Dag 19: Visalia - Yosemite

Door Fam. Rijstenberg - 03-07-2022 07:10

We verlaten de camping, die we allemaal de minste tot nu toe vinden. Het eerste gedeelte van de route gaat langs allemaal velden vol appels, sinaasappels en tomaten. Hierna beginnen we te klimmen door de bergen die ons uiteindelijk naar de hoge seqouia bomen leiden. We zullen deze bewonderen in Kings Canyon National Park. Ze staan ook in Seqouia National Park, maar dat is ons net wat te ver rijden en omdat het een slingerweg omhoog betreft, zal dit ook twee keer zo lang duren.

Het uitzicht is mooi, maar op sommige plekken loopt de afgrond best steil naar beneden en zonder vangrail is dat een beetje scary. Dat we zo heeeele grote bomen gaan zien, blijkt nog uit helemaal niets. Er is wel bos, maar zoals het lijkt, zijn dit gewone bomen die we in Nederland ook zien. Maar hoe hoger we komen des te groter worden de bomen. Zodra we Kings Canyon binnen rijden zien we al een aantal joekels staan. We rijden naar de parkeerplaats van de General Grant Tree. Dit is 3e grootste boom ter wereld en is 1700 jaar oud. Een korte route brengt ons naar dit gevaarte. Aan één kant is er een deel afgebrand, maar met deze bomen is vuur noodzakelijk om te overleven. De omtrek van de boom is zo groot als 20 mensen die met de armen wijdt eromheen gaan staan. In dit bos staan nog meerdere gigantische exemplaren. We zijn blij dat we hier toch nog even naartoe zijn gereden.

Bij het Visitor Center kopen we nog even een ijsje. Deze vervangt de taart die we anders hadden gegeten voor het 27e-jarige huwelijk van John en Roelina. Via dezelfde slingerweg rijden we weer naar beneden. We doorkruizen Fresno waarna de weg weer omhoog slingert. Ik vind de weg niet heel prettig, want de bochtige weg en het feit dat ik achteruit rijd wakkert mijn wagenziekte nogal aan. Ik probeer wat te slapen, maar dit maakt het niet beter. Roelina en ik ruilen van plek, zodat ik in ieder geval naar voren kan kijken. Onderweg wordt het steeds groener en het is compleet anders dan wat we allemaal al hebben gezien. Helaas staan er ook grote stukken verbrand bos tussen.  Sommige stukken bos zijn zelfs helemaal wit, het lijkt haast een spookbos.

We komen door een tunnel en aan het einde rijden we regelrecht tegen Tunnel View aan, het uitzicht over het dal van Yosemite met Half Dome en El Capitian als de reusachtige rotspartijen. De weg slingert naar beneden en komt uit in Yosemite Valley. Hier is het Visitor Center, Gift Shops, eetgelegenheden, genoeg keuze aan trails en een aantal campgrounds. Wij staan op één van deze, namelijk Upper Pines, die Roelina een halfjaar geleden al moest reserveren. De camping is geweldig. Midden in het bos, veel tentjes en je krijgt een echt kampeergevoel. Geen hook-up, maar ach, dit kennen we ondertussen. We nemen de shuttlebus naar het Visitor Center, maar deze blijkt al dicht te zijn. Een trail lopen is qua tijd niet handig, dus we gaan terug om te eten. Tijdens het eten staat het halve bos in de rook van alle kampvuurtjes. Na een spelletje kruipen we ons bed in. De afvalzak zetten we wel even in de bear-proof container, want we willen geen beer op bezoek vannacht. Morgen gaan we een hele dag Yosemite verkennen!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan