De eerste highlights in Alberta

Door Gerard en Jodi - 06-09-2022 02:45

Waar zullen we eens beginnen... Het prachtig blauwe Lake Louise of was het toch het adembenemende Moraine Lake of misschien wel het gezellige wintersportdorpje Banff. Lastig kiezen. Maar eerst hadden we nog een gezellig avondje Golden. Vanaf de campground liepen we zo het dorpje in langs de Kicking Horse River. Eerst maar eens een biertje in de plaatselijke kroeg. Doordat de muggen daar vrij spel hadden toch maar even verder gelopen, waar we vervolgens in een gezellig kroegje belandden met live muziek. De plaatselijke sing-a-song-writers zorgden voor een prima sfeertje en de finale werd gevormd door een zanger die niet zou misstaan in The Voice. We gaven hem nog het compliment mee dat we chicken-skin op onze armen hadden gekregen. 

Na wat biertjes lekker gaan slapen, alhoewel, de megalange trein aan de overkant van de rivier hield ons toch nog even wakker. Vanmorgen richting Lake Louise, the Jewel of the Rockies als we het moeten geloven. We hadden inmiddels online tickets gescoord voor de shuttlebus en dat bleek nodig ook, anders waren we er absoluut niet gekomen. Wat een drukte!!

Het meer was prachtig. Uiteraard wat fotomomentjes gemaakt, waarna we met de shuttlebus doorgingen naar Moraine Lake. Dit overtrof onze stoutste verwachtingen en eigenlijk waren we het al snel eens dat dit meer nog veeeeel mooier is! Het meer konden we prachtig fotograferen vanaf de Rockpile Trail, een minitrail van 300m, waar we vanuit de hoogte van het meer en de omliggende 'Valley of Ten Peaks' prachtige foto's hebben gemaakt. Het uitzicht wordt ook wel 'Twenty Dollar View' genoemd, omdat dit plaatje lange tijd op het twintig dollarbiljet van Canada schijnt te hebben gestaan.

Daarna weer terug naar de plek waar we de camper hadden geparkeerd en op naar Johnston Canyon Campground. Jodi had het heldere idee om eerst naar Banff te rijden. Dat ligt 25 km verder en dat zou ons weer wat in- en uitpaktijd schelen met de camper. Dus op naar Banff. Daar eerst maar even 200 dollar in de tank gegooid (toch 50 cent goedkoper daar dan in British Columbia). Banff is een gezellig wintersportplaatsje en we hebben er even rondgewandeld en genoten van een lunch. Daarna de noodzakelijke boodschapjes gedaan en vervolgens door naar Johnston Canyon Campground. Back to basic, want hier hebben we geen stroom, water en internet, maar lang leve onze zonnepanelen, de watertank, een gasfles en onze Solis wifirouter. Oftewel, hoezo basic...

We blijven hier 2 nachten, waarna we de Highway 93 opgaan beter bekend als de Icefields Highway, daar gaan we de hele dag over doen voordat we in Jasper belanden. Google maar eens waarom je daar elke 10 km wel even MOET stoppen. We gaan het meemaken. Nu een biertje en een wijntje en een kampvuurtje voor de sfeer. Kijk nu al weer uit naar de maaltijd van straks!

Fotootjes maar even in de fotogalerij, dat werkt toch wat sneller zijn we inmiddels achter. Kijk het mooie er niet vanaf en nee, ze zijn niet gephotoshopt!

Liefs Gerard en Jodi

Reacties

Yvonne 06-09-2022 07:03 {{button-66143}}

Dat meer is echt adembenemend....zo mooi en puur.

Jessica During 06-09-2022 08:05 {{button-66152}}

Hartstikke leuk om jullie zo te kunnen volgen! Wat een boel moois al. Benieuwd naar wat nog komen gaat! Geniet en heel veel plezier! 🤗😘

Greet woutersen 06-09-2022 11:52 {{button-66160}}

Wat ontzettend veel mooie plekjes bezoeken jullie het ene is nog mooier dan het andere. Geniet er nog een poosje van. Groetjes en veel plezier.

Sandra en Jola 06-09-2022 18:06 {{button-66165}}

Wat schrijf je een mooie verhalen Gerard!

Hester 06-09-2022 21:16 {{button-66168}}

Je moet een boek gaan schrijven Gerard. Prachtig om jullie zo te volgen. Je fans wachten in spanning op de volgende verhalen

Gysan 08-09-2022 21:20 {{button-66215}}

Heel gaaf om te volgen, echt heel mooi misschien wel te veel om nu allemaal te kunnen opnemen.
Wat een ervaringen en herinneringen.

Johan 16-09-2022 12:40 {{button-66424}}

Onze volgende reis wordt al steeds duidelijker 😁
Echt mooi hoor.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan