Miramichi & Kouchibouguac National Park

Door Tiny Tribe - 29-07-2022 18:24

Nadat we rustig hebben ontbeten en de jongens nog een tijdje hebben gezwommen rijden we naar Miramichi. Het plan is om te gaan ziplinen en daarna te gaan tuben op de rivier. We gaan ervanuit dat beide activiteiten zich bij elkaar in de buurt bevinden, aangezien Miramichi niet zo groot is. We komen aan bij Over the Cove outdoor center, waar we praktisch de enigen zijn. Het wordt gerund door een Nederlander uit Arnhem die al 25 jaar in Canada woont en met moeite Nederlands spreekt. Al snel staan we in onze harnassen en kunnen we naar de eerste zipline lopen. Gerjan en ik gaan allebei samen met 1 van de kids omdat ze zelf nog niet zwaar genoeg zijn. Nathan en ik gaan eerst, met een aanloopje gaan we van het plateau af en vliegen over de lange lijn over het water. Aan de overkant gekomen geeft de medewerker die daar staat het seintje aan post 1 en dan komen ook Gerjan en Joah eraan. Vanaf daar lopen we een klein stukje omhoog en komen daar bij de zipline voor de terugweg. Deze start wat hoger en heeft daardoor ook meer vaart, maar we hebben genoeg tijd om boven het water te joelen en onze armen wijd te houden. Gerjan en Joah volgen niet veel later, zij hebben witte knokkels van het vasthouden van de lijn 😉. Als we weer uit onze harnassen zijn en terug bij de camper, blijkt dat het Tuben een half uur terugrijden is (en dus de andere kant op dan die wij nog uitmoeten). Balen, maar we gaan ervanuit dat we vast de komende dagen nog wel ergens kunnen tuben, er is hier overal water genoeg..

We rijden door naar onze camping. Deze ligt in National Park Kouchibouguac aan de zee. We besluiten gelijk door te rijden naar Kelly’s Beach en na het zwemmen naar de camping te gaan. Om bij het strand te komen loop je eerst over een boardwalk tussen een duinachtig gebied door. We zien verschillende mooie vogels die typisch zijn voor dit gebied. We komen aan en het is zon zee strand. Ergens dachten we gelezen te hebben dat dit het warmste water van dit deel van Canada is, maar het lijkt niet veel warmer te zijn dan de Noordzee in mei. Even tanden op elkaar, eenmaal gewend is het lekker en koelt het juist goed af, wat met de warmte wel lekker is. We lopen een eindje langs de kustlijn, worden een paar keer geprikt door dazen en vinden enorme schelpen en krabben (dood en levend). Joah neemt een dode mee om er een fort voor te gaan bouwen.

Na een tijdje worden we weggepest door de dazen en vertrekken richting onze camping. We hebben een enorm ruime plek, maken vuur en eten Mac Papa (oftewel Gerjan maakt broodjes hamburger), met Smores toe. Als we dachten dat er in Durham veel muggen zaten, hier is het vele malen erger. Ik denk dat ik niet overdrijf als ik zeg dat er honderden om ons en de camper vlogen, en ze trokken zich weinig aan van de Deet.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan