Top 3'tjes

Door Tiny Tribe - 09-08-2022 21:16

Ik typ dit in de KLM-lounge op Toronto. De vlucht van Halifax hierheen verliep soepel, zowel de check in als de vlucht gingen snel en op tijd. Helaas op Toronto wel wat vertraging vanwege de losse boekingen van de tickets van de jongens en 1 ruimbagage die opnieuw moest worden ingecheckt waar we een tijdje op moeten wachten, maar we mogen niet klagen.

We hebben een heerlijke vakantie gehad, veel te kort (maar wel te lang zonder onze hond vinden drie van de vier). Onze Top 3’s:

Nathan:

  1. Stranden (het sea glass zoeken, het zwemmen in de golven)
  2. (Bijna) elke avond kampvuur maken en ‘Smores maken
  3. Tim Hortons (voor de Wifi en de donuts)

Joah:

  1. Wandelen (het liefst in bergen, die heeft hij hier een beetje gemist)
  2. Stranden en zwemmen
  3. (Bijna) elke avond kampvuur maken en ‘Smores maken

Yvonne:

  1. Cape Breton, en dan met name de ruige stukken kust, had hier graag een paar dagen (weken) meer willen zijn
  2. Vrijheid om rond te trekken met de camper, altijd al je spullen bij de hand
  3. Kejimkujik national park, had hier ook wel iets langer willen zijn en wat meer met kano en te voet willen verkennen nog.

Gerjan:

  1. Cape Breton
  2. Bay of Fundy
  3. Het wildlife dat we gezien hebben (walvissen, dolfijnen, beer)

 

Overall:

Het blijft altijd lastig om vooraf in te schatten hoeveel tijd je ergens wel of niet wilt zijn. Ook nu had ik op een aantal plekken een paar dagen meer willen zijn. We hadden de campgrounds in de National Parks al vooraf geboekt omdat we weten dat deze echt snel vol zitten, maar veel andere dagen waren nog leeg. Vooral Gerjan heeft er een hekel aan om dan te moeten zoeken en rondbellen naar een plek om te overnachten, dat levert soms wat irritatie op. Aan de andere kant heb ik vooraf geen zin om alles al helemaal uitgestippeld te hebben, dat geeft mij juist weer kriebels. Onderstaand plaatje geeft onze gemiddelde vakantie wel goed weer ;-)

Voor de kinderen was het fantastisch dat er zoveel strand en zee was, zeker met dit weer. Dat was een absolute plus aan deze kant van Canada, en ik denk dat de regel ‘A beach per person’ bijna van toepassing is buiten de vakanties om. Ik heb zelf de bergen (met witte toppen) wel gemist. De camper die we hadden was ideaal, de slide-outs gaven echt extra ruimte en ondanks dat we veel buiten zijn geweest was het fijn om onder andere met koken net wat meer ruimte te hebben. Wat ook ideaal was, waren de twee losse bedden voor de jongens boven de cabine. Ze hebben daardoor geen enkele keer last gehad van elkaar met slapen. De uitrusting die we kregen vanuit Canadream was een beetje beperkt; campingstoelen, wat doekjes, een emmer, een bezem en een blik (zonder stoffer) en een schroevendraaier. Bij Fraserway zat er net iets meer bij (en zeker de bijl hebben we toen veel gebruikt om hout wat kleiner te maken). Daarnaast hebben we prachtige dingen gezien zoals de walvissen, dolfijnen en de beer, en heel veel vriendelijke mensen ontmoet. De Canadezen zijn absoluut relaxter en verdraagzamer dan de gemiddelde Nederlander, echt een verademing (en voorbeeld). Nu terug naar ons (nieuwe) huis en de hond, en starten met dromen over de volgende bestemming!

Reacties

Johan van Hoeven 09-08-2022 21:28 {{button-65359}}

We hebben van de verhalen en foto's genoten!!

Jacoline 10-08-2022 12:16 {{button-65383}}

Het was tof om alle verhalen te lezen!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan