Chèticamp

Door Tiny Tribe - 09-08-2022 03:47

We rijden redelijk op tijd weg van de camping en maken al na 4km de eerste stop bij The Red Barn, waar een souvenirwinkel in zit. We kijken rond maar kunnen niet echt wat vinden.

Uiteraard spot Nathan wel de minigolf baan die erachter ligt. We komen hier over drie dagen weer terug en besluiten om die dag te gaan minigolfen. Ongeveer ter hoogte van The Red Barn start tevens de Cabot Trail, een route van 298km voornamelijk langs de (noord)kust van Cape Breton.

We maken een nieuwe stop in Margaree Forks om daar bij de Dancing Goat koffie en wat lekkers te halen, en wat broodjes en koeken. We raken in gesprek met een Canadees die ruim een jaar in Nederland heeft gestudeerd in 1986, en nog een aantal zinnen prima Nederlands spreekt. De grappigste anekdote is wel dat hij eens tegen een politieagent wilde zeggen ‘Daar is mijn fiets gestolen’ maar in plaats daarvan zei ‘Daar heb ik mijn fiets gestolen’. We rijden nog een klein stukje verder naar Margaree Harbour, een mini dorpje waar we even het strand oplopen.

Als echte Hollanders beginnen de mannen direct met het bouwen van een dam om het riviertje te stoppen om naar de zee te stromen. Ook vinden Nathan en ik nog een paar mooie stukjes sea glass. We stappen weer in en rijden naar Chèticamp, waar ook onze camping is. Het is inmiddels niet meer alleen grijs met wat miezer, maar het regent nu. Beetje jammer gezien de wandeling die we die middag willen doen, maar we hopen dat het wat opklaart. Rond drie uur gaan we toch maar starten met lopen, we doen de Arcadian Trail van 8,5km die zo’n 365m boven Chèticamp River omhoog gaat, en mooie uitzichtpunten op de kust biedt. Het is inmiddels wel droog. We starten de route tegen de klok in, dan loop je het eerste stuk meer door het bos en het tweede deel wat meer open. Helaas hebben we de hele tocht in de mist gelopen en was het uitzicht niet meer dan drie meter en grijs.

In de avond trekt de bewolking wat verder weg, eten we buiten en zitten nog een tijdje bij het vuur met onze buren.

Reacties

Mayke 09-08-2022 19:59 {{button-65355}}

Dat is wel pech qua weer
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan