The plains and mountains of Wyoming

Door Gerald en Marja go West - 19-09-2022 06:18

Zondag 18 sep 22

Na een rustige nacht in ons vertrouwde bed vanmorgen op tijd opgestaan. Na het ochtend ritueel te hebben afgewerkt, douchen- ontbijten- afwassen- camper afkoppelen van de voorzieningen, zijn we gaan rijden. Eerst nog even tanken in Cody want we zullen vandaag niet veel van deze voorzieningen tegenkomen is de verwachting. Toen op weg voor onze rit naar Casper in Wyoming. Deze plaats hebben we uitgekozen om een break te krijgen op weg naar het volgende doel Rocky Mountain NP. Lange rustige wegen door wisselende natuur. Iedere keer zeggen we tegen elkaar dat Amerika wel een bijzonder land is in alle opzichten. Zeker in de niet stedelijke gebieden waar we nu doorheen rijden duurt het soms wel 10 minuten voordat je weer een keer een andere auto tegen komt. Hoe bijzonder is dat. Moeilijk voorstelbaar in het deel van Europa waar wij wonen. We passeren plains en mountains, hebben nog een prachtige blik op de besneeuwde toppen van de Teton Range. Nu zien we ze toch nog want toen we er waren lagen ze deels in de wolken.

Op onze hele dag trip van zo'n kleine 350 km komen we welgeteld 3 dorpjes tegen. Veelal klein met hooguit een paar honderd inwoners en minimale voorzieningen. Vaak is er nog wel een "home for the elderly". We bedenken ons dat veel jongeren hier vast wegtrekken naar de grotere steden. Veel huizen en bijbehorende gronden zien er verwaarloosd en rommelig uit. Hier wil je toch niet wonen komt met regelmaat over onze lippen. Maar de bewoners kunnen waarschijnlijk niet anders. Tegen 14.00 uur rijden we Evansville binnen. Een stadje vlakbij Casper. We staan een nachtje op de River's Edge RV & Storage.

De campground is 8 jaar geleden aangelegd in de huidige staat weet de vriendelijke eigenaresse te vertellen. Het ziet er ruim en netjes uit. We krijgen een pull trough plek toegewezen. Alle voorzieningen zijn aanwezig. Na een inspectie van de restrooms (douches en toiletten) komen we tot de conclusie dat het er allemaal piekfijn uitziet. Schoon en netjes. Hier kunnen we wel een nachtje staan. Omdat het heerlijk weer is zijn we lekker naast de camper gaan zitten om wat te lezen en chillen. Na het avondeten nog een wandeling langs de North Platte River gemaakt. De campground ligt direct aan deze rivier. Omdat we goed internet hebben ben ik er even voor gaan zitten om wat achterstanden in de verslaglegging in te halen. Dat is gelukt en hierna kunnen we even vooruitkijken naar de dag van morgen.


 

 

Reacties

René en Ilonka Go South 19-09-2022 09:09 {{button-66490}}

Gelukkig weer volop internet, er zijn momenten geweest waar wij ons zorgen maakten ook omdat Polarsteps een vliegreis erin zette, toen dachten wij wat gebeurd hier?
Gelukkig weer verder met genieten

de tweelingbroer 19-09-2022 11:02 {{button-66496}}

Fijn dat de camper weer in orde is. Wat een avonturen maken jullie mee. Blijf er vooral even voor zitten om ons te verblijden met je verslaglegging.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan