Closure

Door Gerald en Marja go West - 05-10-2022 18:16

Dinsdag 4 okt 22

Nogmaals, wat een fantastische campground Willow Beach. Gisterenavond een prachtige zonsondergang en vanmorgen  een even zo mooie zonsopkomst. Het was een genot om hier te hebben gestaan. Maar ja, vandaag is het dan toch afgelopen ons Amerikaavontuur. We hebben de afgelopen 4 weken een werkelijk in alle opzichten schitterende reis gemaakt. Heel veel mooi weer en dan geniet je dubbel. En natuurlijk in zo'n lange periode ook een paar mindere dagen. Zo dadelijk breken we op voor het laatste stuk naar Las Vegas waar we ook zijn begonnen. Onder de bezielende leiding van Marja zijn de koffers ingepakt en is de camper netjes opgeruimd. Uiteindelijk blijkt dat je toch nog vrij veel spulletjes moet weggooien. Dat is ook haast niet te voorkomen. Voor de volgende gebruikers van de camper hebben we nog een aantal dingen achtergelaten, zoals een paar rollen toiletpapier, schoonmaakmiddel, 1 grote fles water en een droogrekje wat we onderweg hebben gekocht.

Om iets na half negen zijn we vertrokken voor onze laatste 30 mijl. Na 10 mijl passeerden we de Hoover Dam, een machtig bouwwerk in de Coloradorivier. Het is een bezienswaardigheid en we hadden ons voorgenomen hier nog een stop te maken. Eenmaal op de plek aangekomen bleek er nog een security check te zijn waar een lange rij voorstond. Omdat onze tijd beperkt was in verband met het inleveren van de camper hebben we besloten het wandelen over de Dam te laten voor wat het was. 

Al met al duurde de laatste 20 mijl toch nog langer dan verwacht. We moesten de camper inleveren bij Road Bear aan de Boulder Highway. Een eindeloos lange weg met tientallen verkeerslichten die slecht op elkaar waren afgestemd. Tien minuten voor de eindtijd reden we het grote terrein van Road Bear RV rental op. De medewerker die de eind controle deed was al op de hoogte van het pech wat we met een van de slideouts hadden gehad. Zij bood direct haar verontschuldigingen aan voor het ongemak. Omdat we meer Miles hadden gereden dan geboekt stelden we haar voor geen kosten in rekening te brengen. Zij wilde dat direct met haar manager overleggen. Even later was er al groen licht voor deze oplossing en ook werden de door ons gemaakte kosten onmiddellijk vergoed. Vanuit Road Bear was er een shuttle geregeld naar Harry Reid AirPort. Samen met nog 2 Nederlandse stellen hebben we ons tegen 11.30 uur laten afzetten op de luchthaven. Er was een alternatief en daarmee zou je je kunnen laten afzetten in Las Vegas. Hier hebben we geen gebruik van gemaakt. Al met al hebben we heel wat uren doorgebracht op deze luchthaven. Uiteindelijk niet vervelend omdat er genoeg te lezen en te kijken valt. We zijn verschillende keren gaan wandelen om de benen te strekken want onze terugvlucht zou er ook een worden van ruim 10 uur. Aan onze vertrektijd is niets meer veranderd en terwijl ik dit schrijf zitten we op onze tussenstop Frankfurt te wachten op het toestel naar Schiphol. Bart zal ons daar straks ophalen en dan is er een einde gekomen aan een reis die we voor geen goud hadden willen missen.
 

 

 

Reacties

Rene en Ilonka are home 05-10-2022 20:48 {{button-66656}}

Welkom thuis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan