Dag 17

Door Liselot & Alice 2022 - 02-07-2022 02:07

Gisteren met matig weer aangekomen op Lamplichter Campground. Vandaag stonden we op met een onbewolkt hemel. Op naar het park Mount Revelstoke en de top van de gelijknamige berg waar de hikes starten. Helemaal op de top is door de sneeuw niet mogelijk. Halverwege hebben de parkwachters een info centrum ingericht. Daar parkeren we de camper. We worden nog even op het gevaar van beren gewezen. Op een schoolbord is aangegeven dat er de laatste 6 dagen beren zijn gesignaleerd. Mooi dan kunnen we foto’s maken. We starten een hike van 45 minuten naar Broken Bridge. Een fraai pad langs ceder bomen brengt ons aan het eind. Het is druk bezocht en daar houden beren niet van. Op naar de volgende hike nabij de ingang van het park. Hier nauwelijks mensen. Gelukkig zien we een ouder paar met bear-spray. We proberen deze bij te houden. Soms raken ze uit het zicht en neemt de bezorgdheid toe. Na 2 uur zijn weer rond. We zijn toch wel opgelucht. Het is een fraaie wandeling maar de zorg voor een ontmoeting met een beer dragen we met ons mee. We besluiten tot een bezoek aan de Revelstoke dam. Zeer indrukwekkende constructie. We krijgen een rondleiding van een jonge student. Het feit dat er wel 7 dammen zijn gebouwd in de loop van de Columbia river is ook bijzonder. In de benedenloop zijn vispassages aangebracht. We sluiten de dag af met eten in het regent hotel. Weer een leuke ervaring. Het was een fraaie dag.

 

 

 

 

Reacties

Ines voets 06-07-2022 12:44 {{button-63598}}

Hoi lieve allebei daar in het verre Canada,
Wat een mooie reis en dank voor de prachtige foto's bij alle verhalen.
Ik ben blij te lezen dat er een ontmoeting met een beer aan jullie is voirbij gegaan. Lijkt me niks!!!
Zijn jullie in het Revelstoke museum geweest?
Ik lees wel redelijk vaak dat dingen niet open zijn. Dat lijkt me vervelend en jammer. Maar goed de rest maakt alles goed denk ik.
Bij mij ontbreekt dag 16. Rustdag? Of gewoon geen zin om verslag te doen, of ..... teveel wijn gehad en dus een kater?😏☺🤗
Veel plezier nog samen en hopelijk nog wat leuke ontmoetingen en ervaringen.
Liefs Ines en Frans
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan