Vandaag op weg naar Monument Valley Tribal Park

Door Gerald en Marja go West - 29-09-2022 06:39

Dinsdag 27 sep 22

De titel van dit verslag vertelt min of meer dat we Moab achter ons laten voor een nieuwe belevenis. We gaan op weg naar Monument Valley op de grens van de Staten Utah en Arizona. Dit park behoort toe aan de Navajo indianen die voor de toegang hun eigen spelregels hanteren. Monument Valley wordt omschreven als één van de meest majestueuze en gefotografeerde plekken op onze aarde. Omdat we niet zo ver hoeven te rijden besluiten we het rustig aan te doen . Na het ontbijt maken we de camper rijklaar. In dat ritueel zijn we nu prima op elkaar ingespeeld en binnnen een paar minuten zijn de vuil en grijs water tanks geledigd, de stroom afgekoppeld evenals de toevoer van, zoals ze hier zeggen, het city water. We gaan eerst tanken en rijden daarna naar de CityMarket voor nog wat boodschappen. Ook dat vergt weinig tijd en daarna off we go. We verlaten de wereld van de Arches en rijden South. De landschappen en vergezichten wisselen elkaar af. Terwijl we het bij iedereen bekende Bluff binnenrijden zien we een bord dat verwijst naar een Historic Site. Vaak zijn deze de moeite waard. We besluiten te stoppen en inderdaad achter het Visitor Centre ligt een mooi aangelegd en goed onderhouden parkje waarin een verzameling spullen is bijeengebracht die te maken hebben met de periode dat zich hier de eerste settlers hebben gevestigd. Van een tiental families uit die tijd is hun onderkomen heropgebouwd. Een pareltje waar je zomaar tegenaan loopt.

Met nog eens 30 km zien we de afslag Gooseneck State Park opdoemen. Hier slaan we af omdat we er het een en ander over hebben gelezen. De weg naar het park bedraagt 7 mile en dan sta je bij de Park Entrance. Als je er niet wilt camperen zoals wij ben je met $ 5 entree binnen. En naar achteraf blijkt krijgen we daar geen spijt van. Voor ons ontvouwt zich een hele diep gelegen hoefvormige bocht in de San Juan rivier. Weer een prachtig gezicht dat plenty fotomomenten rechtvaardigd. Het is er niet druk waarschijnlijk omdat het niet zo goed bekend is bij het grote publiek. Jammer eigenlijk omdat het zeker een bezoek waard is.

Na een uurtje zijn we doorgereden richting Monument Valley. En nu doemt langzaam maar zeker het beeld op van golvende wegen in een prachtig landschap waar je zo af en toe een auto tegen komt. Het landschap is bekend van vele Westernfilms die hier zijn opgenomen maar onderweg komen we ook Forrest Gump point tegen. De plek uit de gelijknamige film waar Forrest stopte met rennen. Buitengewoon mooi tegen de achtergrond van de Butes van Monument Valley. Nog een klein stukje en we melden ons bij de receptie van Gouldings campground. Na de gebruikelijke formaliteiten zetten we de camper op onze plek. Een prachtig plek op een pracht campground. In het aanrijden passeren we vlak voor onze afslag naar Goulding de KOA-campground. Dit zijn de best gekwalificeerde in Amerika maar wij kunnen volmondig zeggen dat de KOA Monument Valley niet in de schaduw kan staan van Goulding waar we nu zijn. Op aanraden van onze Amerikaanse buren hebben we de zonsondergang bekeken op een hoger gelegen deel van de camping. Spectaculair en een prachtig kleurenspel. Met de fijne temperaturen hier hebben we nog een geruime tijd heerlijk buiten gezeten.

Voor morgenvroeg hebben we de Sunrise Tour in Monument Valley geboekt. Deze wordt uitgevoerd door een locale gids van de Navajo-people. Geen massatoerisme dus maar een tour met een klein gezelschap. Later op de dag hopen we in Page te zijn waar we Sunset Tour naar de Secret Canyon en Horshoe Bend hebben geboekt. Een lange dag maar we kijken er weer naar uit.

 

Reacties

René en Ilonka Go South 29-09-2022 08:38 {{button-66611}}

Ik houd het vandaag kort, de laatste foto doet mij denken aan:

Het kleine huis op de prairie was een Amerikaanse historische western-/dramaserie over het leven op een boerderij in de buurt van Walnut Grove, Minnesota. De serie speelt zich af van de late jaren 1870 tot de jaren 1890 en is los gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Laura Ingalls Wilder.

Mochten jullie toch overwegen om een Little House in Amerika te kopen hoop ik dat er wel een logeerkamer aanwezig is zodat wij kunnen komen om te genieten van al het moois wat jullie hebben meegemaakt.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan