Rainbowpool

Door Patricia - 30-07-2022 06:09

Vrijdag 29/07

kids waren even in uitslaap modus dus even zo gelaten. We slapen namelijk niet al te best id camper.. 

lekker koffie en ontbijtje buiten met het prachtige uitzicht op de bergen waar de koeien grazen en de lemontrees. Niet verkeerd al zeg ik het zelf en om 7 uur is de temperatuur goed te doen.

camper weer ingepakt ontkoppeld de hele milmak weer geleegd en vers water bijgevuld dus we kunnen weer.

3,5 uur rijden naar Yosemite ridge resort (ligt 12 mijl van yosemite af). Onderweg langs de snelweg mega borden met Bravo farms: hier moet je geweest zijn/ kom naar ons toe/ please please/ antique cheesefarm. Na 10 van deze borden te hebben gezien op de uiterst saaie snelweg dacht ik waarom ook niet: hup exit 136 en we zien t wel. We parkeerden bij een soort western stadje. Houten gebouw met meerdere kleine gebouwtjes. Vele auto's stonden er al. Wij naar binnen: hartstikke leuke enorme winkel met een kaasmakerij/ lokale biertjes / verse fudge en snuisterijen. 
wij even geshopt: jara haar favo mint chocolate smaak zat tussen het fudge assortiment en siem een caramel zeezout ik een lemonpie en als bonus kregen we de rocky road variant erbij. Uiteraard vielen er zomaar wat lokale biertjes en kaasjes in mn mandje.. gek echt heel raar.. even aan de praat geraakt met de kassajuf en wat blijkt, de eigenaren zijn Nederlanders! Whahaha zit ik alsnog nl kaas te eten ;)

na de shop actie maar meteen gelunchd (zat er ook allemaal bij en echt supernetjes!) lekker broodje gerookte zalm! Even een refill vd drankjes en nog even naar buiten want daar hadden ze het dorpje verder gebouwd: een saloon en gold wash en een boomhut van 7 verdiepingen! Ook waren er wat dieren te zien: een chagerijnige lama (die ff de haren van een mw dr hoofd afknaagde..) een ezeltje en wat geiten waarvan er 1 muurvast zat in t gaas.. en de ander er tegenaan zat te beuken, van je vrienden moet je t hebben. Ik met de ene hand de beukende geit bij de horens gepakt en met de andere hand en samen met jara het koppie vd geit zo gedraaid dat hij weer uit t gaas los kwam. Soort dr Pol zullen we maar zeggen. Na onze reddingsactie weer de weg op, nog genoeg km te gaan maar nu met een lekker biertje in t vooruitzicht!

dom domie had ons wel een hele creatieve route gegeven, althans of tja wat er gebeurde weet ik niet. Er stonden higway's aangegeven maar ik kan je verzekeren dat als je met 30 en zelfs met 20 door bochten moet en het (wederom) bergje op en af is dat het bij mij niet valt onder highway... kortom de tocht duurde een uur langer.. eenmaal aangekomen geen mannetje achter de receptie en ik moet zeggen dat ik dacht dat ik in een spookstad was aangekomen. Wat een vervallen bende.. t hangt met ductape in en aan elkaar..  uiteindelijk de beste man gevonden (was klusjes aan t doen.. dus ik zei dan heb je vast heel veel te doen..) ging hij niet verder op in.. gek.. zwembad was dicht want er was een boom ingevallen: kon goed zien dat deze er al een tijdje in lag.. maar goed geen tijd even onze plek bekeken (daar waren we snel klaar mee, weinig bijzonders..) toilet gezien: klapdeurtjes en vele lekkende kranen bij de badkamers en lekker schoon maar niet heus dus de deur ging snel dicht. Denk dat de beste man niet zoveel zin meer heeft in zn functie.

hup even wat gedronken en weer in de rv naar yosemite want na het omgooien vd route was ik mn permit kwijt om overdag naar binnen te kunnen.. helaas pindakaas dus of voor 6 uur sochtends of na 16 uur. De keuze vd kids was snel gemaakt. Mooie wandeling kunnen maken (geen beren gezien maar Alvin en de chipmunks waren veel vuldig aanwezig) en op de terugweg lekker nog even een duik genomen in de rainbowpool. Prachtig meertje met waterval tussen hoge rotsen waar vooral veel jongeren vanaf doken. De kids mochten van mij niet (ik zag alweer allerlei dingen misgaan.. ) dus even in mineur maar wel wat lagere alternatieve rotsjes gevonden om vanaf te springen en dat was ook prima, ook een leuk riviertje om in te spelen dus goed plekje! Helaas en dus mijn angsten niet ongegrond.. ging t bij een meisje mis die vd rots afsprong; ze sprong niet ver genoeg en knalde 2x tegen een uitstekende rots aan; brandweer en ambu kwamen met 10 man! Want ze lag op een lastig te bereiken plek; niks strandje alles was een en al rots waar je overheen moest klauteren en dat steil omlaag. Ze hadden hun handen vol, het duurde een half uur voordat ze haar naar boven hadden weten te krijgen, daar op de brancard met rugplank en al. Mijn ziekenhuis ervarings inschatting: iig een gebroken heup/bovenbeen en wellicht nog erger rugletsel...

kids behoorlijk onder de indruk en waren heel blij dat ze niet van de rots af waren gesprongen! Zo zie je maar weer..

daarna snel naar de rv omgekleed en terug gereden want ik wilde niet in het donker alle bergweggetjes weer af moeten rijden.. ben nogal nachtblind en hier staan geen witte lijntjes.. en wat als er een beer oversteekt.. er staan overal bordjes met pas op voor beren! Zo ook op de camping, zal mij benieuwen of er een beer afkomt op mn heerlijk zelf gebakken pannenkoeken! We zijn fan van de pannenkoeken mix hier: lekkere kleine dikkere maar luchtige pannekoekjes met maple syrup uiteraard! Dus jullie raden al wat er in de koffer mee naar huis meegaat 😎

morgen naar San francisco hier verblijven we 3 nachtjes, ook lekker! Mits het een ok camping is maar dat zien we dan wel weer.. daar gaan we eerst de golden gate bridge maar eens bekijken, alcatraz wordt ook bekeken en wellicht ben ik daarna alleen en ga ik even stappen in downtown San Francisco 😜.

we hebben daar op de camping geen wifi maar zullen vast wel bij een restaurant of iets een wifi puntje hebben. 

Reacties

Henk en Adrie 30-07-2022 07:59 {{button-64764}}

Nou, jullie maken wel wat mee hoor! Inderdaad een trio om nooit te vergeten. Was het niet vanwege de prachtige omgeving, dan wel van alle randverschijnselen.
Dit maakt de trip onvergetelijk
Succes nog daar ! 👍🇺🇸🇺🇸🇺🇸👍

Marjo 30-07-2022 08:00 {{button-64765}}

Wat een spanning en sensatie weer!! Jemig, jullie maken wel wat mee, maar goed dat ze niet van de rots mochten springen!

Roos 30-07-2022 09:39 {{button-64773}}

Goeiemorgen happy campers, wat leuk om te lezen dat jullie steeds meer af en toe van de route een zijstapje maken. Vaak vind je er de leukste dingen. Heeel fijn dat de kids niet van die hoge rotsen af zijn gesprongen. Kan me voorstellen dat ze onder de indruk waren. Heel veel plezier in San Francisco. Lijkt me een heel leuke plaats. Niet stiekem de iemand achterlaten in Alcatraz!

Opa 30-07-2022 12:53 {{button-64790}}

Voorzichtigheid is troef, met al die rotsen in het water. Heel goed👍
Elke dag weer nieuwe belevenissen en zo divers. Wat zullen jullie genieten. Houden zo😄

Saskia en de rozen 31-07-2022 22:03 {{button-64880}}

Onze boomhut is veel kleiner maar ook mooi. En ja, mijlen zijn altijd veel langer dan kilometers. Maar jullie doen het heel goed!

mip 01-08-2022 09:03 {{button-64899}}

Holadi, beetje late reactie.. maar lekker superdruk met het boshuis! Maar wat een fijne verhalen weer, en allemaal intikken met twee vingers .. hihi zie je al helemaal zitter voor je camper! Wat een horror-verhaal van dat meisje met het rots springgedoe... als je dat al in een film ziet, denk ik - en wat zit er in het water dan... nog niet eens denkende aan dat je ver vooruit moet springen.. ieeeeuwwww.... Je kids moeten na deze reis wel enorm gegroeid zijn met alles wat ze meekrijgen en meemaken. Dat is het superleuke van reizen met kids. Gaaf hoor dat ze dat maar meekrijgen van mams. Kan niet wachten op je verhalen van SF van daar zou ik zo graag heen willen. Dus veel foto's voor me maken.... Wat betreft foto's zie ineens veel fotos waar jara gewoon 'vrijwillig' opstaat? Wat heb je gedaan... haha... Veel plezier..
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan