Verblijf op een ranch

Overnachten op een ranch in Amerika geeft je het ultieme Wild West gevoel! Op een ranch maak je op een unieke wijze kennis met het boerenleven in Amerika. Sommige ranches kennen de luxe van een resort, inclusief zwembad en hot tub. Op andere ranches ga je echt terug in de tijd en steek je je handen uit de mouwen. Je gaat dan mee met 'cattle drives' (veedrijven) en helpt tijdens 'hay rides' (hooi binnenhalen). Hoe verschillend het ook klinkt, de ranches hebben één ding gemeen: paarden. Naast paardrijden door de prachtige omgeving verzorgen veel ranches andere buitenactiviteiten zoals wandelen, raften en boogschieten. Er zijn verschillende soorten ranches:

  • Guest Ranch:
    Een typische 'dude ranch', waar je meestal een paar dagen verblijft. 3-7 nachten is standaard. Op Guest Ranches is er een dagelijks programma, met paardrijden en andere ranch-activiteiten. 's Avond is er entertainment en eet je 'family style'. Dat betekent: aan grote tafels, samen met de andere gasten.

  • Resort Ranch:
    Een tikkeltje luxer zijn de Resort Ranches. Hier zijn extra voorzieningen, zoals tennisbanen en zwembaden. De maaltijden zijn meestal ook wat luxer. Op sommige ranches heb je de keuze uit een aantal verschillende gerechten.

  • Working Ranch:
    De meest basic ranch is een Working Ranch. Hier leun je niet lui achterover, maar ben je betrokken bij het dagelijkse reilen en zeilen. Je houdt je bijvoorbeeld bezig met het verzorgen van het vee en de paarden. De kamers zijn standaard, maar comfortabel. Je eet samen met het ranchpersoneel.

Er zijn ranches in verschillende staten. Klik op de kaart hieronder!

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan