We’re going to San Franciscooo

Door Patricia - 02-08-2022 00:53

Zaterdag

s'ochtends vroeg vertrokken uit spookstad yosemite resort richting SF, toch wel wat opgelucht om de bergeb uit te rijden, is vermoeiend rijden met zo'n vliegdekschip (hou mijn gevoel even vast..) Begin vd reis was weer mooi vele fruit/ wijn en notenkwekerijen onderweg dus geen saaie desert. Ik wilde meteen door naar de Goldengate Bridge omdat we anders te vroeg bij de camping zouden arriveren ik dacht een redelijke weg te hebben gevonden door de stad maarrr.. vergeten dat het zaterdag was.. hebben jullie wel eens een RV in de straten van New york gezien op de film.. nope ik ook niet.. spijt had ik wel... duszzz na wat klotsende oksels naar binnen klappende spiegels heb ik maar rechtsomkeert gemaakt, gewoon geen doen.. 

na 40 min de stad heelhuids uit weten te komen, richting camping. Ik wist dat we wel redelijk buiten de stad zaten (andere campings zaten vol..) maar tomtom had wat moeite het te vinden. Uiteindelijk weer de goede kant op weten te krijgen en toen..... weeeeeeeeeer berg op berg af over zeer smalle weggetjes en overhangende takken enz en dat maar liefst weer een half uur.. 🤪. Nou ja uiteindelijk gevonden, onze rv plek ook nog op de hoogste berg met de steilste weg naar beneden.. ik heb m neergezet, handrem etc erop blokken eronder en heb eerst een bak koffie gezet, inmiddels was het alweer 17.30..  na de koffie even bijgekomen, bij de ranger even gevraagd wat de dichtstbijzijnde supermarkt was maar die zat natuurlijk aan t einde vd bergweg in t dorpje.. dat was even een no go. Wij lekker alle restjes op gegeten die we nog hadden en lekker even rond het Anthony Chabot park gewandeld want dat het een prachtplek is staat vast! S'avonds was er een rangertalk met een gezellig houtvuurtje en het maken van smores. Heel gezellig! Daarna lekker retour naar de RV en hup lekker tukken! 
 

Zondag:

ik had snachts het plan gesmeed om niet meer met de RV vd plek af te komen, dus een uber naar SF te bestellen. (Parkeren en de benzine voor de bergop en bergaf sessies zouden nmlk even veel kosten plus dat je enorm moet opletten). Dus uber kwam zag en overwon, heerlijk met onze bips bij de Golden Gate bridge afgezet, even een koffie op de brug gedronken en deze verder helemaal afgelopen. Zeer groot!! Wat een kabels!! 
hierna de bus genomen naar de Fisherman's warf, leuke winkeltjes aan de pier, daar even gekeken waar onze Alcatraz tour zou vertrekken en toen het mechanique museum ingegaan, deze staat vol met allemaal oude flipperkasten enz. Prachtig te zien!

ook nog even bij de naastgelegen onderzeeboot gekeken en een oud marineschip. Id grote haven liggen overigens 2 NL marineschepen aangemeerd.

daarna lekker sushi gegeten, hier kennen ze geen onbeperkt sushi voor 25 euro.. maar liefst 20 dollar voor 8 sushistukjes.. whahaha niks grote porties. Maar goed t was wel erg lekker. Om 19 uur weer ubertje teruggenomen.

maandag:

sochtends vroeg al een uber besteld voor onze alcatraz tour. Daar moesten we om 10 uur zijn. Dit keer een scheurende chinees, we zijn nog nooit zo snel van die berg afgeweest.. 

Met de boot naar Alcatraz waar je zelf rond mocht lopen en een gedeelte met een audiotour. Erg indrukwekkend, je zult er maar hebben gezeten! En niet eens zware criminelen.. eentje zat er 25 jaar voor het stelen van 16 dollar...

wat ons opviel waren de vele honderden zeemeeuwen en andere vogels, het is ook een beschermd vogelbroed eiland geworden maar goed dat neemt ook met zich mee dat je niet alleen een paraplu nodig hebt voor de regen...

weer met de boot terug en hup op zoek naar de cablecar, na wat zoeken de oudste gevonden, daarmee zijn we naar Union square gereden. Erg leuk!

van daaruit weer terug met een andere tram naar de fishermans's warf. Nog een mooi stuk langs de pier gelopen, waar we nu even zijn beland bij de Mac voor een milkshake. Zo even een uber bestellen. Morgen op weg naar Carmel/ monterey, onze camping zit in pismo beach; 20 min daarvandaan. Woensdag gaan we een walvissentocht maken.

Reacties

Mams 02-08-2022 09:33 {{button-64939}}

Wat een belevenis weer zeg mams zit hier zelfs met zweet handen hi hi
Op naar het volgende avontuur.

Roos 02-08-2022 09:34 {{button-64940}}

Goeiemorgen, wat een verhalenweer. Kan me die klotsende oksels helemaal voorstellen. Blij te horen dat het allemaal gelukt is. Wat een mooie foto’s ook. Yara staat er goed/ mooi op! Hier gaan we ons opmaken voor warm dagje (38+) en een grottentocht. Heel veel succes met de volgende trip en we wensen jullie heel veel walvissen!

Opa 02-08-2022 16:37 {{button-64950}}

Wat een ervaringen en dat met natte oksels . Zou mij ook overkomen. Intussen hebben jullie dingen meegemaakt dat het verwerken en nagenieten straks kan beginnen . Wat een avontuur😄

Mip 02-08-2022 18:55 {{button-64954}}

Wil even kwijt dat dit m’n meest favo Patricia-geschreven-film-script ever is !!!! Whaw echt hoor ik heb t ademloos gelezen - wat maken jullie veel mee niet normaal - als jullie thuis zijn moet je weer met vakantie om bij te komen !!!! Veel plezier en hoor graag hoe sf was - (ik zie je al met je camper in de negenstraatjes van Amsterdam - dat stelde ik me dan weer voor :)))))

Jorinde 02-08-2022 19:46 {{button-64958}}

Wat een goed verhaal weer, ik zag het helemaal voor me. Petje af Patricia, ik stel me zo voor dat je aan vakantie toe bent straks😀. Laat mij voorlopig de huizen maar doen…..
Mooi vooruitzicht vwb de walvissen en Carmel schijnt ook mooi te zijn!! Veel plezier

Henk en Adrie 02-08-2022 22:10 {{button-64969}}

Geweldige berichtgeving; goed verhaal en schitterende foto’s.
We kijken iedere dag uit naar een nieuw verslag!

Patricia 02-08-2022 23:18 {{button-64976}}

Haha nou het wordt idd weer een vakantie plannen als ik terug ben.. maar ik moet zeggen nu in Moss landing is er weer rust! Hele fijne camping! Helaas maar 1 nachtje hier want ze zitten verder vol.. ik ga ff puzzelen of er nog wat id buurt is.
SF was mooi! Lang niet zo’n gore stad als LA of LV! Wel wat zwervers maar meer in de “sloppenwijken..” overigens ben je met 2 dgn wel klaar. Dan heb je de meeste bezienswaardigheden wel gezien. Had graag nog wel even naar Napa valley gegaan maar ja.. ik moet rijden he.. en met wijn op wordt dat lastig. Laat ik aan Bas Kroese over.
Thuis volgen er nog meer verhalen.. van Siem die niet weet hoe hij een kraan uit moet doen; resultaat; spoot door de kraan binnen naar buiten.. jara die niet id openlucht wilde douchen dus in de rv.. maar ehh de grijze tank zat vol.. dus resultaat; kwam in de wasbak naar boven.. dus even stress maar alles weer geregeld! Ach en nog veel meer hilarische dingen. Met mij maak je altijd wat mee in Amerika nog meer 🤣
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan