Halifax dag 2

Door Tiny Tribe - A couple of months ago

Allebei de jongens zijn chagrijnig omdat ze slecht geslapen hebben op hun krakende en piepende slaapbank (en geven elkaar de schuld van de slechte nachtrust). We doen rustig aan, lopen een stukje rond en maken een stop bij Starbucks om hun suikers aan te vullen. Daarna gaan we naar de Citadel. Deze ligt op een heuvel met uitzicht op de stad en maakt deel uit van een reeks forten die de haven van Halifax van 1749 tot 1906 beschermden. Strategisch gezien was het fort hier zo belangrijk dat het drie keer herbouwd is, maar het is nooit aangevallen.  Elke dag om twaalf uur wordt het kanon geladen en afgestoken met een flinke knal, gaaf om te zien en mee te maken.

Hierna nemen we een taxi naar de shopping mall een paar kilometer verderop. We winkelen wat en lunchen daar. Weer terug bij het hotel is er een extra bed neergezet zodat de jongens vanavond apart van elkaar kunnen liggen. Gerjan en ik lopen nog een keer de stad door voor souvenirs maar we komen niet veel verder. Ze hebben heel veel mooi handwerk, maar de prijzen zijn hier ook naar. Ik koop zelf nog wel twee onderzetters voor pannen van 30 dollar per stuk (en dat is nog zonder de BTW..).

’s Avonds gaan we uit eten om de laatste avond van onze vakantie goed af te sluiten. We zitten bij een sushi restaurant, en worden deels bediend door twee robots. We eten tot we uit elkaar ploffen en rollen terug naar het hotel. We pakken de koffers in als de jongens slapen, ik typ nog wat, we kijken tv en gaan slapen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Infodag 15 oktober: Special Guests uit Utah en extra presentaties
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!