Dag 14: Een lange autorit naar Oostenrijk?

Door Antje en Pieter - 20-09-2022 06:13

15 september: Las Vegas naar Mammoth Lakes

Het ziet ernaar uit dat de regenbui van 2 dagen geleden ons blijft achtervolgen. Als ik vanmorgen de gps wil instellen dwars door Death Valley merk ik dat ook hier flash floods geweest zijn en dat buiten de eerste helft van de hoofdstraat alle straten afgesloten zijn. Dan zit er voor ons niks anders op dan via de autostrade achter het park door te rijden. Niet zo een interessante weg wel sneller. Ik had voor vandaag 8 uur reistijd voorzien (stops bij uitzichtpunten in Death Valley meegerekend). Maar nu zouden we al op iets meer dan 5 uur bij ons volgend hotel kunnen zijn.

Deze extra tijd gebruiken we om nog snel in het casino een extra gokje te wagen. Gevolg: het gewonnen geld van gisteren is ook op. Dan volgt een lange en saaie autorit. Onderweg stoppen we enkel om snel van chauffeur te wisselen. Gelukkig moeten we nog een stukje door de bergen rijden en hebben we zo toch een beetje afwisselen. Als we bij ons volgende hotel aankomen twijfelen we even of we nog wel in Amerika zijn. Ons hotel, Alpenhof Lodge, is helemaal in Oostenrijkse stijl. Dit past ook perfect in de omgeving. Mammoth Lakes is een dorp in de bergen dat in de winter heel populair is als skigebied en heeft dus ook wel wat van Oostenrijk weg. Grootste verschil: we worden hier gewaarschuwd om zeker geen eten in de auto te laten want momenteel zijn de beren! hier heel actief en zij zouden wel eens in je auto durven inbreken.

Nadat we zijn ingecheckt hebben we nog 1,5 uur tot zonsondergang. We rijden nog even naar de Mammoth Lakes Bassin enkele minuten verderop. Hier liggen een 7-tal meren kort naast elkaar en je kan er verschillende wandelingen maken. Wij kiezen een wandeling rond het laatste meer. Onderweg kijken we rond of we nergens een beer kunnen spotten maar gelukkig komen we er geen tegen (hoewel we er toch graag een op veilige afstand hadden willen zien).

We zijn blij dat we nog even onze benen hebben kunnen strekken maar hebben toch ook spijt dat we niet eerst onze korte broeken voor een lange hebben verwisseld want met amper 10° zijn we op de koudste plek tot nu toe aangekomen. Als we door Death Valley hadden kunnen rijden zouden we vandaag een temperatuurverschil van bijna 30° hebben meegemaakt.

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan