof we in Frankrijk rijden.

Na een lange, ietwat saaie weg, slaan we af naar Route 89. Het uitzicht wordt hier een stuk mooier. Tussen alle bergen slingeren we over een goed aangelegde weg, met een snelstromende rivier naast ons. Daarna veranderen de bergen in groene weilanden vol met koeien. In de verte zien we nog steeds hoge berkkammen. Het lijkt in de verste verte niet op het droge, steenachtige landschap wat we achter ons laten. Het laatste stukje route voert ons over Route 12. We rijden via de Red Canyon, wat zich kenmerkt door haar roodgekleurde zand en gesteente, naar Bryce Canyon. De bergen en rotsen zijn hier in allemaal verschillende kleuren en met het groene bos erbij ziet dit er mooi uit.

De camping is groot en onze plaats is wat scheef, dus voor het eerst gebruiken we de levelers. Stroom en water hoeven niet aangekoppeld te worden.. back to basis it is. We eten een late lunch en gaan daarna op pad naar het Visitor Center. Het blijkt dat ook hier, net zoals bij de Grand Canyon, een stargazing-evenement is. John en ik vinden dit erg interessant, dus als het weer het toelaat, gaan we vanavond door telescopen naar de sterrenhemel kijken. Het Visitor Center is druk en groot en er is mogelijkheid om een film over Bryce Canyon te kijken die ons genoeg informatie geeft over het leven in dit Nationale Park. Voordat we teruggaan naar de camper, besluiten we nog even naar The Rim van de Canyon te gaan om alvast een blik te werpen op dit mooie natuurfenomeen. De shuttlebus rijdt hier gelukkig wel, dus we worden afgezet bij Sunset Point. Het uitzicht is opnieuw bizar mooi. De trails die morgen op de planning staan, zijn in de verte al te zien. In de lucht ruik je soms rook. Sinds vorige week is een eindje verderop een wildfire bezig een heel bos af te fikken.. zonde.

We lopen een stukje Rim Trail. Ik merk tot mijn opluchting dat ik hier geen last heb van hoogtevrees. Echter vormt een andere angst van mij zich in de verte. De mensen die mij goed kennen, weten vast waar ik het over heb: ONWEER. Grote donkere wolken dreigen over ons heen te gaan, maar uiteindelijk waaien ze over. Terug bij de camper chillen we wat en eten we een karig avondmaal terwijl er hier en daar kleine eekhoorns langs ons heen rennen.

Tegen 10 uur lopen John, Roelina en ik naar de parkeerplaats om via telescopen naar de sterren te kijken. Suzan besluit naar bed te gaan. Achteraf gezien hadden wij dat ook kunnen doen, want er staat een gigantisch lange rij en uiteindelijk wachten we drie kwartier om 2 minuten door de telescoop te kijken. Toch zijn er gigantisch veel sterren te zien vanavond en dit is wel heel vet. In nationale parken wordt er weinig gebruik gemaakt van lantaarnpalen en witte zaklampen zijn bij dit evenement verboden. Licht heeft namelijk een negatief effect op de sterrenhemel. Door de telescoop zien we een cluster van sterren en de Milkyway is heel goed te zien met het blote oog. Ik vraag ook nog even of de astronoom mijn sterrenbeeld kan aanwijzen, want deze is zichtbaar in de zomer. En ja hoor, ik weet voortaan Schorpioen te vinden.

Een beetje laat kruipen we ons bed in. Het is lekker afgekoeld. Morgen gaan we de hele dag Bryce Canyon verkennen!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan