Van de zonneschijn naar de regen

Door Gerald en Marja go West - 23-09-2022 07:02

Woensdag 21 sep 22

Dit keer zijn we echt vroeg opgestaan. We willen vandaag via de Trail Ridge Road, en nu in zijn geheel, door Rocky Mountain National Park afzakken naar Alamosa in het zuidelijke deel van de staat Colorado. Alamosa ligt aan de gateway naar het nationale park Great Sand Dunes. Toen we de deur van de camper opensloegen was het net licht maar de lucht blauw met een paar kleine wolkjes. De zon deed zijn best boven de bergen uit te komen. Marja had de avond tevoren al een paar boterhammen gemaakt en na het zetten van een kan koffie zijn we opgebroken en kon de rit beginnen. Dit keer geen timed entry want voor 09.00 uur mag je er op vertoon van je park pas "America the beautiful" toch in. In de eerste kilometers veel grazend reewild gezien waaronder enkele grote bokken. Blijft imponerend. Op een aantal plaatsen gestopt om nog wat foto's te maken van de opkomende zon die de bergen prachtig aan schijnt. Dat leverde weer mooie plaatjes op.

In ons geval hebben we het park aan de westzijde verlaten bij het plaatsje Grandby. Een bijzondere rit van ongeveer 2 uur. Het mooie weer reist voorlopig met ons mee als we afzakken richting het zuiden. En dan opeens een waarschuwingslampje op het instrumentenpaneel. Gelukkig is het geel van kleur maar reden genoeg om toch even te stoppen. Marja, die zich de hele reis al ontpopt als een uitstekend navigator, heeft ook nu snel de betekenis opgezocht. Het blijkt te maken te hebben met de inspuiting van de motor. We hoeven ons niet direct zorgen te maken. Maar ja, na een tijdje gaat het toch irriteren en wil je de mening van een deskundige. Ook nu weer had ze al snel een autorepair in het onvolprezen Kremmling, jullie kennen het vast wel, uitgezocht. Even later stonden we er voor de deur. Naar binnen en op zijn Amerikaans met een "how are you today" de eerste de beste aangesproken. Een vrijwel tandeloze veertiger wilde wel even kijken. Zijn conclusie in 5 seconden, stelt niets voor en gaat vanzelf weer uit, gevolgd door de opmerking dat het waarschijnlijk te maken zou hebben dat we van grote hoogte nu weer in het dal rijden, stelde ons enigszins tevreden. Bij het wegrijden riep hij ons nog na dat we het gratis konden laten nakijken bij de plaatselijke auto parts shop. Toch maar even gedaan en een allervriendelijkste dame sloot de camper aan op een mobiel apparaat waarmee ze het probleem kon uitlezen. En ja hoor, ze kwam tot dezelfde conclusie dan de tandeloze monteur. Ze verzekerde ons nog dat het waarschuwingslampje vanzelf wel zou uitgaan.

We hebben onze route vervolgd door steeds wisselende landschappen over vooral provinciale wegen. Onderweg tijd vrijgemaakt voor een Amerikaanse snack (een door ons zelf samen te stellen broodje beleg) in de Subway. Als je zo lang onderweg bent als wij (ruim 4 weken) dan is het niet altijd de zon die op je pet schijnt. We hadden al een klein voorproefje gehad in Yellowstone en nu staan er kwa weer ook enkele mindere dagen op het programma. Langzaam maar zeker werd de zon ingewisseld voor donkere wolken en een kleine 50 kilometer voor Alamosa begon het niet te regenen, nee het begin te hozen. Oppassen dus, snelheid aangepast en niet naar de Great Sand Dunes maar rechtstreeks naar de campground. De KOA Alamosa. Vanuit de Office werden we door een van de employees in de stromende regen naar onze plek gebracht. Niet getreurd, we hebben een comfortabel huis bij ons waarin het prima toeven is. Wat later toen het droog begon te worden de camper aan de voorzieningen gelegd en vanuit de Office een heerlijke pizza besteld en aan de camper laten bezorgen. We besluiten de volgende ochtend een bezoek te brengen aan de Great Sand Dunes en later door te rijden aan onze volgende bestemming Taos in New Mexico.

 

 

Reacties

Rene en Ilonka 23-09-2022 20:38 {{button-66555}}

Na jullie vakantie kunnen jullie wel een repair shop beginnen in De Lutte, qua kennis op het gebied van reparaties campers zijn jullie echt vakmensen geworden.
Succes met de vervolging van jullie route.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan