Dag 25: Los Angeles

Door Fam. Rijstenberg - 07-07-2022 22:05

De ogen gaan open na een ietwat rusteloze nacht. Het duurde even voordat de achterburen stil waren en met het geraas van de vliegtuigen worden we een aantal keer wakker.

Na een vluchtig ontbijt starten we de camper. Er is besloten dat we de camper parkeren bij Universal Studios waar Suzan en ik vandaag naartoe gaan. John en Roelina doen een Grand Tour door LA, een soort luxe versie van een Hop On Hop Off tour. Hun vertrekpunt ligt ongeveer 10 minuten van Universal Studios, dus op deze manier hoeven Suzan en ik niet alleen met het OV of Uber door LA en hebben we een makkelijk punt waar we aan het eind van de dag weer kunnen verzamelen.

We rijden via de 405 naar het attractiepark. Later op de dag leren John en Roelina dat locals de 405 ook wel de ‘4 or 5’ noemen. Je staat namelijk of 4 uur of 5 uur in de file. Wat een drukte.. Het is nog enigszins rustig op de parkeerplaats en we zetten de camper neer. John en Roelina nemen een Uber en Suzan en ik lopen naar de ingang van het park. Vanaf hier zal ik de dagverhalen ook even opsplitsen:

Janice en Suzan

Via een tassencontrole lopen we naar de ingang om onze kaartjes te scannen. De drukte neem al behoorlijk toe. We lopen door een straat met allemaal winkeltjes en natuurlijk stappen we de eerste beste Harry Potter winkel in. Het liefst nemen we alles mee, maar de prijzen zijn echt te gek voor woorden. Maarja, je bent hier maar één keer dus iets kopen doen we sowieso nog wel. Onze eerste stop is The Wizarding World of Harry Potter. We lopen door het nagemaakte Hogsmead en op de achtergrond staat een kleinere versie van het Hogwarts kasteel. Wij voelen ons hier wel thuis. Het is leuk om dingen te herkennen uit de boeken/films. Via een app van Universal kunnen we zien hoelang de wachttijden zijn voor de aantal attracties die het park heeft. Bij Harry Potter and The Forbidden Journey staat 20 minuten, dus dat kan prima. De wachtrij loopt via gangen en ruimtes die doen lijken alsof je in het kasteel loopt. De attractie is een soort 5-D Experience en het lijkt alsof je meevliegt met de personages. Heel nice! 

Eenmaal buiten kijken we naar de wachttijd bij de andere attractie in dit gedeelte: 60 minuten. Nope, dat gaan we niet doen. Bij de Studio Tour is de wachttijd kort. Een tour brengt ons langs allemaal studios van het park, waar wat bekende en vooral onbekende series en films (voor ons) zijn opgenomen. Met een 3-D bril maken we scenes uit King Kong en Fast and the Furious mee, krijgen we te zien hoe ze regen en een wateroverstroming maken op set en hoe een metrostatotion in San Francisco veranderd in een ravage na een aardbeving. Een leuk ritje van ongeveer een uur.

De warmte is ondertussen toegenomen net zoals de wachttijden. Op een programmabord zien we dat er ook liveshows zijn, bijvoorbeeld Animal Actors. Dit willen we wel zien, maar eerst werken we nog een pizzaslice naar binnen. De show laat zien hoe dieren worden ingezet in films: honden, katten, muizen, cavia's, kippen, varkens en vogels. Ze komen allemaal voorbij. Hierna willen we toch wel graag in Jurassic World The Ride, maar de wachttijd is 2 uur. We zien dat er ook een single line is die veel korter is. Nou.. dan gaan we toch gewoon alleen. We wachten misschien 10 minuten en stappen dan afzonderlijk van elkaar in een boot. De attractie is erg leuk, dus zeker de moeite waard. Daarna gaan we ook nog in de single line van The Mummy staan, een indoor achtbaan die voor- en achteruit gaat. Hier is de wachttijd iets langer, maar we hebben er toch ingezeten. Transformers 3D attractie slaan we over: 150 minuten wachttijd.. 

Na een korte show bij de Harry Potter-wereld en de Waterworld Show, die erg spectaculair is, lopen we terug naar de winkelstraat om nog wat souvenirs in te slaan. Als de echte fans die we zijn, kan iets uit de Potter-Store niet ontbreken. De portemonnee is hierna wel een stuk leger. Ondertussen zijn John en Roelina terug, dus we zoeken elkaar weer op. 

John en Roelina

Een Uber brengt ons vanaf Universal Studios naar Sunset Boulevaard waar de Hollywood Grand Tour begint. Een 7-uur durende tour door LA langs 4 highlights van deze miljoenenstad. Een mini-busje rijdt ons en nog 20 anderen langs deze highlights.

We rijden eerst over Rodeo Drive en door Beverly Hills, die natuurlijk bekend staan om de gigantische villa's en dure winkels. De chaffeur vertelt over de omgeving en waar eventuele celebs wonen. Het busje rijdt daarna naar Santa Monica, bekend van het pretpark op de pier en het einde van Route 66. Hier mogen we wel uitstappen om een uur rond te struinen. Daarna stappen we met z'n allen weer op de bus.

De rit gaat verder richting the Foodmarket. Hier is een groot winkelcentrum en een foodmarket waar je bij diverse tentjes eten kunt scoren. Wij kiezen voor een Aziatisch tentje om lekker wat noedels, kip en loempia's te eten. De bus wordt opgezocht die ons verder rijdt naar the Griffiths Oberservatory vanaf waar je het Hollywood Sign kunt zien. Het Oberservatory is een sterrenwacht op de berg Hollywood. Helaas was deze dicht, maar we hebben wel even rond kunnen lopen en van ver foto's gemaakt van het Hollywood-Sign.

Onze laatste stop is bij The Walf of Fame met de sterren op de grond van beroemde acteurs. Wij maken foto's van Hugh Jackman, Michael Jackson, Sharon Stone en Bruce Willis. Het was een grappige straat om gezien te hebben. Ook stappen we nog een het Dolby Theatre binnen. Dit is de plek waar de Oscars worden uitgereikt. 

Om 17:00 zijn we weer terug bij Sunset Boulevard en er wordt een Uber besteld die ons terug brengt naar Universal Studios. Buiten het park ligt een klein winkelcentrum die ook voor mensen zonder toegangsticket beschikbaar is. Er is veel eetgelenheid en ook een winkeltje die shirts met allemaal bands erop verkoopt. John weet hier een Van Halen t-shirt te scoren. 

Zodra we elkaar allemaal hebben gevonden, eten we een snelle hap bij de KFC. Binnen 45 minuten staan we weer op onze plek op de camping. Het is tijd om de koffers in te pakken en de camper schoon te maken. De overgebleven boodschappen die niet open zijn geweest geven we aan onze buren. Uiteindelijk hebben we het best goed gedaan, want zoveel eten hebben we niet over. Het drinken en wat chips bewaren we nog, want die kunnen we in het hotel nog wel gebruiken. 

Terwijl de vliegtuigen over ons heen scheuren, gaan de ogen dicht. Morgen is dan toch echt de laatste dag van deze vakantie aangebroken.. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan