Dag 20: Ritje langs de kust

Door Antje en Pieter - 24-09-2022 01:42

21 september: Monterey naar Santa Barbara

 

Vandaag staat deel 2 van onze route langs de kust op de planning. We beginnen in Monterey zelf waar we de 17 mile drive rijden. Deze lusvormige route brengt ons langs de huizen van rijksten van Monterey, de golfterreinen en vooral langs het mooiste stukje kust. Langs de weg vlak aan de zee staat ook de Lone Cypress tree, een vaak gefotografeerde boom. 

Langs de Highway 1 liggen heel veel viewpoint waar we dan ook vaak stoppen om van de uitzichten te genieten. De mooiste stop is zonder twijfel de MC Way waterval. De parking bij de waterval ligt in een State Park en is betalend maar wij parkeren de auto gratis bij de volgende stopplaats langs de weg en na nog geen 15 minuten wandelen bereiken we de plaats vanwaar we zicht hebben op de waterval die uitkomt in de zee. Het is niet mogelijk/toegestaan om onderaan bij de waterval zelf te komen waar ook nog een klein strandje bij ligt.

Terug bij de auto wijst een ouder koppel ons erop dat er in de verte in de zee een hele groep dolfijnen aan het zwemmen is. Met het blote oog is het amper te zien maar we mogen hun verrekijker gebruiken om toch iets beter te kunnen kijken.

Na nog een paar viewpoint komen we aan bij een strand waar een honderdtal zeeolifanten liggen te zonnebaden. Deze dieren zijn groter dan de zeeleeuwen die we tot nu toe gezien hadden maar minstens even lui. Als we weer verder rijden staan er ineens zebra´s in een wei langs de weg. Deze horen bij Hearst Castle, een kitch kasteel dat een rijke Amerikaan vroeger heeft laten bouwen om al zijn kunst kwijt te kunnen.

Andere stopplaatsen die nog het vermelden zijn zijn Morro Rock, een berg die aan een zijde aan het land grenst maar voor de rest omgeven is door de zee en Solvang, een Deens dorpje waar de meeste huizen ook in Deense stijl gebouwd zijn.

Om Solvang te bereiken moeten we de kustlijn even verlaten maar het uitzicht is hier misschien nog wel beter dan langs de kust want we rijden nu langs verschillende wijngaarden.

Hierna rijden we terug na de kust, naar Santa Barbara, waar we vannacht gaan slapen. In Santa Barbara ligt nog een Spaanse Missie die de moeite waard zou zijn om te bezoeken maar onze rit van vandaag heeft meer dan 10 uur geduurd en we hebben al zoveel gezien dat we deze maar overslaan.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan