Goeie gesprekken

Door Gerard en Jodi - 02-09-2022 20:33

Dag 2 zijn we maar begonnen met een heerlijke douche op de camping en een lekker ontbijtje. Keukenprinses Jodi had alles weer prima voor elkaar en daarna ervaringen uitgewisseld met een leuk Nederlands gezin die hetzelfde rondje min of meer andersom had gemaakt. Gezellig om zo eens landgenoten te spreken. Hun 2 zoons bleken te studeren in Minnesota Amerika en bleken semi-professioneel tennisspeler te zijn. Uiteraard ook veel tips gekregen over 'must sees' tijdens onze reis kregen we ook het advies om een bearspray aan te schaffen. Beerspray?? Ja, iedereen schijnt dat bij zich te hebben. Mocht je oog in oog met een beer komen tijdens een hike dat kan deze speciale pepperspray levensreddend zijn. Toch wel onder de indruk besloten we de bearspray over te nemen en daarmee begonnen we onze eerste hike, de Lightning Lake Loop, een rondje van zo'n 8 km rondom het meer. 


De route was erg rustig. Ons zelfs iets te rustig met het idee dat bij elke hoek een beer je staat op te wachten. We raakten in gesprek met een Canadese hunter die hier al jaren komt en het ronddwalen in de Canadese jungle als een 'way of life' ziet samen met zijn hond. Hij vertelde over al zijn ervaringen met beren, cats (zijn hier ook cats dan?) en wolven. Wolven hebben we gelukkig ook op de Veluwe maar grote wilde katten en black bears en grizzly bears is toch wel andere koek. Als tip kregen we mee dat degene met de bearspray voorop moest lopen anders zouden we te laat zijn. Laat nou Jodi de eigenaar van de bearspray zijn... :) We kregen zelfs nog een demo hoe te gebruiken en met bearspray in de aanslag hebben we onze weg vervolgd.

 

Daarna kwamen we nog een Israelier tegen die hier ook al 30 jaar komt. The most beautiful country of the world, aldus deze wijze man. Al snel ging het gesprek over Hitler, Poetin en Karel de Grote en huidige wereldproblematiek. Afijn, het was interessant, maar we kwamen voor de trail. Zonder problemen weer teruggekomen op de campground gaan we nu in de relaxmodus.

Morgen weer 240 km richting Vernon, onderweg een nieuwe oplader en wereldstekker scoren en vooral weer tanken. Cash vrezen we, maar we gaan het meemaken. Wordt vervolgd.

 

Inmiddels 130 km van onze bestemming net onder Vernon en onderweg een parkeerplaats gevonden met Wifi. We hebben nog allerlei leuke fotootjes gemaakt, die volgen nog. Weer voorzien van brandstof (cash uiteraard) en een stekkertje om onze mobiel op te laden. Toch wel prettig idee weer....

 

Liefs Gerard en Jodi

Reacties

Yvonne 02-09-2022 21:01 {{button-66060}}

Gelukkig de boel weer voor elkaar. Benieuwd naar de foto ' s.

Hans P 03-09-2022 19:30 {{button-66082}}

Schitterende natuur! Is het wel echt?

Johan 05-09-2022 17:35 {{button-66129}}

Hahaha, jullie dachten zeker dat alleen Knabbel en Babbel in die bossen vertoefden zeker😁
Leuk verhaal.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan