Redactionele blogs

Om in vakantiestemming te komen: reisboeken

Door Maurits van den Toorn op ma 16 jul. 2018 18:55:00

Met het naderen van de vakantieperiode is iedereen bezig met reisvoorbereidingen. Die zullen vooral praktisch zijn, maar laat ik ter afwisseling eens een andere tip geven: vergeet vooral niet een reisboek te lezen om in de sfeer te komen. Daarmee bedoel ik geen reisgids met praktische tips, maar een verhaal waarin je meereist met een ander en het land door zijn ogen ziet. Om alvast in vakantiestemming te komen: reisboeken die je niet mag missen.

On the road, Jack Kerouac

Wegafsluiting Yosemite

Door Onze redactie op ma 16 jul. 2018 11:00:00

Net buiten Yosemite National Park woedt een bosbrand. Daarom is Highway 140 tussen Midpines en El Portal afgesloten. In El Portal zijn het hotel Yosemite Cedar Lodge en de campground Indian Flat RV Park geëvacueerd. De andere twee parkingangen aan de zuid- en oostkant van Yosemite zijn open: Highway 120 bij Groveland en Highway 41 bij Oakhurst. Houd hier rekening met extra drukte. Het is nog niet bekend wanneer Highway 140 weer open gaat. Actuele info vind je op de Facebookpagina van Yosemite National Park. Zie ook de kaartjes hieronder.

Wegafsluiting Yosemite

Wegafsluiting Zion

Door Onze redactie op vr 13 jul. 2018 9:00:00 bijgewerkt op ma 16 jul. 2018 9:00:00

Update 16 juli: Goed nieuws! Alle wegen in Zion zijn weer open. Enkele trails zijn nog dicht, waaronder de Angels Landing en Upper Emerald Pools Trail.

Hieronder volgt het bericht van 13 juli
In Zion National Park (Utah) is de Zion - Mt. Carmel Highway (Highway 9) richting Bryce dicht wegens stormschade en rotsblokken op de weg. Je kunt dus niet via het oosten het park betreden of verlaten. De westingang bij Springdale is open. Daarnaast is de Zion Canyon Scenic Drive afgesloten vanaf shuttlebushalte Big Bend. Dit betekent dat de Narrows niet bereikbaar zijn. Het is nog niet bekend wanneer beide wegen weer open gaan. Actuele info vind je op de Facebookpagina van Zion National Park. Zie ook de kaartjes hieronder.

Wegafsluiting omrijden Zion

Aanraders voor Highway 1

Door Onze redactie op do 16 mrt. 2017 9:00:00 bijgewerkt op wo 11 jul. 2018 10:45:00

Highway One, ook bekend als de Pacific Coast Highway, strekt zich in Californië uit tussen San Francisco en Los Angeles. Met de Grote Oceaan aan je ene zijde en de beboste en rotsachtige heuvels van de Californische kust aan de andere, is Highway One een droom voor iedere reiziger. Het mooiste deel van deze kustroute vind je tussen Carmel/Monterey en Morro Bay. Dit zijn onze highlights langs Highway One! Let op: tot 20 juli 2018 moeten reizigers omrijden wegens een wegafsluiting op Highway 1 in Californië.

Lone Cypress 17 Mile Drive California

De mooiste meren van Rocky Mountain National Park

Door Lisa Huis in 't Veld op vr 6 mei 2016 10:03:00 bijgewerkt op di 10 jul. 2018 19:53:00

Eerder schreven we al een blog over de hoogtepunten aan de Trail Ridge Road in Rocky Mountain National Park. Tijd om iets te laten zien van het 'andere' Rocky Mountain National Park: de prachtige meren! In het oosten ligt een regio met talloze meren, die bij Amerikanen heel populair is, maar door andere toeristen – vaak wegens tijdnood – wordt overgeslagen. Met deze foto's proberen we daar verandering in te brengen!

Sprague Lake in Rocky Mountain National Park, Colorado

Highlights van de Icefields Parkway

Door Onze redactie op zo 6 sep. 2015 19:00:00 bijgewerkt op do 5 jul. 2018 19:43:00

Besneeuwde bergtoppen, gletsjers, turkooizen meren en wildlife; aan de Icefields Parkway laat West-Canada zich van zijn beste kant zien. Deze 230 kilometer lange route loopt dwars door de ongerepte natuur van Banff en Jasper National Parks en behoort tot de mooiste van Noord-Amerika. We hebben de zes mooiste bezienswaardigheden aan de Icefields Parkway voor je geselecteerd.

Icefields Parkway in West-Canada

Scenic Drives: Utah Highway 12

Door Lisa Huis in 't Veld op di 27 jun. 2017 8:37:00 bijgewerkt op di 3 jul. 2018 19:45:00

In Utah ligt een van de mooiste wegen van de VS: Scenic Byway 12 – in de volksmond gewoon Highway 12. Deze tweehonderd kilometer lange weg slingert dwars door bossen, rode rotsen en kale maanlandschappen met diepe kloven. In deze blog laten we je de mooiste bezienswaardigheden zien aan Highway 12, op volgorde van west (Red Canyon/Bryce Canyon) naar oost (Capitol Reef). Gaat jouw route van Bryce naar Moab (Arches) en heb je geen haast? Volg dan niet je navigatie maar neem gewoon de iets langere route via Highway 12.

Utah Scenic Byway 12 de tunnel bij Red Canyon

Belangrijk wegennieuws voor reizigers

Door Onze redactie op di 1 aug. 2017 17:28:00 bijgewerkt op za 30 jun. 2018 12:00:00

Ga je binnenkort op reis naar de VS of Canada? Kijk hieronder of er belangrijke updates zijn over plaatsen op jouw route. In dit overzicht vind je enkel de belangrijkste wegafsluitingen en updates over bijvoorbeeld bosbranden waardoor bezienswaardigheden zijn afgesloten. Dit is geen volledig overzicht.

NIEUW! Voordelige camperwegbrengspecial Road Bear maart/april 2019
Info & prijzen (op = op)
Boek nu al je hotelrondreis voor 2019 met korting
Vraag vrijblijvend een offerte aan en profiteer van 10% vroegboekkorting!
Boek nu al je camper voor 2019
Vroegboekkortingen tot 15%
Rondreis of One Way in Canada? Boek een Relocation of Seasonal Special van Canadream!
Prijzen & vertrekdata