Vraag en antwoord: Verzekeringen

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten goed verzekerd op reis gaan. Een reisverzekering dekt over het algemeen de kosten als gevolg van diefstal, verlies van bagage, repatriëring, medische problemen et cetera. Zorg wel dat je reisverzekering werelddekking heeft! Ga voor vertrek goed na of de benodigde verzekeringen zijn afgesloten. Je kunt bij Tioga Tours eenmalige of doorlopende reis- en annuleringsverzekeringen afsluiten via Europeesche Verzekeringen. We raden je aan om je polisnummer en het telefoonnummer van de alarmcentrale mee te nemen op reis. Sla de gegevens bijvoorbeeld op in je telefoon en maak een briefje met belangrijke nummers voor in je bagage. Verzekeringen die je via ons hebt afgesloten, staan op de nota/boekingsbevestiging. Bel ons bij twijfel. Lees ook de voorwaarden van Europeesche Verzekeringen.

Bij reisverzekeringen is er niet automatisch sprake van werelddekking, je moet dit specifiek afsluiten en betaalt er vaak een (iets) hogere premie voor. Controleer dus zorgvuldig of jouw reisverzekering werelddekking heeft en of je dus verzekerd bent voor schade in Amerika of Canada.

Je zorgverzekeraar betaalt via de basisverzekering (een deel van) de kosten die je moet maken bij spoedeisende hulp in het buitenland na aftrek van het eigen risico. De vergoeding dekt het tarief dat in Nederland geldt voor de behandeling die je moest ondergaan. In Amerika en Canada kunnen de kosten een stuk hoger zijn dan bij ons, het kan dus zijn dat je zorgverzekering niet alle gemaakte kosten vergoedt. Voor de zorgkosten die buiten de vergoeding van je zorgverzekering vallen, kun je een vergoeding krijgen via je reisverzekering - mits deze werelddekking heeft. Soms is het verstandig om geneeskunde speciaal op te nemen in je reisverzekering, bijvoorbeeld wanneer je op wintersport gaat of avontuurlijke activiteiten aangaat.

Onze tarieven voor autohuur zijn inclusief een ongelimiteerd aantal kilometers en een verzekering voor schade, diefstal en aansprakelijkheid. Ook zijn de lokale belastingen en de luchthavenbelasting in dit tarief inbegrepen. De kosten voor autohuur zijn echter exclusief het eigen risico: bij schade aan het voertuig is de bestuurder in principe zelf verantwoordelijk voor het eigen risico-bedrag. Het is niet nodig om ter plaatse extra verzekeringen voor de huurauto af te sluiten. Om je eigen risico af te dekken, kun je je voor vertrek bijverzekeren. Informeer hiernaar bij Tioga Tours.

Voor het huren en besturen van een auto in Amerika of Canada moet je minimaal 21 jaar oud zijn. Personen onder de 25 jaar moeten echter wel rekenen op een extra verzekeringstoeslag per huurdag. Je kunt hiervoor (tegen een meerprijs) een Under Age-pakket bij ons boeken. Er wordt dan ter plekke geen extra verzekeringstoeslag meer berekend. Voor het huren en besturen van een camper geldt geen Under Age-toeslag.

Bij sommige camperverhuurders zijn de benodigde verzekeringen inbegrepen in de huurprijs, maar geldt er een eigen risico van 1000 tot 1500 dollar. Je kunt het eigen risico bijverzekeren middels onze eigenrisicoverzekering. Bij andere verhuurders zijn niet alle benodigde verzekeringen inbegrepen en moet je een WA-verzekering bijboeken. Dat kan bij de verhuurder. Bij die WA-verzekering is er ook een eigen risico van toepassing. In plaats van de WA-verzekering bij de verhuurder af te sluiten, kun je bij ons een iets duurdere verzekering afsluiten, die gelijk het eigen risico mee verzekert.

Bezoek op zaterdag 21 oktober (in de herfstvakantie) onze
speciale infodag Reizen met Kinderen in Zwolle!
Kom op zondag 22 oktober naar onze
Roadshow in Breda!
Camperaanbieding West-Canada, vertrek mei 2018
Zeer scherpe prijzen, boeken t/m 20 oktober