Dag 23: San Francisco - Pismo Beach

Door Fam. Rijstenberg - 05-07-2022 07:47

HAPPY 4TH OF JULY! Een grote nationale feestdag wordt vandaag in Amerika gevierd vanwege de Onafhankelijkheidsverklaring die in 1776 werd geschreven. We hebben op verschillende plekken al kraampjes gezien waar je vuurwerk kan kopen en campers zijn soms feestelijk en soms een beetje overdreven versierd met Amerikaanse vlaggetjes en andere prullaria. 

Net zoals de afgelopen dagen is het weer vroeg. Hoewel er niet onwijs veel kilometers op de planning staan, gaat de route wel lang duren. We rijden een deel van de Highway 1, de route die langs een groot deel van de kustlijn van Californië loopt en langs mooie uitzichtpunten rijdt. De route is bochtig en je kunt maar zo'n 50 kilometer per uur rijden. Daarnaast zullen we ook op een aantal plekken stoppen. 

De eerste 2 uur zijn we bezig om de grote steden te verlaten. Naast San Francisco ligt ook de grote meteropool San Jose hier. De weg is weer verschrikkelijk. De Highway 1 route begint voor ons bij Monterey. De weg is hier nog breder en slingert nauwelijks. Al snel rijden we een stuk boven de kust en komen we bij het bekende Bixby Creek Bridge. Als je Highway 1 op Google zoekt, zul je sowieso een plaatje van deze brug tegenkomen. Een foto maken langs één van de viewpoints is er hier niet bij, want de kleine parkeerplaatsen worden al bezet door auto's. We rijden langs Carmel en Big Sur en stoppen even voor een kop koffie, want die heeft John nog niet gehad en is natuurlijk essentieel. Op sommige plekken loopt de route aardig omhoog en zit je hoog boven het water. De afgrond loopt naast ons gelijk naar beneden. Gelukkig is de lucht strakblauw en het water op sommige plekken heel helder. Dit geeft geweldig uitzicht. 

Uiteindelijk gaan we weer dalen. Haarspeldbocht na haardspeldbocht volgt elkaar op en de weg is behoorlijk smal. Gelukkig zijn we niet de enige camper. Eenmaal beneden komen we bij Piedras Blancas waar het Elephant Seal Viewpoint is. Zoals de naam doet vermoeden: er liggen hier een heleboel zeeolifanten. De grote mannentjes, die wel 2300 kilo kunnen wegen, blubberen over het zand. Ze zijn oerlelijk en maken keiharde snurkende, rochelende geluiden. Sommige vechten met elkaar. De vrouwtjes hebben niet zo'n lelijke slurf en zijn een stuk kleiner. Die wegen maar zo'n 800 kilo. Iets verderop liggen de kleine pups. In tegenstelling tot wat we hebben gelezen, stinkt het er gelukkig niet. Het schijnt dat deze beesten, maar ook zeeleeuwen super kunnen stinken. In de campet eten we onze lucnh: pastasalade. De laatste 80 kilometer gaan snel voorbij en we rijden de camping van Pismo Beach/Avila op. 

Zoals echte Amerikanen, gaan ook wij BBQ-en vanavond. Helaas is er geen fire-pit, maar de camping verhuurt gas BBQ's, die veel sneller vlees klaarmaken dan houtskool. Daarna willen we naar Pismo Beach om de vuurwerkshow te bekijken, maar van onze buurman horen we dat we dit beter niet kunnen doen. Het is er ontzettend druk en er lopen veel verkeerde mensen rond. Hij is bekend in de omgeving, dus dit nemen we maar aan. We gaan met de Uber, die hier gewoon rijdt, naar Avila Beach, wat 7 minuutjes rijden is. Een kleine, schattige pier met in de verte uitzicht op de pier van Pismo Beach. Het is er niet zo druk en vanaf de pier hebben we prima uitzicht op de vuurwerkshow van Pismo Beach. Er wordt helaas in Avila geen vuurwerk afgestoken. Om 10:00 worden we weer afgezet op de camping en kruipen we het bed in.

Onze laatste paar dagen zijn aangebroken. Morgen rijden we weer naar de plek waar we zijn gestart: Los Angeles. Twee dagen hebben we nog in onze camper en donderdag leveren we deze weer in bij Road Bear waarna we de rest van de dag bij het hotel zullen hangen. Maar eerst nog twee dagen LA verkennen!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan