De ontstaansgeschiedenis van Tioga Tours

1988: De eerste reis

Met een streekbus uit 1968, die is omgebouwd tot camper, vertrekken we met een groepje liefhebbers naar de voormalige Sovjet-Unie. Vier weken lang reizen we door Wit-Rusland, Rusland, Estland, Letland en Litouwen. Het is in deze tijd nog ongebruikelijk om als westerling in Oost-Europa te kamperen.

Tioga Tours historie

1989: E-30 Reizen

In 1989 kopen we een touringcar en bouwen deze om tot een camper voor twaalf personen. E-30 Reizen ziet het levenslicht; de E-30 is de weg van Hoek van Holland naar Moskou. Door advertenties slagen we erin om genoeg mensen enthousiast te krijgen om diverse reizen naar de Sovjet-Unie en Spanje te kunnen organiseren.

Tioga Tours historie

1990: Rock 'n Roll

We kopen een tweede bus die eveneens wordt omgebouwd tot camper. Naast de Sovjet-Unie en Spanje, nemen we IJsland als bestemming. We gaan onze bussen ook gebruiken om met bands door Europa te touren. Tot deze bands behoren Thin White Rope, Boredoms, Dr. Alban, Sue Chaloner en Varttina.

Tioga Tours historie

1991: Nieuwe bestemmingen

We breiden ons programma uit met Schotland en Griekenland. We hebben nu vijf bestemmingen voor groepsreizen.

Tioga Tours historie

1993: Eerste camperreis Verenigde Staten

Amerika staat voor de eerste keer op het programma. Met een gehuurde camper reizen we met een kleine groep door het zuidwesten van de Verenigde Staten.

Tioga Tours historie

1994: Tijdelijke onderbreking

We beleven erg veel plezier aan onze groepsreizen, maar wegens onvoldoende verdiensten besluiten we de handdoek in de ring te gooien.

1996: Opnieuw naar de Verenigde Staten

Reizen naar Amerika blijft kriebelen, waardoor we in 1996 besluiten om toch weer met een groepje enthousiastelingen het zuidwesten van de Verenigde Staten te bezoeken.

Tioga Tours historie

1998: Tioga Tours

Tijdens onze reizen van de laatste twee jaar lukt het ons maar niet om over de Tioga Pass in Yosemite National Park te rijden. Er is steeds wel iets: de pas is dicht gesneeuwd, er is een bosbrand of een aardverschuiving. Uiteindelijk lukt het toch om de fenomenale route te bereizen. Onze 'obsessie' met deze weg resulteert in de naam “Tioga Tours”. Onder deze naam organiseren we vier groepsreizen door het zuidwesten van de VS. Ook staan we dit jaar voor het eerst op de Vakantiebeurs in Utrecht.

Tioga Tours historie

2002: Individuele reizen naar de VS en Canada

Internet is inmiddels volwassen en de website van Tioga Tours doet het goed. We krijgen steeds meer vragen van mensen die naar Amerika op vakantie willen, maar niet in groepsverband. We besluiten daarom om naast groepsreizen ook individuele reizen aan te bieden naar de VS en Canada.

Tioga Tours historie

2005: Opening nieuw kantoor Tioga Tours

We hebben een aantal jaar vanuit huis gewerkt en besluiten nu om een kantoor te openen aan de Kloosterweg in Sint Jansklooster. We stoppen met het organiseren van groepsreizen omdat daar steeds minder vraag naar is.

Tioga Tours historie

2007: Het GWS

Om zeer snel en flexibel reizen voor onze klanten te kunnen samenstellen, beginnen we met de bouw van onze eigen automatisering. Het systeem noemen we het GWS: het Groot Weergaloos Systeem. In de loop der jaren wordt het systeem steeds verder geoptimaliseerd en uitgebreid.

Tioga Tours historie

2010: Een Amerikaanse camper in Sint Jansklooster

In 2010 kopen we een echte Amerikaanse camper, die vanaf nu permanent bij ons op kantoor bezichtigd kan worden. Onze klanten kunnen zo een goed beeld krijgen van de camper waarmee ze op vakantie kunnen in Amerika of Canada.

Tioga Tours historie

2012: Het team groeit weer

Tioga Tours doet het goed. Ons team wordt uitgebreid met een redactie. Zij gaan voortaan informatieboekjes maken voor onze reizigers. Er werken nu in totaal zestien mensen bij Tioga Tours.

Tioga Tours historie

2013: Ons kantoor wordt uitgebreid

Aan de achterkant van ons kantoor wordt een ruimte aangebouwd waar we reispresentaties gaan houden voor onze klanten. Je kunt de aanbouw komen bekijken tijdens een infodag.

Tioga Tours historie

2015: ICT-afdeling en redactie

We openen een tweede kantoor in de binnenstad van Deventer. Er werken geen reisadviseurs, maar hier zetelt onze eigen IT-afdeling en redactie. Er wordt volop gewerkt aan productontwikkeling. In augustus 2015 ging onze nieuwe website in de lucht.

Tioga Tours historie

2017: Verhuizen naar Zwolle

We zijn uit onze jas gegroeid. Daarom verhuizen we in juni 2017 naar ons nieuwe pand in Zwolle. Voortaan vinden hier onze informatiedagen en adviesgesprekken plaats!

Tioga Tours historie

2018: Weer nieuwe plannen

Ondertussen is onze Belevingshal met diner en campground helemaal gereed. Er zijn ook nieuwe spannende plannen: er is een saloon in aanbouw.
Tioga Tours historie

2019: Yihaa - Saloon, gevel, tweede camper

Waan je even in het Wilde Westen, we hebben een splinternieuwe saloon en een gevel die je meeneemt naar tijden van goudkoorts! Voor de deur prijkt (tot de zomer van 2021) een mooie camper van Fraserway (model C-Large).

Tioga Tours historie

2020: ViaTioga is een feit

Stippel vanaf nu met ViaTioga de mooiste Europa-reizen uit! Met onze vertrouwde kwaliteit, reisadviezen, routeplanner en routeboeken.

Tioga Tours historie

2021: het jaar van corona, lockdowns en dichte grenzen

Maar 2021 was ook het jaar van Tioga’s Puzzelritten, voor ieder een lichtpuntje in de duisternis. Op 10 april 2021 werd de allereerste Tioga Puzzeltocht gehouden en het was een doorslaand succes! Het zat zo snel volgeboekt, dat er nog meer puzzelritten volgden. Met leuke spelletjes als Raad de Kentekenplaat en een heus Rad van Fortuin, puzzelden de deelnemers er enthousiast op los. Ook werd Tioga’s Campground voor een weekend geopend. Na een heerlijk diner mochten de gasten op het terrein overnachten.

Tioga Tours historie

2022: opmerkelijke comeback van Tioga Tours!

De reisbranche herstelt en reizigers weten ons goed te vinden. Ze gaan weer met plezier op reis in Amerika en Canada.

Tioga Tours historie

Meer weten over Tioga Tours?

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan