Halifax dag 1

Door Tiny Tribe - A couple of months ago

We moeten de camper al om negen uur inleveren bij Canadream, dus staan op tijd op om de laatste dingen te doen, en nog een beetje benzine te tanken. We zitten op een kwartiertje afstand van de inleverplek, wat nu wel echt ideaal is. We laten ons door een taxi naar ons hotel in Halifax brengen, waar we nog niet naar onze kamer kunnen omdat het pas kwart voor tien is. We kunnen nog wel net even aanschuiven bij het ontbijtbuffet tot tien uur. Na het ontbijt lopen we naar Halifax Waterfront. We lopen in korte broek en shirt, en krijgen er kippenvel bij cadeau. We gaan naar binnen bij het Maritiem Museum en kijken een tijdje rond.

Nadat we de afdeling hebben bekeken die over Titanic gaat vrees ik dat Gerjan binnenkort weer gaat voorstellen de film te kijken.. Halifax speelde een specifieke rol in het Titanic-verhaal. White Star Line-functionarissen in New York geloofden eerst dat de beschadigde Titanic naar Halifax zou varen, de dichtstbijzijnde grote haven, en treinen met familieleden en immigratieambtenaren vertrokken van New York naar Halifax. Uren nadat de Titanic was gezonken, gaf White Star Line kabelschepen in Halifax opdracht om de lichamen van slachtoffers te bergen. Van de 209 lichamen die naar Halifax werden gebracht, werden er 150 begraven op drie begraafplaatsen in Halifax. Als we het museum uitkomen is de lichte mist opgetrokken en ineens is het ook weer warm en benauwd. We lopen nog even over de boardwalk, kopen (nog) een souvenir voor Quinto en gaan dan lunchen bij een restaurant aan het water.

Daarna gaan we terug naar het hotel waar we inmiddels kunnen inchecken en even gaan liggen / zwemmen. ’s Avonds gaan we uit eten. Ik moet altijd weer even wennen aan de drukte op straat nadat we een tijd wat meer in de natuur hebben gezeten. Gelukkig is Halifax niet heel massaal (en een beetje saai zelfs..).

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Infodag 15 oktober: Special Guests uit Utah en extra presentaties
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!