Dag 15: wij gaan op berenjacht

Door Antje en Pieter - 20-09-2022 06:18

16 september: Mammoth Lakes naar Yosemite 

 

Voor het eerst deze vakantie halen we onze lange broeken uit onze koffers want voor het eerst en waarschijnlijk ook het laatst hebben we temperaturen onder de 10°C en het ziet er naar uit dat we pas tegen de avond temperaturen boven de 20°C zullen tegenkomen.

Voor we Mammoth Lakes buitenrijden stoppen we eerst bij Schat´s bakery, een bekende bakkerij waarvan de eigenaars oorspronkelijk uit Nederland afkomstig zijn. In de etalage liggen oa eclairs en fruittaartjes maar als we de prijzen zien laten we deze maar liggen. Thuis kunnen we dit ook krijgen voor veel minder geld. We laten nog wel twee typische Amerikaans sandwiches beleggen tussen twee sneden Nederlands brood voor onze lunch.

Dan rijden we een half uurtje verder naar Mono Lake. De oever en het meer zelf staat vol tufa´s: zoutpilaren die ontstaan zijn toen miljoenen jaren geleden gaandeweg het water van het meer is verdapt. We doen de wandeling die vanaf het parkeerterrein is aangegeven.

Dan komen we aan bij ons laatste Nationale Park van deze reis: Yosemite National Park. Een park dat bekend staat om zijn vele watervallen, helaas voor ons staan de meeste in september droog omdat er nu geen smeltwater meer vanaf de bergen komt. Vandaag rijden we over de Tioga Road, een van de hoogste wegen van Amerika die enkel in de zomermaanden open is owv de vele sneeuw die hier valt. Bij de ingang van het park staat dat de eerste sneeuw hier al over 2 dagen verwacht wordt.

We stoppen eerst bij het Visitor Center om aan een ranger te vragen welke wandelingen hier de moeite zijn om te doen. Ze stelt ons 2 wandelingen voor. We maken eerst de wandeling naar Lembert Dome (4.5km), een mooi uitzichtpunt boven de vallei. De tweede wandeling maken we uiteindelijk niet. Niet omdat we niet willen maar door werken is de dichtstbijzijnde parking afgesloten en vanaf een andere parking is het pad in de richting van de wandeling ook dicht. We zouden dus een hele omleiding moeten maken en hier wordt de tijd toch wat kort voor.

We stoppen nog bij twee stopplaatsen langs de route. De eerste is bij het Tenaya Lake waar we met wat fruit de tijd nemen om rustig van de mooie omgeving te genieten. Een paar waaghalzen nemen een duik in het meer maar dat is ons toch te koud vandaag. De tweede stopplaats is Olmsted Point, een uitzichtpunt over de Yosemite Valley, het centrum van het park, ons einddoel voor vandaag. Om hier te geraken moeten we nog 1,5 uur rijden. Onderweg zoeken we in de bossen rond ons naar de beren die in dit park zitten maar zonder succes. 

In de Valley stoppen we nog bij de belangrijkste uitzichtpunten: de Tunnel en de Valley View. We zien ook onze eerste waterval (de Bridevail Fall) in dit park maar meer dan een klein stroompje water komt er niet meer naar beneden. We rijden ook nog naar de Village om al te zien waar we morgen moeten zijn maar wat een bouwval is dit. Ze zijn bezig om zowel de wegen als de gebouwen te vernieuwen maar nu ziet het er hier vooral rommelig uit.

Als we het park uitrijden staan er ineens verschillende auto´s stil op de weg. Zou het? Ja! We zien onze eerst beer. Ook snel de auto stilzetten, voorzichtig dichterbij wandelen (nog steeds op ruime afstand uiteraard) en een paar foto's maken. En de beer zelf? Hij wandelt op zijn gemak verder door het hoge gras. Zich niet bewust van de opwinding die hij veroorzaakt

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan