Fantastisch Zion en de eerste indrukken van Bryce Canyon

Door Gerald en Marja go West - 11-09-2022 06:34

Zaterdag 10 sep 22

Vanmorgen tegen half tien vertrokken voor een rit die ons lang zal bijblijven. De Zion - Mount Carmel Highway is werkelijk een pareltje op onze aardbol. Direct vanaf onze campground in Springdale (UT) begint deze scenic drive. Terwijl je deze 40 mijl lange weg rijdt wordt je getrakteerd op onvergetelijke landschappen. Werkelijk schilderachtig zoals de natuur zich hier heeft neergelegd. Een bijzonderheid tijdens de rit is de 1711 meter lange rotswandtunnel. Voor onze camper bestaan er regels om te kunnen passeren. Zo moesten we bij de park entry een permit aanschaffen voor $ 15,-. Waarom zullen jullie denken. Het spectaculaire bouwwerk is uitgehouwen in de rotsen en zo smal dat een camper en personenauto elkaar niet kunnen passeren. Parkwachters regelen het verkeer voor deze grote voertuigen. Je krijgt toestemming om te passeren als de weg voor je is vrijgemaakt. Eenmaal in de tunnel moet je ook echt het midden van de weg aanhouden om het risico op beschadigingen uit te sluiten. Kortom Hwy 9 is een must om te rijden wanneer je zoals wij op weg gaan naar Bryce Canyon NP.

Je merkt al gauw aan de natuur, alles wordt veel groener, dat je uit de warmte en droogte in een koelere omgeving terecht komt. Dat hebben we na de eerste paar zeer warme dagen ook wel nodig. In Bryce Canyon City is het een heerlijke 26 graden als we aankomen. We hebben plek gereserveerd op Ruby's Inn RV Park en Campground. Een door de familie Syrett beheerde camping. De grootouders van de huidige eigenaren zijn de feitelijke stichters van Bryce Canyon City. Door de jaren heen is alles uitgebouwd tot wat we nu zien. Een stadje dat nog altijd draait om Ruby's Inn tegenwoordig aangevuld met een General Store, diverse restaurants, het nostalgische Old Bryce Town en de mogelijkheid om een rodeo bij te wonen.

De campground is groot, heeft alle faciliteiten en ligt in een bosachtige setting. We staan full hook up en blijven 2 nachten. Aan de ingang van de campground is een opstap plek voor de shuttlebus die je Bryce Canyon inbrengt. Onderweg zijn er diverse stops van waaruit je allerlei trails kunt lopen. Van makkelijk tot zwaar. We zijn vanmiddag even met de bus meegegaan om alvast gevoel te krijgen. Bij Bryce Point hebben we een mooie wandeling gemaakt. Dit ruikt naar meer en morgen zijn we van plan om af te dalen tussen de hoodoos. Vanmiddag waren de vergezichten al stunning. Wat moet dat morgen wel niet worden. 


 


 

 

Reacties

René en Ilonka Go South 11-09-2022 07:19 {{button-66273}}

Zeer indrukwekkend als ik jullie belevenissen lees en zie!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan