Dag 18: Las Vegas - Visalia

Door Fam. Rijstenberg - 30-06-2022 06:37

Tja, over deze dag kan ik heel kort zijn, dus geniet van dit korte verslag:

Het is iets voor 06:00 als Roelina wakker wordt. Die gaat alvast naar het toiletgebouw en de rest blifjt nog heel even liggen. Maar als er één iemand geluid maakt in de camper is het moeilijk om weer in slaap te komen. Het was opnieuw een warme nacht en zo vroeg in de ochtend is het niet bepaald koeler. De klok staat op half 7 als we de camping afrijden. Voordat we verder gaan, geven we onze camper nog een slokje drinken, want hierna komen we weer in Californië waar de benzine 2 dollar duurder kan zijn. 

Om 07:00 maken we nog even een stop bij het beroemde Las Vegas Sign. Voordeel van zo vroeg zijn: er staat geen gigantiche rij en je kan rustig een foto maken. Er staat wel een hele slechte immitatie van Elvis Presley. Wat doet deze man zo vroeg hier? Hij ruikt ook nog eens naar wiet. De mensen voor ons maken een foto met hem, wij slaan vriendelijk over. 

We stappen de camper weer in om vervolgens een heeeeeele saaie route te rijden richting Visalia. Ik kan er serieus niks bijzonders over zeggen.. Het eerste gedeelte is nog een beetje interessant, door het woestijn landschap. We rijden langs een gigantisch windmolenpark en ik bedenk met dat hier de scene uit The Hangover 3, waar Doug, Alan, Phil en Stu van de weg worden gereden en ook in een windmolenpark worden gedropt, wel eens opgenomen kan zijn. Na onderzoek, blijkt dit zo te zijn. 

Dat is ongeveer het enige interessante feitje wat ik over de route kan vertellen. De weg wordt na een tijdje weer erg slecht en we stuiteren alle kanten op. Ligt dat aan Californië? Aan het begin van de vakantie hadden we hier ook last van, maar hebben daarna eigenlijk nooit meer slechte wegen gehad. De route leidt ons door diverse dorpen/kleine steden en van wat we zien is het allemaal oude meuk. Misschien dat we ook net langs de verkeerde plekken rijden, maar we worden er niet warm van. 

Aangekomen op de camping, die middenin een woonwijk staat, blijkt dat het nog steeds zo'n 38 graden is. Gelukkig is er een zwembad, dus rara waar wij de namiddag hebben doorgebracht. Het blijkt dat Seqouia National Park te ver weg van hier is, dus we zullen morgen op de weg naar Yosemite een kleine stukje omrijden om een deel van het park te zien. Inmiddels koelt het af naar zo'n 25 graden, dus iets aangenamer dan Vegas. Hopelijk lukt het slapen wat beter, want morgen gaan we er opnieuw vroeg uit. 

* De verslagen van komende twee dagen kunnen even weer op zich laten wachten. We staan middenin Yosemite National Park op een camping zonder hook-up, dus WiFi zal vast ontbreken! 

Reacties

Annelien 30-06-2022 16:08 {{button-63400}}

Hi beste medereizigers bij de Road Bear ophaalplaats. Ik ben de moeder van Evert en geniet met jullie mee met van de leuke verhalen en mooie plekken die jullie bezoeken😉

Veel plezier verder👍
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan