Dag 10: Hoodoos en een waterval

Door Antje en Pieter - 13-09-2022 18:05

11 september: Capital Reef naar Bryce Canyon

Vandaag reizen we verder naar Bryce. Van wat ik gelezen heb vinden vele dit het mooiste Nationale Park van Amerika dus we zijn benieuwd. 

We rijden via de Scenic Byway 12, een van de mooiste wegen van Amerika. Dit is ook te merken aan de vele viewpoints die we onderweg tegenkomen. Het eerste stuk rijden we door het bos waar er weer veel koeien langs en op de weg lopen maar we komen ook een groepje herten tegen. Na een uur stoppen we bij de Calf Creek Campground voor een wandeling naar de Calf Creek Fall. Voor de parking moeten we $5 betalen via een enveloppesysteem. We moeten het geld in een envelop steken waar we onze nummerplaat en de datum moeten opzetten. Vooral de datum noteren is vandaag toch even raar.

Na 1u20 bereiken we de eindbestemming van onze wandeling, een prachtige waterval. En ja, ik weet dat ik alles hier mooi en prachtig vind maar een waterval heb en we nog niet gezien dus is toch weer op een andere manier prachtig. Hierna kunnen we via dezelfde weg terug wandelen want wandellussen komen hier niet veel voor.

Terug op de parking is het middag en eten we nog wat voor we verder rijden. Helaas komen we voor het eerst deze vakantie wespen tegen. Mijn tweede broodje eet ik dadelijk in de auto wel verder op. 

Met nog een half uur te rijden voor we in Bryce zijn krijgen Pieter en ik allebei een klopje. De lange dagen beginnen zijn tol te eisen. We besluiten om niet direct het park in te rijden maar eerst bij het hotel in te checken in de hoop dat we dan nog een beetje bekomen. 

Omdat we het vandaag ook niet te laat willen maken besluiten we om na het inchecken en het leegmaken van de auto toch meteen naar het park te vertrekken. In het park rijden we meteen de hele weg af naar het hoogste uitkijkpunt. Als we nu naar onder rijden liggen alle uitzichtpunten aan de rechterkant. Bryce staat bekend om zijn hoodoos en om zijn vele kleuren. Door mineralen in de grond hebben de rotsen witte, rode en roze kleuren. De zon zou de kleuren nog mooier maken maar helaas voor ons hebben we voor het eerst deze vakantie bewolking (en het is hier nog maar 20°). De uitzichten zijn prachtig maar we zijn niet meer zo onder de indruk als de voorbije dagen. Komt dit omdat we al zoveel gezien hebben of omdat we moe zijn?

Rond 6 uur hebben we alle uitzichtpunten gezien en keren we terug naar het hotel. Omdat we geen zin hebben om weer op restaurant te gaan stoppen we bij de grocery store van het hotel en halen een maaltijd op die we in de microgolf van onze kamer kunnen opwarmen. Hierna doen we nog de was en tijdens het wachten wandelen we eens over het terrein van het hotel. Daarna is het weer tijd om te gaan slapen.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan