Dag Durango Hallo Moab

Door Gerald en Marja go West - 27-09-2022 05:29

Zondag 25 sep 22

Vandaag ruilen we de Rockies van Durango in voor de Arches van Moab. Na een paar hele mooie dagen in Durango rijden we via Cortez en Monticello naar Moab. Het plaatsje is omringd door een van 's werelds mooiste rode rotsen formaties en het is de gateway tot de Nationale Parken Arches en Canyonland en tot Dead Horse Point State Park. De rit verloopt vlotjes en eenmaal in Moab besluiten we eerst een bezoekje te brengen aan het Visitor Centre. Hier zie je pas echt hoe populair Moab is voor de toeristen van over de hele wereld. Het is er busy en er zijn verscheidene medewerkers druk doende om informatie te verschaffen. Wij vragen naar de must do's alhoewel we natuurlijk ook een lijstje paraat hebben van de dingen die we per se willen zien. De informatie en ons eigen onderzoek blijken grotendeels te matchen.

We besluiten door te rijden naar Dead Horse Point State Park. En ik kan jullie zeggen dat is absoluut de moeite waard. Bij de gate vragen ze $ 20. Daar krijg je de meest prachtige scenery voor terug. Geweldige uitkijkpunten, wandelpaden en picnic plekken. We zijn naar de Dead Horse Point overlook gewandeld. Als je daar aankomt wordt je direct gegrepen door het fantastische uitzicht over de Colorado vallei en de magistrale bocht van deze rivier in dit landschap. Verschillende wauw momenten volgen elkaar in rap tempo op als we beginnen aan onze wandeling over de West Rim Trail. De ene prachtige overlook wordt gevolgd door de ander. Je moet dit absoluut zien om de pracht ervan in je geheugen te kunnen opslaan. Wat hebben we vaak tegen elkaar gezegd hoe mooi en bijzonder dit State Park wel is.

Terug bij de camper besluiten we een picknick plek op te zoeken. Wat een voorrecht om hier in deze prachtige omgeving even wat lekkers te kunnen eten in een van de mooi aangelegde picknick spots. Als je de camper bij je hebt is alles immers direct voorhanden. Na een paar uurtjes in dit bijzondere park besluiten we naar onze campground in Moab te rijden. Afgelopen winter, bij de voorbereiding van onze reis, viel de keuze op de Portal Campground. Deze ligt in het noordelijk deel van Moab niet ver van de ingang van Arches NP. Een mooie camping die ook bezocht wordt door welgestelde Amerikanen gelet op de vele prachtige camper bussen met bijbehorende jeep die overal staan. Als je wat later een rondje over de camping loopt dan staat er toch al gauw voor miljoenen dollars bij elkaar. Sommige van de grootste hebben of een grote garage aan boord of een mega aanhanger mee waar de jeep inpast. Kortom mooi om te zien en nog eens een bevestiging van dit land van ongekende mogelijkheden.

Morgen gaan we Arches NP bezoeken. Ook hier werken ze met een timed entry. Wij mogen er om 08.00 uur in. Geregeld vanuit Nederland. De wachttijden kunnen hier al snel oplopen tot 1 uur. Daar hopen we morgen geen last van te hebben gelet op het nog vroege tijdstip. 's-Avonds nog even lekker bij de camper gezeten in onze meegeleverde luie stoeltjes. En het was goed toeven met temperaturen midden in de 20.

 

 

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan