A lion in Zion!

Door Patricia - 25-07-2022 22:28

Zondag 24/07 & maandag 25/07

Om 10.30 vertrokken vanuit Bryce op weg naar Zion national park. Route van 2 uur, prima te doen. De wegen waren goed wel veel bergje op en af maar begint te wennen. Veel aangereden herten langs de weg.. niemand die dit opruimd behalve moeder natuur. Het zette me wel op scherp! En ja hoor daar kwam een prachtige hinde die in alle rust over de weg dartelde, moest toch nog wel flink remmen maar alles is in de kastjes blijven zitten (inmiddels hebben we een antirammel methode ontwikkeld: alle handdoeken die je hebt in de kastjes proppen!) en t hert heeft het overleefd, iedereen blij. 
We naderden Zion, het leek op de navigatie alsof het nog maar een klein stukje was maar er stond nog 40 min op de tijd. Gek dachten we maar daar kwamen we snel genoeg achter... bij de ticketservice even met je annual pas zwaaien was dit keer niet genoeg, ik moest ook een tunnelpermit kopen.. spannend. We bleken 2 tunnels te hebben waarvan er 1 voor onze rv van 1 kant afgesloten moest worden, wij moesten nmlk in het midden rijden anders pasten we er niet onderdoor.. dus volg de middenlijn.. (wilde niet even de camper id prak rijden omdat ik niet op zat te letten..) handjes strak aan t stuur! Licht aan t einde vd tunnel! Weer over smalle weggetjes zigzaggend bijna u turns en behoorlijk steil naar beneden!

En idd het duurde echt 40 min voordat we bij de camping waren. Daar ingecheckt, weer complimenten over de Nederlanders, ze hebben alleen nog maar aardige meegemaakt. Nou denk ik dat er maar weinig Nederlanders deze reis maken.. dus ik zei dat we in NL ook wel brutale mensen hebben.. ik tref ze nog wel eens in de huizenverhuur.. gaf meteen gespreksstof. Ze zijn nieuwe houten mini lodges aan t bouwen en een nieuwe receptie. De vorige waren na de laatste overstroming in Juni.. ten onder gegaan. Maar goed erg interessant voor straks op mn eigen kampeerterrein 😇.

hup RV op de plek (kids waren ongeduldig geworden omdat ik zo lang zat te beppen..) dus aansluiten (vooral airco!) en hup in zwemkleding en plons in t zwembadje. Heerlijk even baantjes getrokken en kids gespeeld. 
Daarna even korte wandeling gemaakt en de BBQ aangezet. Lekker hoor! 
hier hebben we ook vele vrienden: Alvin and the chipmunks, dit keer grote! Erg leuk om naar te kijken.

veel cottonwood trees hier, wij maakten daar klompen van vroeger hier is het brandhout en de indianen gebruiken de knoppen voor helende balsems. Verder wat eikenbomen (de meeste aangegeten door de herten..) jeneverbes en wat ponderose pine bomen. Geen hele grote variatie in soorten maar het is iig groener! Maar ik kan begrijpen waarom de herten het moeilijk hebben hier. 
morgen nog even een korte wandeling naar de Emerald lakes en dan gaan we onderweg naar las vegas! Ben erg benieuwd! Bas Kroese is toevallig ook in Amerika en zijn kids wilden daar niet meer weg. Hoopvol! Vandaag een leuke wandeling maar zo'n grote wandelreis is toch meer voor volwassenen 🙃

 

Reacties

Charlotte 26-07-2022 07:39 {{button-64555}}

Wat een interessante weggetjes allemaal 😂! En ook nog bekenden gezien of doen die een ander stuk van Amerika!? Op naar Las Vegas!!

Marjo 26-07-2022 08:18 {{button-64563}}

Jullie maken wel wat mee!!! Alweer leuk om te lezen bij t ontbijt, nu op Tongeren na een lekkere bui in de vroege ochtend, heerlijk!!!

Saskia en de rozen 26-07-2022 08:56 {{button-64567}}

Is toch wel een mooie reis met spannende momenten. Wat gaat er nog meer komen!!

Opa 26-07-2022 11:39 {{button-64578}}

Mooie verhalen en de foto's maken het compleet . Het is wel de reis van jullie leven (tot nu toe)😜
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan