Redactionele blogs

Reis in beeld: Western Canada & Alaska-cruise

Door Lisa Huis in 't Veld op za 4 nov. 2017 9:00:00 bijgewerkt op zo 23 sep. 2018 19:00:00

De hoogtepunten van West-Canada per auto of camper, gecombineerd met een cruise langs de mooiste plekken van Alaska! Je reis begint in Calgary. Hier haal je je auto of camper op voor een roadtrip dwars door de Rocky Mountains. In Vancouver lever je je huurvoertuig weer in en ga je aan boord van de Holland America Line. In deze blog zie je de hoogtepunten van deze bijzondere combinatiereis.

Cruise door Glacier Bay

5x Ongerept Newfoundland

Door Irene Hummel op di 18 sep. 2018 20:05:00

Enorme ijsbergen, ruige kustlijnen en ongerepte natuur. Newfoundland in het uiterste noordoosten van Canada is misschien wel een van de best bewaarde geheimen. Vergeet IJsland, maar reis naar het einde van de wereld dat Newfoundland heet. We geven je 5 redenen om ongerept Newfoundland te bezoeken!

Gros Morne National Park, Newfoundland

9 hoogtepunten van San Francisco

Door Irene Hummel op do 15 sep. 2016 19:00:00 bijgewerkt op do 13 sep. 2018 20:05:00

“If you're going to San Francisco, be sure to wear some flowers in your hair”. San Francisco, de stad van de Golden Gate Bridge, de steile straten, gevangeniseiland Alcatraz en de cable car. Eind jaren ’60 ontstond hier de hippiecultuur. Daarmee werd San Francisco de hippiehoofdstad van de wereld. Tegenwoordig heeft de stad de grootste gay community van de Verenigde Staten. Nog steeds heeft San Francisco grote aantrekkingskracht op muzikanten, kunstenaars en creatievelingen. Dit zijn de 9 hoogtepunten van San Francisco die je wat mij betreft niet mag missen.

Golden Gate Bridge, San Francisco

Kleine camper huren in Amerika

Door Irene Hummel op do 14 sep. 2017 19:50:00 bijgewerkt op zo 9 sep. 2018 10:40:00

Als je aan Amerikaanse campers denkt, denk je misschien aan gevaartes zo groot als een vrachtwagen met slide-outs. Maar wist je dat je ook compacte, kleurrijke en wendbare kleine campers kunt huren in Amerika? Deze buscampers of minivans kun je niet alleen makkelijk parkeren, je kunt er ook mee kamperen op de mooiste plekken. Ze zijn allemaal uitgerust met een keukentje en een comfortabel bed. Ideaal voor jouw avontuurlijke roadtrip!

Kleine campers

Typisch Amerikaans

Door Emma Broekhuizen op ma 12 sep. 2016 9:00:00 bijgewerkt op do 6 sep. 2018 9:13:00

Amerika. De Verenigde Staten. De USA! Na lang dromen en sparen is het zover: je bent aangekomen in het land waar álles groot (en mooi!) is. En waar sommige dingen heel anders zijn dan thuis. In deze blog: Typisch Amerikaans, wat jullie opviel tijdens jullie (eerste) bezoek aan Amerika.

Typisch Amerikaans: vriendelijke mensen

Bosbranden West-Canada

Door Onze redactie op za 1 sep. 2018 17:00:00

In British Columbia en Alberta (West-Canada) woeden bosbranden. Sommige wegen zijn afgesloten. Heb je een hotel geboekt, maar kun je er wegens de bosbranden niet terecht? Dan nemen we contact met je op. Ben je met een camper op pad? Houd dan de lokale nieuwsberichten goed in de gaten en pas zo nodig je route aan. Hieronder staan websites waar je actuele info vindt over de bosbranden. Houd rekening met slecht zicht door de rook. De situatie kan van dag tot dag verschillen en wij kunnen niet voorspellen hoelang de branden zullen aanhouden. Zorg dus dat je de actuele situatie bekijkt vlak voordat je op pad gaat naar je volgende bestemming.

Overzicht bosbranden BC

Top 5 bezienswaardigheden Yosemite National Park

Door Lisa Huis in 't Veld op ma 20 nov. 2017 16:00:00 bijgewerkt op do 30 aug. 2018 19:45:02

Yosemite National Park is een park dat bijna nooit ontbreekt in rondreizen door Zuidwest-Amerika. En dat is niet voor niets. In deze blog lees je alles wat je moet weten over Yosemite National Park, inclusief 5 bezienswaardigheden die je niet mag missen.

Tunnel View Yosemite National Park

Top 10 spookstadjes

Door Irene Hummel op zo 9 apr. 2017 19:55:00 bijgewerkt op do 30 aug. 2018 19:45:00

In de tijd dat de goud- en zilverkoorts toesloeg in Amerika schoten de plaatsjes rond de mijnen als paddenstoelen uit de grond. Zodra bleek dat er niets meer te halen viel, verdwenen de gelukzoekers even snel als ze waren gekomen. Wat achterbleef waren spookstadjes met lege huizen, gevangenissen, postkantoren en saloons. Stap terug in de tijd van het Wilde Westen, de tijd van Jesse James, Butch Cassidy en Billy the Kid en neem een kijkje in deze voormalige mijnstadjes. Dit is (in willekeurige volgorde) onze top 10 spookstadjes!

Rhyolite ghost town, Nevada
NIEUW! Voordelige camperwegbrengspecials El Monte en Road Bear maart/april 2019
Info & prijzen (op = op)
Boek nu al je hotelrondreis voor 2019 met korting
Vraag vrijblijvend een offerte aan en profiteer van 10% vroegboekkorting!
Boek nu al je camper voor 2019
Vroegboekkortingen tot 17%
Rondreis of One Way in Canada? Boek een Relocation of Seasonal Special van Canadream!
Prijzen & vertrekdata