Dag 12: regen, veel regen

Door Antje en Pieter - 16-09-2022 16:49

13 september: Zion

De voorspelde regen is vannacht aangekomen. Net vandaag nu we onze moeilijkste wandeling op de planning hebben staan: Angels Landing. Deze wandeling van 5 uur gaat naar de top van een berg en het bovenste gedeelte is enkel met kettingen te bereiken. Om de drukte op dat gedeelt te beperken kan je sinds dit jaar de wandeling alleen nog maar maken als je een toegangsticket hebt dat je via een loterij kan winnen. We hebben zo een ticket gewonnen maar hiervoor moeten we voor 9 uur aan de wandeling beginnen.

Met de regen gaat het waarschijnlijk niet mogelijk zijn om de wandeling te maken maar we besluiten toch naar Zion te vertrekken. Als we net weg zijn krijgen we op onze gsm een alarm voor flash floods en ook op de radio komt er een melding om nu niet buiten te komen en zeker niet naar Zion te gaan. We draaien maar terug naar het hotel, Hopelijk stopt het snel met regenen.

In het hotel blijven we het weer in de gaten houden maar het ziet er niet naar uit dat het beter wordt. Pieter heeft het idee om vandaag al verder te rijden naar Vegas, onze volgende stop. We gaan naar de lobby om te horen of we eerder kunnen uitchecken maar dan zijn we ons geld gewoon kwijt. Wat gaan we doen? We kijken online al voor een kamer in Vegas en voor €50 zouden we al een kamer kunnen boeken. Maar we hebben allebij nog geen zin om Zion al achter ons te laten.

Om half 12 besluiten we uiteindelijk om toch naar Zion te vertrekken. We zijn duidelijk niet de enige die toch naar het park zijn gekomen vandaag. Ondertussen is het ook eindelijk gestopt met regenen. Van een ranger krijgen we te horen dat alle wandelingen vandaag gewoon open zijn, behalve de Narrows uiteraard. We gaan toch proberen om Angels Landing toch te doen ondanks dat we eigenlijk te laat zijn met ons ticket. We nemen de shuttlebus naar The Grotto waar we eerst nog een heel stuk omhoog moeten lopen voor we aan het stuk met de kettingen beginnen. Na een lastige wandeling naar boven komen we aan het echte begin van de wandeling. Er staat een bord dat je enkel verder mag met toegangsticket maar er zit niemand om het te controleren. 

Voorzichtig maken we de klim naar boven. Gelukkig zijn de kettingen stevig en de rotsen niet te glad van de regen. Onderweg krijgen we nog twee kleine regenbuien maar we geraken veilig boven. Helaas is het nog steeds bewolkt en belemmert dit ons zicht toch een beetje maar het uitzicht is nog steeds geweldig. Wat zijn we blij dat we toch beslist hebben om ondanks de regen toch naar hier te komen.

De weg naar onder vind ik moeilijker dan de weg naar boven (voor Pieter is dit uiteraard geen probeem) maar we geraken ook veilig terug onder. Voor we de gewone wandelweg naar onder nemen gaan we eerst nog terug omhoog bij de volgende bergtop, hier is een viewpoint met een uitzicht op Angels Landing. Deze weg loopt ook na het viewpoint nog verder en nog hoger dan Angels Landing. Omdat we deze voormiddag niks gedaan hebben heeft Pieter nog teveel energie en blijft hij maar verder wandelen. Als ik hem eindelijk zo ver krijg om terug te draaien wacht ons nog een lange weg terug naar onder. 

Ondertussen beginnen de grijze wolken wel steeds meer weg te trekken en plaats te maken voor weer een mooie blauwe hemel. Na meer dan een uur wandelen zijn we terug bij de bushalte en laten we hopelijk de enige regendag van onze vakantie maar ook het mooie Zion achter ons.

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan