Tips - top 5

Door Alfred & Roy - 01-09-2022 10:21

Dit is hem dan… de aller allerlaatste, korte, blog. Hierin even korte dingen die ons zijn opgevallen en die we niet hebben benoemd in blogs, plus een aantal opmerkingen/tips/feitjes.

Na een aantal weken moet er ons niet iets van het hart. Wáárom dragen bijna alle Amerikaanse mannen, Crocs?!?! Het is werkelijk niet normaal. Van dikke wanstaltige mannen tot knappe gespierde. Van kinderen tot 80 plussers en alles daar tussenin. Onze enige vraag is: Waarom!

De bezochte steden vonden we eigenlijk allemaal leuk. San Diego, LA en San Francisco hadden we al eens bezocht. Hiervan hebben we nu een heel andere kant gezien. Vooral LA heeft ons positief verrast! Er zijn leuke wijkjes en er waren veel minder daklozen dan 3 jaar geleden (althans, we hebben er minder gezien). Rond Venice Beach stonden toen honderden tentjes e.d. Deze waren nu allemaal verdwenen. Dit was trouwens ook het geval in San Francisco en San Diego. Plekken waar destijds enorm veel dak/thuislozen zaten, waren nu bijna leeg. Vonden we erg opvallend. Portland viel ons, als enige stad, tegen. Veel restaurants en barretjes waren leeg, waarschijnlijk door de lockdowns. Wij waren blij dat we hier maar 2 nachten verbleven.

Vancouver en Seattle waren toch wel onze favoriete, nieuwe, steden. Prachtige natuur, leuke wijkjes en erg veelzijdig. Zeker het bezoeken waar! Onze allermooiste trail/hike was zeker die op Mount Rainier. Pittig, maar prachtig! Sla dit park zeker niet over. De fietsroute bij Vancouver was ook geweldig en Lynn Canyon met de (gratis) suspension bridge.

Als we het hebben over de hotels zijn er zeker wel favorieten. Het zal jullie niet verbazen dat het hotel in Crater Lake, Crater Lake Lodge, ons minst favoriete hotel was. Voor de kamer betaalden we de hoofdprijs en dit was het niet waard: een veel te klein bed, geen airco, geen tv, uitzicht op een bouwplaats en een douche waar je op de knieën onder moest. Daarbij komt dat het personeel ronduit onvriendelijk was. Voor ons geen aanrader dus.
Het hotel waar wij erg enthousiast over zijn: Pantages in Toronto. Deze kamer had de uitstraling van een Van Der Valk kamer. De bedden waren fantastisch en de kamer was heel groot. Nog een pluspunt is de locatie: midden in het centrum.
Terugkijkend zijn we over de meeste hotels wel te spreken. Onze favoriete hotels waren toch wel:
* Pantages in Toronto (bovengenoemd)
* Belmont in Vancouver
* Palihotel in Seattle
* Red Lion in Port Angeles
* Holiday Inn Express & Suites in Seaside
* Beach Retreat & Lodge at Tahoe in South Tahoe
* Best Western Plus Bayside Inn in San Diego

Deze vakantie hebben we:
5438 km gereden
($403,- benzinekosten)
442,9 km gelopen
86,4 km gefietst
320 flesjes water gekocht
en heel, héél erg genoten!

Nogmaals, we hebben enorm genoten van jullie reacties. Mocht je zelf op vakantie gaan, dan mag je ons uiteraard toevoegen voor jullie reisverslag: royveldkamp59@hotmail.com of even toevoegen op polarsteps.

Reacties

Liesbeth 01-09-2022 10:37 {{button-66015}}

Jongens, wat heb ik genoten van jullie verhalen. Heerlijk uitgebreid, humoristisch en beschrijvend. De vergelijkingen met bekende personen waren soms hilarisch.
Hier en daar feest der herkenning, bij plaatsen waar wij zelf ook zijn geweest. Maar ook mij nog onbekende plekjes/routes.
Gauw sparen en ik hoop heel hard dat er dan nieuwe verhalen komen! Het ga jullie goed.

PS link naar Polarsteps Texas volgt nog!

Els 01-09-2022 11:28 {{button-66017}}

Ik heb genoten van jullie blogs

Jenny stegeman 01-09-2022 15:50 {{button-66020}}

Genoten van jullie leuke verhalen.
Ook erg fijn dat Roy en Alfred weer in Zwolle zijn gearriveerd.

Heleen 01-09-2022 22:24 {{button-66032}}

Veel dank voor jullie informatieve en vermakelijke verslagen! Als wij nog eens richting de westkust gaan zullen de blogs zeker als inspiratie gaan dienen :-)

Monique 02-09-2022 09:34 {{button-66043}}

Bedankt voor de mooie verhalen, ik heb er veel inspiratie uit weten te halen voor onze volgende reizen.
Vriendelijke groeten Monique
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan