Vraag en antwoord: Verzekeringen

Een reisverzekering dekt over het algemeen onverhoopte kosten bij calamiteiten tijdens je reis. Bijvoorbeeld de kosten die je moet maken bij zwaar letsel, ernstige ziekte of overlijden van een reiziger of diens familie tot de 2de graad (bijvoorbeeld een kind, broer of zus).

Wij vinden het erg belangrijk dat onze klanten goed verzekerd op reis gaan. Ga voor vertrek goed na of de benodigde verzekeringen zijn afgesloten. Je kunt bij Tioga Tours aflopende of doorlopende reisverzekering afsluiten van Europeesche Verzekeringen. Bij de Optimaal Reisverzekering is ook verlies/beschadiging van bagage, reisrechtsbijstand en medische zorg opgenomen. Als je woonachtig bent in België moet je behalve een reisverzekering ook werelddekking afsluiten bij je eigen zorgverzekeraar. Zie ook 'moet ik als Belg ook een reisverzekering afsluiten?'.

Wat de voorwaarden zijn van de Aflopende en Doorlopende Reisverzekeringen van Europeesche Verzekeringen, lees je op onze webpagina met downloads. Ga naar de voorwaarden van Europeesche Verzekeringen.

Bij reisverzekeringen is er niet automatisch sprake van werelddekking, je moet dit specifiek afsluiten en betaalt er vaak een (iets) hogere premie voor. Controleer dus zorgvuldig of jouw reisverzekering werelddekking heeft en of je dus verzekerd bent voor schade in Amerika of Canada.

Je kunt bij ons een reisverzekering afsluiten, maar daarnaast moet je ook bij je eigen zorgverzekeraar werelddekking afsluiten. Doe je dat niet, dan ben je niet verzekerd voor medische kosten in Amerika/Canada.

Bij spoedeisende hulp in het buitenland en geneeskundige behandelingen die niet kunnen worden uitgesteld, betaalt je zorgverzekering een deel van de kosten. Echter, je moet eerst je eigen risico betalen. Bovendien betaalt de verzekeraar hooguit het tarief dat in Nederland geldt voor de behandeling die je moest ondergaan. In Amerika en Canada kunnen de kosten een stuk hoger zijn dan bij ons, het kan dus zijn dat je zorgverzekering niet alle gemaakte kosten vergoedt. Voor de zorgkosten die buiten de vergoeding van je zorgverzekering vallen, kun je een vergoeding krijgen via je reisverzekering - mits deze werelddekking heeft en dekking voor geneeskundige kosten. Als je op wintersportvakantie gaat, is het verstandig om je extra te verzekeren tegen de (medische) risico's daarvan.

We raden je aan om je polisnummer en het telefoonnummer van de alarmcentrale mee te nemen op reis. Sla de gegevens bijvoorbeeld op in je telefoon en maak een briefje met belangrijke nummers voor in je bagage. Verzekeringen die je via ons hebt afgesloten, staan op de nota/boekingsbevestiging. Bel ons bij twijfel.

Bij ziekenhuisopname, overlijden, ongevallen en vóór er extra onvoorziene kosten worden gemaakt, moet binnen 24 uur contact worden opgenomen met de Europeesche Hulplijn. Dit is verplicht. Europeesche Verzekeringen heeft een telefoondienst die 24 uur per dag bereikbaar is. Moet je onverhoopt eerder naar huis? Boek dan niet zelf vast een ticket, maar overleg eerst met de Hulplijn. Bij minder urgente zaken, zoals beschadigde bagage of een kapotte eReader, kun je zo snel mogelijk na de reis de schade melden. Doe dit binnen zes maanden na de gebeurtenis. Schades kunnen steeds vaker online worden ingediend.

Onze tarieven voor autohuur zijn inclusief een ongelimiteerd aantal kilometers en een verzekering voor schade, diefstal en aansprakelijkheid. Ook zijn de lokale belastingen en de luchthavenbelasting in dit tarief inbegrepen. De kosten voor autohuur zijn echter exclusief het eigen risico: bij schade aan het voertuig is de bestuurder in principe zelf verantwoordelijk voor het eigen risico-bedrag. Het is niet nodig om ter plaatse extra verzekeringen voor de huurauto af te sluiten. Om je eigen risico af te dekken, kun je je voor vertrek bijverzekeren. Informeer hiernaar bij Tioga Tours.

Voor het huren en besturen van een auto in Amerika of Canada moet je minimaal 21 jaar oud zijn. Personen onder de 25 jaar moeten echter wel rekenen op een extra verzekeringstoeslag per huurdag. Je kunt hiervoor (tegen een meerprijs) een Under Age-pakket bij ons boeken. Er wordt dan ter plekke geen extra verzekeringstoeslag meer berekend. Voor het huren en besturen van een camper geldt geen Under Age-toeslag.

Bij sommige camperverhuurders zijn de benodigde verzekeringen inbegrepen in de huurprijs, bij anderen geldt alleen een basisverzekering. Check de voorwaarden per verhuurder wat inbegrepen is en wat wij adviseren om eventueel extra af te sluiten.

Bij alle verhuurders is een eigen risico van toepassing, dit varieert van $ 750 tot $1500 per gebeurtenis. Daarom adviseren we altijd een extra verzekering van Europeesche verzekeringen af te sluiten. Deze verlaagt het eigen risico naar € 0. Ook is een aanvullende casco dekking van toepassing voor schade welke niet door de camperverhuurder vergoed wordt zoals banden en bodem. Je kunt een uitbreiding afsluiten (met BA) om de aansprakelijkheid te verzekeren tot € 1.000.000. Bij de verzekering met BA van Europeesche is tevens repatriëring en rechtsbijstand inbegrepen.

Wat betekenen al die termen?

  • BA: Bestuurders aansprakelijkheid. Deze dekking is bij mogelijk inbegrepen bij de verhuurder voor een minimum bedrag per staat (veel te lage dekking) of voor een hoger bedrag, bijvoorbeeld $ 1.000.000. Mocht deze dekking van min.$ 1.000.000 niet bij de camperverhuurder inbegrepen zijn dan raden wij aan deze af te sluiten via Europeesche verzekeringen. Eventueel kunt u dit ook ter plaatse doen bij de verhuurder (een SLI verzekering) maar dan is de dekking wat beperkter dan bij de Europeesche verzekeringen.
  • CDW (Collision Damage Waiver): Vergelijkbaar met een cascoverzekering. De CDW-verzekering beperkt de aansprakelijkheid voor schade aan het gehuurde voertuig. Let op! Er geldt een eigen risico per gebeurtenis. Ook zijn bepaalde schades veelal uitgesloten, zoals schade aan banden en de voorruit. Dit verschilt per verhuurder.
  • LDW (Loss Damage Waiver): Dit is een CDW-verzekering aangevuld met dekking van diefstal
  • SLI (Supplemental Liability Insurance): Dit is een uitgebreide aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering dekt schade die jij met de camper aan anderen veroorzaakt. Het bedrag waarvoor je verzekert bent wordt met deze verzekering verhoogd tot een bepaald maximumbedrag. Wordt ook wel bestuurders aansprakelijkheid genoemd. In Canada heet dit ook wel PLI.
  • VIP betekent niet altijd hetzelfde. Meestal geeft dit een combinatie van verzekeringen aan; een hogere dekking dan de standaard verzekering en/of een lager eigen risico.
Er is nog plek! Infodag 20 okt Zwolle, Roadshow 21 okt Breda
Info & aanmelden (vol = vol)
Boek nu al je hotelrondreis voor 2019 met korting
Vraag vrijblijvend een offerte aan en profiteer van 10% vroegboekkorting!