Kejimkuijk National Park - Jake's Landing & Digby

Door Tiny Tribe - 24-07-2022 02:39

Na het ontbijt pakken we in en vertrekken naar Jake’s Landing. We huren een kano voor ons vieren en gaan de Mersey River op. Ondanks het mooie weer en de zon staat er behoorlijk wat wind. We peddelen tegen de stoom in maar het is prima te doen, al worden we wel ingehaald door kajakkers. Op de terugweg belanden we dankzij een windvlaag tegen de kant en zien daar ineens twee zonnende schildpadden. Één van de twee duikt al snel het water in, de ander blijft met zijn kop omhoog naar de zon onverstoorbaar zitten. Na ruim een uur leveren we de kano in.

We steken het eiland verder over naar het westen en gaan naar onze volgende bestemming; Digby. We hebben hier twee nachten op dezelfde plek geboekt, Digby Campground. We zetten de camper neer inclusief alle aansluitingen (elektriciteit, water, afvalwater) en draaien een wasje. Er schijnt een mooie zonsondergang te zijn bij het Point Prim Lighthouse, wat 7km bij ons vandaan is. We hebben alleen weinig zin om alles weer los te koppelen. Ubers en taxi’s zijn hier niet, maar de (super lieve) eigenaren van de camping geven ons de sleutels van hun gigantische pickup truck dus rond acht uur stappen we in en komen aan bij een prachtige plek. We hebben ons een beetje vergist in de wind en de temperatuur maar de zonsondergang stelt niet teleur.

Om iets over negen rijden we terug en kunnen gelijk aanschuiven bij het kampvuur, waar we marshmallows roosteren en nog wat meer info krijgen over wat we kunnen doen.

Reacties

Mayke 29-07-2022 09:28 {{button-64736}}

Wat tof dat je de pick-up zo mee kreeg!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan