Pech onderweg

Door Gerald en Marja go West - 18-09-2022 06:17

Vrijdag 16 sep 22

De titel van dit verslag doet het al vermoeden we hebben een probleem. Nietsvermoedend koppelen we tegen achten de camper af van stroom, water en black water. Deze handelingen kennen we inmiddels op ons duimpje. Als dat is gebeurd is het tijd voor het naar binnen laten gaan van onze 2 slide outs. Het woonkamer deel loopt prima maar het slaapkamer deel hapert. Wat we ook doen het gaat niet volledig naar binnen en trekt zelfs scheef. Een paar van onze buren aangesproken voor hulp. Die willen ze best bieden maar het heeft niet het gewenste effect. De slide out gaat er niet meer in. Ons probleem gemeld bij de Office van de campground. Ze verwezen ons door naar het service centre van Fishing Bridge. Daar moet ook een RV-repair zitten. We rijden er heel voorzichtig naar toe met een geopende slide out. Linke soep, want je bent veel breder.

Eenmaal bij Fishing Bridge hebben we de camper neergezet bij de repair shop. Een jonge meid van midden twintig had blijkbaar dienst. Ze bekeek het probleem en kwam al snel tot de conclusie dat ze weinig voor ons kon doen. Het probleem zit in de geleiding van de slide out. Met kracht geprobeerd om hem zoveel mogelijk te laten aansluiten. Tot zo'n 30cm van de zijkant van de camper is dat gelukt. Gelukkig. We konden tenminste rijden. Ze adviseerde ons door te rijden naar Cody waar beter gekwalificeerde repair shops zijn. Met deze mededeling zagen we ruim anderhalve dag Yellowstone in de mist verdwijnen. Dat konden we niet over ons hart verkrijgen vandaar dat we eerst nog richting Hayden Valley, een gebied waar veel groot wild valt te spotten, zijn gereden. Omdat het inmiddels was begonnen te miezeren konden we een beer ontmoeting wel op ons buik schrijven.

Wat we nog wel konden meepikken was de spectaculaire Mud Volcano. Ook hier weer een wereld vol met borrelende en spuitende geysers. Dat blijft heel mooi om te zien. Toch begint het gevoel te overheersen dat we ons camper probleem moeten oplossen. Op weg dan maar richting Cody. We volgen een bij mooi weer schitterende weg door het Shoshone National Forest. Nu hebben we er weinig van kunnen zien in verband met de aanhoudende regen. 
Eenmaal in Cody aangekomen hebben we ons gemeld bij de receptie van de Ponderosa Campground. Die hadden we al gebeld met de vraag of we een dag eerder konden komen. We staan hier nu 2 nachten en gaan proberen het probleem met de camper op te lossen. De vriendelijke eigenaren van de camping geven ons 2 adressen van repairshops. Snel naar de eerste gereden. De vriendelijke eigenaar is een klein half uurtje bezig geweest om de slide out er goed in te krijgen. Zonder succes. Hij voorzag een groot probleem en adviseerde contact te zoeken met de verhuur maatschappij Road Bear. Zo gezegd zo gedaan. Van de helpdesk kreeg ik het verzoek nog een andere repair te bezoeken net buiten Cody. Daar hebben ze goede ervaringen mee. Ze konden ons vertellen dat daar ook zaterdag gewerkt werd. Voor alle zekerheid toch maar even met de eigenaar gebeld en afgesproken dat we de volgende ochtend tegen 9 uur konden komen. We kregen het advies de slide out er niet meer uit te laten komen omdat die er dan waarschijnlijk helemaal niet meer in wilde. Dat betekende dat we onze fijne slaapplek moesten in ruilen voor het bovenbed. Tja, één nachtje daar dan weet je wat je mist.

Om deze dag toch nog een beetje goed af te sluiten zijn we uit gaan eten bij de Best Western Inn recht tegenover onze camping. We hebben ons maar eens laten verwennen en konden later op de avond met een volle maag en een paar acrobatische oefeningen onze hoogslaper betreden. Das effe wennen want rechtop zitten is er niet bij want dan stoot je je hoofd. Uiteindelijk zullen we er wel doorheen rollen. We hopen op een oplossing en vallen met die gedachte in slaap.
 

 

Reacties

René en Ilonka Go South 18-09-2022 10:00 {{button-66474}}

Wat een pech, toch knap dat je met jouw technische kennis zover bent gekomen!!

Pim Hetty en Luna 18-09-2022 12:11 {{button-66478}}

Wat een pech. Maar we vertrouwen erop dat alles goed komt. ♥️
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan