Dag 27/28: Los Angeles - Amsterdam

Door Fam. Rijstenberg - 09-07-2022 14:35

Wat voelt dat toch goed, om na 4 weken in een lekker zacht bed te slapen met goede kussens! De koffers worden voor de laatste keer gecheckt en dan zijn we klaar om te gaan.

Rond half 10 zitten we in de shuttlebus richting het vliegveld. De chaos die we zagen op onze eerste dag, valt nu iets mee. We worden afgezet bij de Tom Bradley International Terminal. Oké, laat maar; de chaos valt toch niet mee. Binnen is er totaal geen logica in wie waar moet zijn en rijen staan kris kras door elkaar. Ik besluit om even om de menigte heen te lopen en zie dat de lijn van KLM helemaal achterin de hal staat. We sluiten aan en dan begint het wachten. Uiteindelijk moeten we 2,5 uur wachten voordat we eindelijk aan de beurt zijn. Tja.. het gaat ook lang duren als je maar 2 balie's open hebt voor 300 mensen. Achteraf horen we dat ook hier personeelsterkorten zijn.

Als we de security door zijn, die hier o.a. gedaan wordt met diverse speurhonden, rammelen onze magen. Jammer genoeg biedt dit vliegveld niet heel veel aan, tenzij je zin hebt om in de ochtend al Thais of KFC te eten. Een simpel broodje dan maar.. Doordat het allemaal erg lang heeft geduurd, hoeven we niet lang te wachten bij onze gate. Dat is dan weer een voordeel.

We zoeken onze plaatsen op in het vliegtuig en het filmaanbod wordt grondig doorzocht. We beginnen allemaal met een film kijken, maar nadat de eerste maaltijd is aangeboden, wordt het vliegtuig donker gemaakt en proberen we om toch wat slaap te krijgen. We slaan de nacht namelijk over, maar de lampen gaan uit en de ramen worden donker. Allemaal goed geregeld, maar slapen doen we niet echt. Ik doe voor de vorm mijn ogen maar dicht, want moe ben ik niet eens. Dan maar weer films kijken. Voordat we landen krijgen we nog een ontbijt maaltijd en dan is het tijd om de landing in te zetten. Na 9 uur en 40 minuten staan we weer veilig op Nederlandse bodem.

Waar we in Los Angeles draaamaaaa hadden met douane, inchecken en alles, zijn we op Schiphol binnen 15 minuten door alles heen en zoeken we het juiste spoor van onze trein die ons naar Meppel brengt. Dat is dan wel jammer: de NS zou de NS niet zijn als we tijdens de helft van onze rit moeten staan / op trappen zitten. De ogen blijven open en de vermoeidheid valt tot nu toe mee. In Meppel stappen we uit waar ons welkomscomtié op ons staat te wachten. Evert, Dorien, Richard en Susan brengen ons weer veilig naar Zuidwolde. 

Als verrassing hebben zij ons huis versierd en staat er van alles klaar voor een BBQ. Heel lief! Verhalen zullen vast verteld worden tijdens het eten en de Formule 1 zal uiteraard nog gekeken worden. Ik denk dat daarna het licht wel uit gaat bij ons, vandaar dat ik deze blog alvast schrijf. Morgen zal ik nog één blog schrijven met allemaal feitjes van onze reis!

Alvast weltrusten!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan