Dag 19: Walvissen (en andere zeedieren)

Door Antje en Pieter - 24-09-2022 01:39

20 september: San Francisco naar Monterey 

 

Vandaag laten we San Francisco achter ons en rijden we terug richting LA. Maar voor we hier zijn rijden we nog twee dagen over de highway 1 langs de kust af.

Zodra de oceaan in zicht is zien we ook de eerste surfers in het water. We hadden verwacht er nog een paar van dichtbij te zien als we in Santa Cruz aankwamen maar hier was het nog rustig. Langs de kust ligt hier het oudste pretpark van Amerika maar als wij aankomen zijn alle attracties nog gesloten. Ook op het strand is er weinig te zien op een eenzame wandelaar en nog een paar toeristen na. We laten Santa Cruz dus snel achter ons en misschien maar goed want iets verder zijn er wegenwerken aan de gang en moeten we nog een stuk omrijden.

Iets na de middag komen we aan in Monterey waar we een boottocht hebben geboekt om walvissen te gaan spotten. Als we uit de auto stappen horen we de zeeleeuwen al in de verte. Hier liggen er veel meer dan in San Francisco. We vertrekken onze boottocht vanaf de fishermans wharf, een pier zoals in San Francisco maar dan minder kleurrijk maar wel veel authentieker. We delen de boot oa met een groep jongeren die op schooluitstap zijn. We varen een half uur steeds dieper de zee op en zien dan al onze eerste walvissen. De komende 2 uur gaan er geen 5 minuten voorbij zonder dat we ergens dichtbij of veraf een walvis zien. Deze periode van het jaar kun je vooral grijze walvissen spotten. Helaas zijn het niet het soort walvissen die graag boven het water springen zoals in Free Willy maar krijgen we enkel hun ruggen te zien. Toch blijft het indrukwekkend. Het hoogtepunt is wanneer er plots twee walvissen op een meter of 2 van onze boot naar boven komen. Dit is volgens de schipper zeer uitzonderlijk.

Als we terug naar de oever aan het varen zijn passeren we nog een groep van 5 dolfijnen. Helaas hadden wij toen onze gsm al weggestopt. De schipper is nog gestopt en heeft de dolfijnen nog gezocht maar ze waren al terug onder water verdwenen.

Bij terugkomst op de Wharf hebben we hier nog een hapje gegeten voordat we naar het hotel gingen. Ons hotel was het chiqueste waar we al geslapen hadden en lag vlak naast het strand. Bij inchecken kregen we te horen dat onze kamer geüpdatet was naar een kamer met zeezicht en kregen we elk een bonnetje voor een gratis drankje aan de bar. Hier hebben we dan ook onze dag gezellig afgesloten.

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan