Dag 24: Pismo Beach - Los Angeles

Door Fam. Rijstenberg - 07-07-2022 21:27

Na een fijne nachtrust staan we vroeg naast ons nest. Iets na 8-en rijden we de weg weer op. Na 2 uurtjes wordt er gestopt in het plaatsje Solvang. Een stadje met Deense invloeden wat vooral te zien is aan de karakteristieke huisjes. Een parkeerplaats vinden voor een RV is niet zo makkelijk, dus eigenwijs als we zijn gooien we hem gewoon langs de weg die parallel aan de hoofdstraat ligt. Nou maar hopen dat we niet weg worden gesleept.

In de hoofdstraat staat, jawel, een kleine molen. Ernaast is er een pannenkoeken restaurant. Het ziet er heel knus en schattig uit, maar we lopen langs en ik vang iets op met ’45 minuten wachttijd’. DOEI. Wij nemen genoegen met een kleine bakkerij ernaast, waar ze heel veel verschillende taartjes, lekkernijen en koffie/thee verkopen. Er wordt wat gedronken en de lekkernijen smaken goed. De camper wordt weer opgezocht en de reis wordt vervolgd. De route gaat via een heuvelachtig landschap, dus ik ga snel voorin zitten.

Bij Santa Barbara rijden we de Highway 1 op, die ons opnieuw langs de kustlijn van de Pacific leidt. De dorpjes die we doorkruizen zijn steeds luxer, omgeven door palmbomen. Surfers in het water en hier en daar zie ik een groep dolfijnen boven het water uitkomen. Het is eigenlijk precies wat je van dit gebied verwacht. Na een tijdje rijden we Malibu in. Aan onze rechterkant is de zee met soms hele mooie strandhuizen direct aan zee. Aan de linkerkant de Santa Monica Mountains waar gigantische villa’s staan. Niet dat we er heel veel van zien, de meesten liggen goed verscholen. Hard rijden lukt hier niet echt, maar van het uitzicht genieten wel! Het wordt steeds drukker op de weg als we de grens van Los Angeles bereiken. Eén minuut op de Interstate en we zijn de drukte op de weg alweer helemaal zat. Zeven banen aan elke kant van snelweg is toch een beetje too much..

Het duurt even voordat we camping bereiken. Hoewel het letterlijk een parkeerplaats betreft, staan we echt pal aan het strand. Het zand ligt nog net niet onder de camper. De campers en caravans die er al staan lijken bij vaste gasten te horen die langer blijven. De hoeveelheid rotzooi die men mee heeft is echt verschrikkelijk. Wij vergelijken het met de chaos van een TT-camping. Het sanitair is ook niet schoon en we zitten vlak naast LAX dus om de 5 minuten dendert er een vliegtuig over ons heen, dus al met al een camping met zeer lage score. Het uitzicht maakt echter heel veel goed en hier kunnen we nog lekker twee dagen van genieten zo aan het eind van de vakantie.

De planning was om fietsen te huren en naar Venice Beach en Santa Monica te fietsen. Echter is het na de lunch al half 3 en we houden niet veel tijd over. Ik kom met het idee om donderdagmiddag met een Uber naar Venice Beach te gaan. We zijn vanaf 12 uur al in het hotel en in plaats van de hele middag niks doen op de hotelkamer, kunnen we er ook nog een leuke middag van maken. Iedereen stemt hier mee in en we brengen de rest van de dag door aan het strand. Eind van de middag neemt de wind toe en door de bewolking koelt het al wat af. Doordat we niet meer naar Venice Beach gaan, is het plan voor uiteten ook in duigen gevallen. Oh oh.. bijna al het eten is op. We kijken in de koelkast: gehakt, wraps, sla, mais, paprika en tacokruiden. Daar kunnen we wel wat mee!

Een drankje en een spelletje en daarna zijn we klaar om naar bed te gaan. Blijkbaar is de rest van de camping dit nog niet, want onze achterburen hebben muziek op standje gehoorbeschadiging aan. Hopelijk gaat dit niet te lang duren, want morgen is er opnieuw een vol programma!

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan