Grand Teton National Park

Door Gerald en Marja go West - 17-09-2022 05:53

Woensdag 14 sep 22

Na een heerlijke nachtrust vanmorgen fris en fruitig opgestaan. We gaan vandaag een rit met de camper maken langs de highlights van Grand Teton NP. Tegen 09.00 uur vertrekken we van onze campground richting Kelly. Een gehucht zoals er duizend en één zijn in Amerika. Een paar huizen, vooral veel rommel bij de deur, de wapperende Amerikaanse vlag aan de veranda en auto's vanaf de vijftiger jaren zoveel mogelijk in een weiland bij het huis laten verroesten. Het geeft een desolate blik in dit mooie landschap. 
Maar niet getreurd want wat zich daarna ontvouwde is ronduit spectaculair te noemen ondanks het matige weer dat ons weer veel vergezichten ontnam. De droge momenten hadden later gelukkig de overhand maar omdat het stevig had geregend was er veel laaghangende bewolking. 
We maken verschillende stops onderweg. Die in het begin zoals Glacier View, Schwabacher Landing en Teton Point deden vooral hun best om ons niet te laten zien hoe mooi het hier is. Dan regen veel verpesten. Wat later trok het los en zagen we de zon zo af en toe. 
 

Een van de plekken om Wildlife te spotten is Elk Ranch Flats. Alhoewel het zicht een stuk beter was geworden viel er geen Elk te zien. Door maar weer en via de Moran Entrance het park van de oostzijde binnengereden. Bij Oxbow Bend hadden we ons eerste geluk. Een grote Bald Eagle (een wit kop zeearend met een spanwijdte van ruim 2 meter) in een boomtop aan de kant van de weg. Wat een machtige vogel. 
Wat verder langs de weg een bord dat verwijst naar the Chapel of the Secred Heart. Toch maar even kijken. Bij het uitstappen zien we plotseling een Coyote opduiken. Vlakbij. Toch even indrukwekkend. Verder maar weer omdat we eigenlijk nog wilden wandelen bij Taggart Lake. De grote parkeerplaats was afgeladen vol en bood geen plek voor onze camper. Bovendien was het weer gaan regenen. Door maar weer richting Dorians een service station vlakbij de Park Headquarters. Ook hier beredruk, een leuke woordspeling terwijl we nog wachten op onze eerste bear spot, dus doorgereden naar de camping.

Tijdens onze avondwandeling kwamen we nog een wasbeer tegen die rondscharrelde aan de rand van de prairie. Hij was bepaald niet onder de indruk van ons terwijl hij zijn route vervolgde. Terug bij onze RV zijn we gaan lezen want zoals gezegd in de wildernis geen WiFi.

Tot de volgende keer wanneer we doorrijden naar Yellowstone.

 

 


 


 


 


 

Reacties

Rene en Ilonka 17-09-2022 08:55 {{button-66449}}

Jammer van het weer maar dit weet je in zo’n giga land dat het wisselt qua weer.
Het is uiteindelijk niet de Costa Blanca😂😎.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan