Van de bewoonde wereld naar de wildernis

Door Gerald en Marja go West - 17-09-2022 05:04

Dinsdag 13 sep 2022

De titel van dit bericht geeft al aan dat wanneer je eenmaal in de wildernis (Grand Teton NP) bent beland WiFi en internet niet meer tot de vanzelfsprekendheid behoren. Vandaar dat ik ben ga achterlopen met mijn berichten. We zijn vertrokken van de campground op Antelope Island en via de Interstate 15 verder naar het noorden gereden. Na een tijdje hebben we Utah verlaten om er veel later in deze vakantie weer terug te keren. Via Idaho kwamen we de staat Wyoming binnen waar we de komende dagen zullen verblijven. Op naar Grand Teton National Park. Onze camping (Gros Ventre Campground) ligt dichtbij de zuidelijke ingang van dit park. Het is echt camperen in de natuur. Geen hook up dit keer, nee we zijn aangewezen op wat onze camper te bieden heeft. Met die faciliteiten kun je goed uit de voeten maar een connectie met het internet kun je op je buik schrijven. Helemaal niet erg want je pakt een boek en de donkere uurtjes vliegen voorbij. 

Gros Ventre Campground is alweer een aanrader. De ontvangst door een vriendelijke dame bracht veel informatie over Grand Teton en de must sees. Ze hamerde erop dat we zeer voorzichtig moesten zijn met onze etenswaar en ons afval. Op onze plek troffen we een zg. bearbox aan. Door ons wel te openen, voor een beer onbegonnen werk. Hierin kun je als kampeerder je voedsel opslaan. Voor ons minder belangrijk omdat we daarvoor onze camper hebben. Toch wordt je wel even stil als je hoort wat dom omgaan met voedsel resten en afval teweeg brengt. Sinds 2005 zijn er op deze camping 16 beren afgeschoten die eenmaal hadden geproefd van wat camping gasten hadden achtergelaten. Als ze de smaak te pakken hebben worden ze brutaal en lastig en zijn ze een direct gevaar voor hun omgeving.  
Wat mensen teweeg kunnen brengen.

Na een rit van z'n 450 km begonnen de luiken dicht te vallen tegen tienen. Hup lekker onder de lakens en dit keer het dekbed erover want het is een stuk frissser geworden.

Voor morgen staat een dag Grand Teton met vele highlights op het programma. Daar kijken we alvast weer naar uit.

 

 

Reacties

Rene en Ilonka 17-09-2022 08:53 {{button-66448}}

Mooi om ook echt de wildernis te mogen beleven en dat met zulke wisselende temperaturen.
Het lijkt mij best spannend omdat je weet dat de beer op de loer ligt, bearspray bij de hand houden🙈😂
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan