Dag 21: 25 september. Banff

Door Dirk en Paula - 26-09-2022 06:38

Ok, we zijn weer vertrokken. 
Eerst even naar het centrum van Banff. Dit is een heel gezellig stadje. We komen morgen even terug.
We rijden eerst naar 'Johnston Canyon'. Langs de weg zie je duidelijk dat ook hier de herfst zijn intrede heeft gedaan. Prachtige herfstkleuren sieren de route. Als we aan de Canyon komen, merken we al direct veel meer volk dan we tot hiertoe gewoon waren. 
We wandelen naar boven naar de 'Lower Falls, van daaruit kan je nog hoger naar de 'Upper Falls', maar deze is afgesloten. We blijven dus even bij de eerste waterval, waar je moet aanschuiven om deze van dichtbij te kunnen zien,  je gaat eerst door een gat in de rots en ziet het water met een enorme kracht naar beneden stromen. Er was heel weinig ruimte zodat je er maar met enkele personen kon staan. Vandaar de lange rij wachtenden.
Ons volgende plan was om 'Moraine Lake' te gaan bezoeken, maar de weg er naartoe was afgesloten daar de parking volzet was. Dan toch maar naar 'Lake Louise', het wordt ook wel 'The Jewel of the Rockies' genoemd. Het meer heeft een oppervlakte van ongeveer één kilometer, is 70 meter diep en wordt gevoed door het smeltwater van zes gletsjers. Ongelooflijk mooi! Vlak naast het meer ligt het kasteelachtige 'Fairmont Chateau Hotel'. Zeker niet voor ons budget!
Eerst denk je, dit kan toch niet zo'n gebouw in de natuur naast zo'n prachtig meer, maar als je het van de andere kant van het meer bekijkt, past het toch wel, vooral de kleur van het dak komt perfect overeen met de kleur van het water.
We hebben er zeker geen spijt dat we 'Lake Louise' bezocht hebben.
De zon was de ganse dag van de partij. Deze dag is weer voorbij gevlogen!
 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan