Grand canyon

Door Patricia - 19-07-2022 05:11

Maandag 18/07

om 9 uur zaten we al klaar voor de wildwest show, grappig gedaan en even vertier en vermaak totdat de trein klaar stond. Even zoeken naar de juiste wagon een Pullman wagon maar gevonden! Gezellig met zn 3en kunnen zitten. Even wat gekibbel over wie er bij t raam ging voor/achteruit maar ok. 
2,5 uur durende rit door prachtig landschap! Met regelmatig een stop omdat er koeien of mustangs op het spoor stonden! Her en der zie je wat ranches maar vooral uitgestrekte vlaktes met bomen en gras. Zo heurt t, koe moet vrij rond kunnen lopen en met veel land ook geen last van geschuur aan bomen.

eenmaal aangekomen bij de grand canyon kan ik alleen maar zeggen dat mn mond van verbazing open viel wat indrukwekkend!!! Dit kun je niet vanuit een boekje ervaren.. zo verschrikkelijk mooi!

we waren getipt door onze buurtjes om de bright angel trip te lopen 0,8 km maar wel veeeel naar beneden en dus ook weer omhoog! Nou dat hebben we geweten.. ik keurig op de bordjes gelezen wat je mee moest nemen: jas/ water/ eten. Mocht er onverhoopt wat gebeuren. De afdaling ging redelijk: wel smal en zonder railing maar goed er gingen heel veel mensen naar beneden. Toen we bij de 2e tunnel waren hebben we toch besloten om weer naar boven te gaan, hier liep de trail over in een andere. Al puffend en hijgend iedere keer een stukje naar boven geklommen, man man wat een hike! Ieder stukje schaduw werd benut want inmiddels ook alweer een verkoelende 32 graden op de grand canyon.

eenmaal boven even je hoofd nek polsen afkoelen met water en even bijgekomen. Daarna even de souvenir winkeltjes af en een "leuk" boek gekocht: Death in the Grand Canyon. 
dit wekte de interesse vd kids, werd uitgebreid gelezen in de trein. Er zijn iig 800 mensen omgekomen tot 2020 (release boek) waarvan een stuk of 50 op onze trail... al had ik dat van tevoren geweten....

onze service dame in de trein begon weer lekker te ratelen en vooral het stopwoord allrighdy viel veel, wij konden op een gegeven moment onze lavh niet meer inhouden.. 

we werden nog even "overvallen" door de comboys die dus met hun paarden echt langs het spoor reden en gewoon met echte guns in de lucht schoten! Ze kwamen ook even binnen wat tot veel gegil en gehuil leidde bij de kleintjes zo echt leek het!

na 3 uur weer gearriveerd in williams, hier lekker rond de 25 graden maar flinke onweer en regen! Dus van ons dorp tripje kwam niks meer, lekker pannekoekjes gebakken in de RV. Morgen weer een nieuwe dag! Kan zijn dat we even niets kunnen posten/appen we gaan naar campground ten x (grand canyon) daar is niks behalve een firepit. Dus als de RV naar boven kan klimmen dan zijn we daar aan t BBQ en!

 

Reacties

Roos 19-07-2022 06:41 {{button-64114}}

T Ziet er geweldig uit! Wat een vergezichten en ik begrijp helemaal waarom Siem blij wordt van de treinreis. Mooie trein. Geen " mules" tegen gekomen op de Bright Angel trail? :)
Hier vroeg op want warm en er moet gewerkt worden. Dus ik aan de bak en jullie lekker slapen. Zal proberen mijn geduld voor het volgende blog te bewaren:)

Marjo 19-07-2022 08:05 {{button-64122}}

Weer een leuk bericht bij t ontbijt!

Marjo 19-07-2022 08:08 {{button-64123}}

Sorry, ging verkeerd. Treinreis lijkt me idd fantastisch en echt iets voor de kids. Ga zo door, wij vandaag een hete dag, vierdaagse wordt 3-daagse kun je nagaan. Veel plezier!

Charlotte 19-07-2022 11:59 {{button-64141}}

Wat een spannende dingen maken jullie mee, supercool! En we weten nu hoe warm jullie het daar hebben hehe, hier tegen de 40 graden! Superleuk om Siem te zien met zijn nieuwe kledingstijl ook haha. Veel plezier op de campground!!

Adrie en Henk 20-07-2022 09:27 {{button-64185}}

Wat een prachtige reis. Siem helemaal in zijn sas en dat blousje hi hi. Wij kijken uit naar het volgende avontuur

mip 20-07-2022 12:46 {{button-64197}}

ja dat zal best dat jullie een indrukwekkende natuur en vergezichten hebben gezien, en oh zo cool om die ervaring te ondervinden en helemaal voor de kids.... ook voor jou hoor :) En dat verhaal van die mensen die om zijn gekomen op die trail/track... lijkt wel een film, en volgens mij zijn er ook films van gemaakt... Nah heeel veel pleasure nog... tot vlg story...
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan