Vraag offerte

  Alaska Wilderness

Maak een avontuurlijke camperreis door Alaska en bewonder unieke landschappen met bergketens, fjorden en gletsjers. Je bezoekt de wilde natuur van Alaska in Denali National Park, je rijdt over de beroemde Denali Highway en gaat op zoek naar beren in Homer. Ook de nationale parken Kenai Fjords en Wrangell-St.Elias ontbreken niet in deze actieve natuurrondreis.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

Totale afstand: 2613 kilometer / 1624 mijl

Reis van dag tot dag

Dag 1. Anchorage

Je reis begint in Anchorage.

Anchorage betekent 'ankerplaats': een toepasselijke naam voor de stad waarin bijna de helft van alle Alaskanen woont. Je maakt op een leuke manier kennis met het centrum van Anchorage via de korte en levendige Coastal Trail. Liefhebbers van luchtvaart kunnen in Anchorage het Alaska Aviation Heritage Museum bezoeken voor historische vliegtuigen en helikopters, een grote restauratiehangar, vliegsimulators en een Hall of Fame. Ook Point Woronzof Park, waar de vliegmobielen laag over je hoofd razen, is een aanrader.

Anchorage bezienswaardigheden

Dag 2. Anchorage - Talkeetna

Afstand: 180 km / 110 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Je haalt 's middags de camper op in Anchorage en vervolgt je weg naar Talkeetna.

Talkeetna is een historisch dorp aan de voet van Mount Denali, de hoogste piek van Noord-Amerika. Bergbeklimmers vanuit de hele wereld komen naar Talkeetna toe om de uitdaging aan te gaan. Talkeetna is de ideale locatie voor een 'flightseeing'. Je vliegt in een kwartier naar Mount Denali en hebt dus veel tijd om over de besneeuwde berg te vliegen en eventueel op een gletsjer te landen. Het kleine dorp wordt omringd door een rijk natuurlijk landschap met meren en een rivier.

Talkeetna Alaska

Dag 3. Talkeetna - Denali National Park

Afstand: 250 km / 150 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Denali National Park draait om Mount Denali (voorheen McKinley), met 6.190 meter de hoogste berg van Noord-Amerika. De 150 kilometer lange Denali Park Road geldt als een van de allermooiste wegen van Alaska. Aan de parkweg liggen mooie uitkijkpunten en wandelroutes. Al na 14 kilometer zie je Mount Denali liggen. Bezoek zeker de populaire Savage River en Polychrome Overlook, waar je een caleidoscopisch uitzicht hebt over de vulkanische rotsen, beekjes, bergen en gletsjers die dit landschap uniek maken. De Park Road is grotendeels alleen per shuttle- of tourbus te bereizen. De tourbus kunnen wij voor je reserveren. Trek twee dagen uit voor Denali National Park.

LET OP! In 2024 is de Park Road slechts open tot aan Mile 43 in verband met een aardverschuiving

Denali National Park, Mount Denali

Dag 4. Denali National Park

De shuttlebussen rijden verschillende routes: naar Toklat River, Eielson Visitor Center, Wonder Lake of Kantishna. Toklat River is de dichtstbijzijnde halte en is ideale bestemming voor liefhebbers van wandelen. Rijd je verder via bergpassen en toendra's, dan bereik je het fraai spiegelende bergmeer Wonder Lake. Hier is Reflection Pond is een populair fotopunt. Eielson Visitor Center is een leerzame plek mét mooi uitzicht op Mount Denali. De Park Road eindigt bij Kantishna, waar enkele overblijfselen herinneren aan het mijnverleden.

Excursie-tip: Flightseeing en Raften Nenana River

  • Een van de gaafste manieren om Denali National Park te verkennen, is per vliegtuigje of helikopter. Je zweeft rond Mount Denali en wil voortdurend je neus tegen het raampje drukken om niets van het adembenemende uitzicht te missen.
  • Ook een aanrader is een fotogenieke rafttour over de Nenana River, bij de ingang van Denali National Park! Je kunt kiezen uit een relaxte tour waarbij de gids al het werk doet en je achterover kunt leunen om elanden, berggeiten, kariboes en beren te zien. Er is ook een rafttour mogelijk waarbij je stoere stroomversnellingen af gaat en als team moet samenwerken.
Denali National Park, Alaska

Dag 5. Denali National Park - Denali Highway (Paxson)

Afstand: 260 km / 160 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Vandaag ga je op weg vanaf Denali National Park en reis je over de beroemde avontuurlijke gravelweg: de Denali Highway. Deze unieke route begint in Cantwell (wegnummer 8) en eindigt in Paxson en is zo'n 220 kilometer lang. Neem de tijd om onderweg te genieten van de mooiste toendra-landschappen, met de pieken van de Alaska Range en Wrangell Mountains als decor. Er zijn verschillende trails en je kunt relaxen bij de meren Tangle Lakes. Onderweg zijn er een aantal plekjes waar je kunt overnachten.

Paxson, Alaska

Dag 6. Denali Highway (Paxson)

Als je Denali Highway volgt, kom je langs Tangle Lakes. Deze serie van bochtige meren mondt uit in de Delta-rivier. Aan Tangle Lakes is ook een camping waar je boten kunt huren. Hier start een andere populaire boottocht: Delta National Wild and Scenic River Float Trip. Het plaatsje Paxson ligt aan Paxson Lake, dat een geliefde plaats is onder vissers. Vanaf Paxson Lake Campground kun je de Gulkana-rivier af varen, het behoort tot een van de populairste boottochten van het Alaskaanse binnenland.

Paxson, Alaska

Dag 7. Paxson - Chitina

Afstand: 220 km / 130 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Chitina is de uitvalsbasis voor een bezoek aan Wrangell-St. Elias National Park - waar de bergketens Wrangell, St. Elias en Chugach samenkomen en de meeste gletsjers van Noord-Amerika liggen. De meeste bezoekers gaan naar mijnstadjes McCarthy en Kennecott, een spookstad met een verlaten kopermijn. Begin je bezoek bij het Chitina Ranger Station. De McCarthy Road naar Wrangell-St. Elias is hobbelig en onverhard. Sommige camper- en autoverhuurders staan het niet toe deze weg te rijden, we informeren je graag over de mogelijkheden. Gelukkig rijden er ook shuttlebussen en vliegen er air taxi's. Wij kunnen de vluchten - inclusief excursies en/of overnachting in het park - voor je regelen.

Wrangell-St Elias National Park

Dag 8. Chitina - Wrangell-St. Elias National Park and Preserve

Afstand: 100 km / 60 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Wrangell-St. Elias is het grootste nationale park van de Verenigde Staten. Het park strekt zich uit van de hoogste bergen van het land tot de oceaan en is het best te omschrijven als pure wildernis: bereid je voor op een afgelegen, uitgestrekt, onontwikkeld, maar prachtig landschap. De McCarthy Road naar Wrangell-St. Elias is hobbelig en onverhard. Sommige camper- en autoverhuurders staan het niet toe deze weg te rijden, maar wij bieden de mogelijkheid om verzekerd op pad te gaan met een gespecialiseerde verhuurder. Gelukkig rijden er ook shuttlebussen en vliegen er air taxi's. Wij kunnen de vluchten - inclusief excursies en/of overnachting in het park - voor je regelen.

Het nationale park heeft geen overnachtingsmogelijkheden, je overnacht in McCarthy of Kennicott

Wrangell St Elias in Alaska

Dag 9. Wrangell-St. Elias National Park and Preserve

Vroeger waren er ertsmijnen, een verwerkingsfabriek en twee mijnwerkersdorpen binnen de grenzen van het park. De rode gebouwen van de voormalige Kennecott Copper Corporation zijn verlaten sinds de mijnen hun deuren sloten, maar niettemin de moeite waard. Bezoek het Visitor Center voor (wandel)kaarten, brochures of een rondleiding.

Kennecott Copper Mines in Wrangell St Elias National Park

Dag 10. Wrangell-St. Elias National Park and Preserve - Valdez

Afstand: 290 km / 180 mijl || Reistijd: ongeveer 5 uur  

Valdez behoort tot de belangrijkste vissershavens van Alaska. Omdat Valdez is omringd door de Chugach-bergen vind je er bijzonder veel gletsjers en ijsvlakten. Vanaf de Small-Boat Harbor vertrekken er boten naar de Prince William Sound, waar je kunt genieten van het uitzicht op bergen, gletsjers en wilde dieren. Je kunt de omgeving ook verkennen met een kajaktocht of wildlife-tour. Begin je bezoek in het Valdez Convention & Visitors Bureau. Wandelliefhebbers kunnen terecht op de Dock Point Trail (1,5 km): via een park met wilde bloemen bereik je een punt met uitzicht op de baai van Valdez en de adelaarsnesten.

Valdez Alaska

Dag 11. Valdez

Valdez werd in 1964 volledig weggevaagd door een tsunami. Je leert alles over deze natuurramp in het Valdez Museum aan Hazelet Avenue. In het hoofdgebouw, even verderop, worden de regionale geschiedenis, de Copper River Valley en de Prince William Sound uitgelicht. Voor een nadere kennismaking met de oorspronkelijke Alaskanen en het wildlife, bezoek je het Maxine & Jesse Whitney Museum. Voor wandelliefhebbers is de Shoup Bay Trail (8,5 km) een aanrader. Je maakt een hike door een gevarieerd landschap met bos, beekjes en weiden en eindigt bij de Gold Creek-brug. Ook kijk je uit op de mooie baai.

Valdez Alaska

Dag 12. Valdez - Matanuska Glacier View

Afstand: 320 km / 200 mijl || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

De Glenn Highway slingert door de Matanuska River Valley, die ligt ingeklemd tussen machtige bergen en een schat aan bezienswaardigheden biedt. De allermooiste stop is de 42 kilometer lange Matanuska Glacier. Dit is de langste gletsjer van Alaska die je per voertuig kunt bereiken. Je kunt er fantastische foto's maken en over de voet van de gletsjer wandelen, eventueel met een gids. Je ziet de Matanuska-gletsjer al van verre liggen.

Matanuska Glacier, Alaska

Dag 13. Matanuska Glacier View - Palmer

Afstand: 100 km / 60 mijl || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Palmer is een kleine plaats, niet ver van Anchorage. Breng zeker een bezoek aan de Musk Ox Farm en rijd de indrukwekkende Hatcher Pass naar Independence Mine - waar je alles leert over het leven in een goudmijndorp. Onderweg kun je uitstappen voor schitterende wandelingen. Palmer ligt in de Mat-Su Valley, waar 75% van Alaska's landbouw plaatsvindt. Omdat het hier in de zomer nauwelijks donker wordt, worden er niet zelden enorme kolen, rapen en wortels geoogst.

Palmer, Alaska - Hatcher Pass

Dag 14. Palmer - Seward

Afstand: 270 km / 170 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Seward ligt op het Kenai Peninsula. Dit weergaloze schiereiland wordt gevormd door besneeuwde bergen, bossen, alpenweiden en gletsjers. Een hoogtepunt is het Kenai Fjords National Park, ten zuidwesten van Seward. Maak de korte wandeling naar de Exit Glacier of daag jezelf uit met een day hike naar het Harding Icefield - een ijsveld van bijna 200 vierkante kilometer met ruim 38 gletsjers.

seward alaska

Dag 15. Seward

In Sewards mooie haven zie je regelmatig zeeotters. Een absolute aanrader is een boottocht van een hele of halve dag, waarbij je wordt getrakteerd op fabelachtige uitzichten en bovendien kans hebt om dolfijnen, zeeleeuwen en (met wat geluk) orka's en bultruggen te zien. Blijf je liever aan wal, ga dan naar het Alaska SeaLife Center. Hier kun je zien hoe gewonde en zieke dieren, zoals papegaaiduikers, zeeleeuwen en inktvissen, worden opgevangen en verzorgd. Vanuit de haven vertrekken cruises door Kenai Fjords National Park

Seward Alaska

Dag 16. Seward - Homer

Afstand: 270 km / 170 mijl || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

Homer ligt aan het eind van de Sterling Highway, midden op het Kenai Peninsula. De weg ernaartoe is een lust voor het oog, waarbij je het liefst elk half uur wil stoppen om foto's te maken. Eenmaal in Homer is een hoogtepunt de Homer Spit, waar je prachtig uitkijkt op de groene kustlijn van het Kachemak Bay State Park. Fjorden, gletsjers en besneeuwde bergtoppen versieren de kustlijn. Je bereikt Kachemak Bay State Park alleen per watertaxi. Homer is een populaire bestemming onder heilbotvissers en een ideale bestemming om een beerexcursie te doen - vooral tussen juni en september heb je kans om beren te zien.

Homer Alaska

Dag 17. Homer - Anchorage

Afstand: 360 km / 220 mijl || Reistijd: ongeveer 4½ uur  

Voor een kijkje in de rijke geschiedenis van Alaska bezoek je het grote Anchorage Museum of het Alaska Native Heritage Center. Wil je wildlife zien? Ga dan vanaf het bezoekerscentrum in downtown Anchorage naar de Alaska Zoo, in de zomer vertrekt er een gratis bus. Voor een kennismaking met de stadsparken van Anchorage, kun je fietsen over de Tony Knowles Coastal Trail (18 km), die uitzicht biedt op de Alaska Range en langs verschillende stadsparken loopt.

Anchorage bezienswaardigheden

Dag 18. Anchorage

Je levert 's ochtends de camper in.

Breng bij mooi weer een bezoekje aan een of meer van de mooie parken in Anchorage. Resolution Park is populair, en niet alleen vanwege het Captain Cook Monument. Hier heb je namelijk ook een observatieplatform met een schitterend uitzicht. Tijd genoeg? Ga dan naar het Ship Creek Viewing Platform, waar je in de zomer zalmen omhoog ziet springen. In het kleinere Far North Bicentennial Park heb je in de lente (kleine) kans om grizzlyberen en elanden te zien.

Anchorage, Alaska

Dag 19. Anchorage

Je reist terug naar huis.

Anchorage Alaska

Dag 20. Thuiskomst

Door het tijdsverschil kom je vandaag weer thuis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 2613 kilometer / 1624 mijl
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan