Wyoming ingeruild voor Colorado

Door Gerald en Marja go West - 20-09-2022 05:46

Maandag 19 sep 22

Goedemorgen allemaal. Vandaag reizen we vanuit Casper in Wyoming naar Estes Park in Colorado. Ons wachten een strakke 450 km. In dit bijzondere land is dat bepaald geen straf. Je weet voor het vertrek al dat je weer veel verschillende indrukken zult opdoen. We gaan het zien. Maar eerst even bellen met het thuisfront want Hetty, één van onze schoondochters, is jarig. Het was goed elkaar weer even te zien vooral ook om te kijken hoe de verbouw van hun huis vordert. Ze liggen op schema en het gaat goed. Voor ons een geruststellende gedachte nu we zover verwijderd zijn.

Op nog geen 5 minuten van onze campground zijn we de Interstate 25 South opgedraaid. Eerst nog vrij rustig met de mooiste panorama's maar dichterbij de Stateline van Colorado veel drukker. De weg verbind Wyoming, Colorado en New Mexico met elkaar. Bij de voorverkenning van de route vandaag hebben we gezien dat we er toch even af moeten bij de wereldstad Chugwater ongeveer halverwege. Het zet zichzelf op de kaart als een klein stadje met een groot hart. Waarom eraf zullen jullie denken. We hadden gelezen dat hier de Chugwater Soda Fountain gevestigd is. Nostalgie van de bovenste plank. Ze schijnen één van de beste milkshakes van Amerika te kunnen serveren. De keuze is inderdaad geweldig en de eerlijkheid gebied te zeggen dat we een werkelijk fantastische milkshake hebben kunnen drinken. Die hadden we beslist niet willen missen.

Wat ook altijd leuk is dat er in dit geval een ontmoeting plaatsvond met een ouder Amerikaans koppel. Ze zaten aan de tafel naast ons en hadden gehoord dat we uit Europa kwamen. Twee buitengewoon vriendelijke mensen die erg geïnteresseerd waren in het leven bij ons. Lang geleden hadden ze er ooit zelf een paar jaar gewoond. Hij was vlieger geweest bij de American Airforce. Gediend in Vietnam net als zijn vader in World War 2. Er ontspon zich een mooi gesprek en toen we naar een kleine drie kwartier maar weer eens verder wilden gaan werden er handen geschut en allerlei goede wensen meegegeven.

Tegen 14.00 uur reden we bij Loveland de Rockies binnen. Vanaf dat moment een schitterend Panorama. Voorzichtig hebben we de camper door de steeds smaller wordende weg gemanoeuvreerd totdat we in de vallei voor ons Estes Park  zagen opdoemen. Bij het binnenrijden was het druk. Veel mensen op de been bij dit prachtige weer. Via downtown Estes Park naar onze campground Elk Meadow Lodge and RV Resort gereden. Een heel mooi gelegen campground direct voor de hoofdingang van Rocky Mountain NP. Na de incheck doorgereden naar onze plek met een schitterend uitzicht op de Rockies. We hebben ons genesteld in de camping stoeltjes die onderdeel zijn van de uitrusting van de camper.

Na het avondeten hebben we een stuk gewandeld en bij terugkomst liep er een koppel reeën vlakbij onze camper. Ze maken onderdeel uit van de Elk familie en zijn momenteel erg actief in en om Estes Park. We werden eerder al gewaarschuwd voor de grote mannetjes met hun imponerende geweien die momenteel vol testosteron zitten en dat overal willen weten. Waarschijnlijk zullen we daar morgen meer van zien want dan rijden we het park in om te genieten van veel bezienswaardigheden.

Reacties

Rene en Ilonka 20-09-2022 10:02 {{button-66509}}

Een behoorlijke afstand vandaag dus, dit is voor jullie waarschijnlijk geen probleem, want met 2 zulke geweldige chauffeurs knallen jullie deze 450 km zo even weg toch?
De reeën bij de camper ziet er geweldig uit, ook de giga grote andere campers welke wij zagen staan zijn ongelooflijk Big, echt iets voor Amerika !!
Veel plezier in het park en we zien de verhalen graag weer tegemoet.
Aangezien wij ook van onze vakantie genieten is er de tijd voor om jullie te volgen met jullie verhalen en plaatjes, top.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan