On the way to Page

Door Patricia - 21-07-2022 03:07

Woensdag 20/07

Eerlijk is eerlijk ik keek er niet naar uit om weer een snelweg op te gaan.. maar goed we zouden eerst nog een stuk langs de grand canyon rijden, highway 64 loopt namelijk door t park.. kan alleen in Amerika.. een snelweg door een park.. maar goed even met mn annual pasje gezwaaid bij t loket en hup we waren binnen! Ik merk dat ik erg last heb van hoogtevrees.. gek.. op een ladder niks aan de hand maar in een schommelende RV langs kliffen en rotsen en afgronden wel.. maar goed toch doorgezet. Onderweg bij vele uitkijkposten gestopt en de grand canyon bewonderd! Wauw echt adembenemend! En stom... zoveel mensen zo dicht bij rand even nog een mooie selfie maken.. ik heb maar snel weggekeken.. er zijn ruim 800 mensen gesneuveld en de meesten via dit soort domme acties..

we kwamen na een half uur rijden lamgs the Rim een uitkijkpost tegen: desert view, daar lekker geparkeerd en geloof t of niet maar er was een restaurantje winkeltje en een gasstation.. echt in the middle of nowhere op een berg.. maar goed wij van het prachtige uitzicht genoten en daarna een milkshake gedronken, heerlijk verkoelend! En je hebt meteen geluncht.. is natuurlijk een XXL portie voor ons..

uiteindelijk verlieten we de grand canyon en moesten we nog 2 uur rijden naar Page: Wahweap cmpground near lake powell. De bordjes waren er weer in overvloed.. rough road/ look out for animals/ soft shoulder/ low flying planes etc etc.. bingo was weer compleet! O en heel grappig was dat er langs de weg veel navajo markets waren, er hingen zelfs NL vlaggen! Net een soort bollenkraampjes bij de keukenhof.

maar met adembenemende uitzichten! Koeien en paarden land! Geen grote boom en dus schaduw te zien en de dieren moeten km's lopen voor water maar ze zagen er super uit! Niks geen obesitas paarden zoals we in nl hebben. Enne temperatuur is hier weer een lekkere 45 graden..

Na 2 uur aangekomen op de whaweap campsite daar even ingecheckt campsite bekeken en weer een stukje teruggereden naar het strand. Daar een heerlijke middag gehad! Nu even eten maken en dan chillen en tukken en morgen weer naar page om daar id canyons te gaan kijken!

o en heel grappig is dat deze staat utah niet meedoet aan de zomertijd.. dus t is weer 1 uur vroeger! Tijdreizen kan dus echt!

 

Reacties

Marjo 21-07-2022 08:03 {{button-64227}}

Wat een belevenissen! En die hitte, vreselijk! Ben blij dat t hier afgekoeld is..
Maar wel heel bijzonder allemaal, en dat met 2 pubers, pffft. Ga zo door!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan