Bryce national park

Door Patricia - 24-07-2022 01:09

Vrijdag 22/7 - zaterdag 23/7

op tijd uit de woestijn vertrokken, temperatuur is liep alweer snel op richting de 45 graden.. even boodschapjes doen in Page en tanken (je weet maar nooit wanneer je een tankstation tegenkomt..). Goed voorbereid op pad dus we kunnen er weer tegenaan: 3 uur rijden naar Bryce canyon. 
de kwaliteit van highway 89 was prima! Eindelijk een beetje genieten van het rijden!

onderweg weer borden bingo: overstekende paarden; laagvliegende helikopters en niet inhalen als er een tegenligger aankomt.. lijkt me logisch maar goed..

na vele bergen slingerwegen (naast afgronden maar als je naar links blijft kijken gaat het goed 😉) even een tussenstop gemaakt om te lunchen, dit kon heerlijk buiten want de temperatuur was inmiddels naar de 30 graden gezakt. Na de woestijn kwam er na 120 mijl steeds meer groen, prachtig gezicht hoe dat veranderde, ook steeds meer ranches en zelfs groene grasvelden! Deze gebruikten ze om te hooien. Je zag veel aanhangers met hooi richting de woestijn rijden.

eenmaal aangekomen bij de Chevron gasstation (daar moesten we inchecken) ging ik "even" naar binnen om de incheck te doen, geen bankpas of creditcard die het deed.. lang leve de rabobank! Maar goed nog cash in de portemonnee dus betaald en naar onze plek. Op de site zag het er een stuk mooier uit laten we het zo zeggen.. maar goed er het beste van gemaakt, lekker gekaard en buiten kunnen eten!

we hebben zelfs even binnen moeten zitten vanwege de regen! De grond eekhoorntjes zijn heel grappig rennen lekker rond de campers. Veel Trumpaanhangers.. iig grote trumpvlaggen aan de campers. Later op de avond kwamen nog 2 dames aan met een kleine camper we hebben om het inparkeren en aansluiten ervan moeten lachen (niet hardop natuurlijk..) het is een drive thru plek (ideaal!) kun je dus doorheen rijden.. niks achteruit inparkeren maar ze gingen voor de moeilijke route.. achteruit.. picknick tafel moest het ontgelden.. 

de volgende dag naar Bryce canyon, de rv geparkeerd want die mocht niet mee (te weinig parkeerplek bij de uitkijkposten) de shuttle bus gepakt (allemaal gratis en rijd om de 10min) naar bryce point, onderweg de groundhogs en een aantal herten mogen bekijken. 
prachtig uitzicht op Bryce point! Daar even rondgewandeld en de bus weer genomen naar sunsetpoint daar hebben we de Navajo (yup die indianen zijn overal ;) ) gelopen, wat prachtig! 2,5 km maar flinke afdaling.. en wat naar beneden gaat moet ook weer omhoog... dus 2 uur gelopen maar fenomenaal! Bryce vinden we allemaal mooier dan de grand canyon... sorry..

nog even gesproken met een NL stel en voor de rest veel Fransen  (jongeren.. iets van een kamp of iets??) en duitsers. Zeer asociaal op de paden, laten je er niet langs.. en bedenk.. het is geen NL dus geen hekken langs een afgrond van 1000 feet.. maar we zijn heelhuids teruggekomen!

Weer de bus gepakt richting de rv daar lekker in geluncht en op naar het wildlife museum, prachtige collectie van dieren. En de eigenaar is een Nederlander! Erg grappig dus even met hem gekletst over zijn leven en verzameling (hij heeft zelf alle dieren verzameld over de hele wereld). In Frankrijk (Parijs) is ook zo'n soort museum maar de kwaliteit van het opzetten van deze dieren in dit museum was erg hoog. Het was net alsof ze nog leefden en zo uit de tentoonstelling sprongen! Misschien doen ze dat wel snachts.. Night at the museum wel eens gezien?.. zou zomaar kunnen..

daarna lekker weer naar de RV vanavond hebben de kids pannenkoeken besteld en morgen alweer richting Zion national park. Daar hebben we weer luxe.. wifi (blijft toch een ding met pubers..) en een zwembad. 

Reacties

Marjo 24-07-2022 08:30 {{button-64421}}

Leuk je bericht bij t zondags ontbijt! Jullie hebben al veel gedaan en zijn pas 2 weken op pad, dat wordt behoorlijk afkicken straks..maar top !

Charlotte 24-07-2022 09:10 {{button-64428}}

Wat een gedoe met die bankpassen! Prachtige foto’s weer en lekker dat de temperatuur eventjes iets lager was!

Roos 24-07-2022 09:30 {{button-64430}}

Bryce ziet er inderdaad prachtig uit! En heb je de rv gecheckt op de ground squirls? Niemand er een stiekem in zijn koffer gestopt? Wat een leukerds. Wel heel fijn ook om wat meer groen te zien. Ik kan me voorstellen dat heel veel woestijn ook wel wat “saai” wordt. Succes met de volgende trip!

Richard Huisjes 24-07-2022 11:14 {{button-64445}}

Ziet er allemaal mooi uit, dat van die bankpassen en de soms slechte wegen herken in ook hier in Roemenië... Veel plezier.

Opa 24-07-2022 17:13 {{button-64463}}

Tsja, bankpassen Rabobank . Het blijft een boerenbank. Belangrijkste blijft dat jullie genieten van deze reis en de herinneringen hieraan zijn onuitwisbaar. Blijf genieten.😄
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan