Redactionele blogs

Bellen en internetten

Door Onze redactie op za 20 mei 2023 9:00:00 bijgewerkt op do 20 jun 2024 8:00:00

Wat is de beste manier om voordelig te bellen en internetten in Amerika of Canada? Als je op vakantie bent, wil je misschien af en toe een leuk restaurantje Googlen of bellen naar je hotel of camping. Of misschien zit jouw kroost op de achterbank, en kunnen zij niet de hele reis zonder internet. Daarom vind je hier het antwoord op de vraag: hoe kun je tijdens je reis het voordeligst bellen en internetten?

Voordelig bellen vanuit Canada of Amerika

Top 5 bezienswaardigheden Zion National Park

Door Emma Burgers op wo 3 okt 2018 10:00:00 bijgewerkt op zo 16 jun 2024 8:00:00

Een plek waar je de zonsopgang beleeft zoals je hem nog nooit hebt gezien. Een plek waar de hemel 's nachts bezaaid is met talloze sterren. Of je nou met je voeten in het water van The Narrows staat of het spectaculaire uitzicht hogerop zoekt. Zion National Park is met zijn gigantische rode rotsen en dichtbegroeide valleien zoveel meer dan een gewoon park. Hieronder zetten we de vijf meest bijzondere bezienswaardigheden op een rijtje. En een beetje extra.

Zion Parkweg, Utah

Belangrijk wegennieuws voor reizigers

Door Onze redactie op zo 20 aug 2023 17:00:00 bijgewerkt op wo 12 jun 2024 11:00:00

Ga je binnenkort op reis naar Amerika of Canada of ben je onderweg? Lees in deze blog of er belangrijke meldingen zijn over plaatsen op jouw route. In dit overzicht vind je enkel de belangrijkste meldingen en linkjes naar officiële pagina's waar je meer informatie vindt. Dit is geen volledig overzicht! Vooral als het om bosbranden gaat is de situatie erg veranderlijk. Bekijk altijd je route voordat je op pad gaat, zodat je op de hoogte bent van plotselinge (weg)afsluitingen.

Wegwerkzaamheden

De mooiste plekken aan de Tioga Road

Door Lisa Huis in 't Veld op vr 11 dec 2015 12:00:00 bijgewerkt op za 8 jun 2024 9:45:00

De Tioga Road in Yosemite National Park is één van de mooiste wegen van de VS. Van granieten rotsen tot verstilde bergmeren, uitgestrekte weides en groeves vol sequoiabomen: achter elke bocht van de Tioga Road wacht een nieuwe verrassing op je. Deze prachtige route is een van Amerika’s hoogst gelegen wegen. Op maandag 10 juni 2024, 07:00 lokale tijd, gaat de Tioga Road weer open! De voorzieningen aan de route zijn nog grotendeels gesloten en de paden liggen nog onder een pak sneeuw, maar dat maakt het niet minder mooi.

Tioga Road in Yosemite National Park

Top Trails: The Narrows

Door Onze redactie op za 26 sep 2015 10:00:00 bijgewerkt op di 4 jun 2024 8:50:00

Een kloof met rode, zandstenen wanden en een kabbelende rivier heten je welkom in Zion National Park (Utah). Dit prachtige park is geliefd om de natuur en goede wandelmogelijkheden. Een leuke wandeling voor jong en oud is de Riverside Walk, waarbij je de rivier steeds dieper de kloof in volgt. Je wandeling wordt echt avontuurlijk als je via the Narrows dóór de rivier verder loopt. In deze blog: Wat is the Narrows en wat kun je verwachten?

Zion, The Narrows

Tips van een local - New York eten & drinken

Door Ingrid Schram op do 22 dec 2022 9:00:00 bijgewerkt op ma 27 mei 2024 9:00:00

Wil je New York City een keer op een andere manier beleven? Er zijn genoeg bijzondere wijken in de stad te bezoeken, maar het kan lastig zijn om er je weg te vinden. In dit blog lees je over drie bijzondere wijken in New York, ieder met zijn eigen unieke verhaal en geschiedenis: het rauwe, industriële Brooklyn, Tribeca met zijn mooie architectuur en het culturele Lower East Side. Om je snel op weg te helpen hebben we adresjes om wat te eten of te drinken toegevoegd!

Industry City, New York

6 dingen die je moet weten over National Parks

Door Onze redactie op ma 15 feb 2016 9:31:00 bijgewerkt op wo 22 mei 2024 9:00:00

Rode rotslandschappen, besneeuwde bergen en uitgestrekte prairies: de natuur in Amerika en Canada is schitterend en gevarieerd. Dit moet over honderd jaar ook nog zo zijn, daarom wordt deze natuur beschermd. Dat gebeurt in de vorm van nationale parken, zoals Yosemite, Yellowstone, Banff en Jasper National Parks. Een National Park is doorgaans een enorm natuurgebied met een in- en uitgang. Door het park lopen wegen en wandelpaden, die worden onderhouden. Ook het welzijn van bezienswaardigheden, bezoekers en dieren wordt gecontroleerd. Meestal heeft een National Park een bezoekerscentrum en een camping. Soms zijn er ook hotels of lodges.

Nationale parken in Amerika bezoeken

Top 5 bezienswaardigheden Jasper National Park

Door Irene Hummel op zo 29 dec 2019 9:00:00 bijgewerkt op zo 12 mei 2024 14:00:00

Omringd door de hoge bergtoppen van de Rocky Mountains ligt Jasper National Park. Met haar diepe kloven, groene bossen, glinsterende gletsjers en meren en meer dan duizend kilometer aan wandelpaden is dit een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. Jasper National Park is bovendien het leefgebied van veel wilde dieren zoals elanden, beren en herten. In de winter verandert het landschap in een wondere witte wereld, vol besneeuwde bergtoppen, poedersneeuw en bevroren watervallen.

Spirit Island, Maligne Lake
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan