Vraag en antwoord: Verzekeringen

Een reisverzekering dekt over het algemeen onverhoopte kosten bij calamiteiten tijdens je reis. Bijvoorbeeld de kosten die je moet maken bij zwaar letsel, ernstige ziekte of overlijden van een reiziger of diens familie tot de 2de graad (bijvoorbeeld een kind, broer of zus).

Wij vinden het erg belangrijk dat onze klanten goed verzekerd op reis gaan. Ga voor vertrek goed na of de benodigde verzekeringen zijn afgesloten. Je kunt bij Tioga Tours aflopende of doorlopende reisverzekering afsluiten van Europeesche Verzekeringen. Bij de Optimaal Reisverzekering is ook verlies/beschadiging van bagage, reisrechtsbijstand en medische zorg opgenomen.

Wat de voorwaarden zijn van de Aflopende en Doorlopende Reisverzekeringen van Europeesche Verzekeringen, lees je op onze webpagina met downloads. Ga naar de voorwaarden van Europeesche Verzekeringen.

Bij reisverzekeringen is er niet automatisch sprake van werelddekking, je moet dit specifiek afsluiten en betaalt er vaak een (iets) hogere premie voor. Controleer dus zorgvuldig of jouw reisverzekering werelddekking heeft en of je dus verzekerd bent voor schade in Amerika of Canada.

Bij spoedeisende hulp in het buitenland en geneeskundige behandelingen die niet kunnen worden uitgesteld, betaalt je zorgverzekering een deel van de kosten. Echter, je moet eerst je eigen risico betalen. Bovendien betaalt de verzekeraar hooguit het tarief dat in Nederland geldt voor de behandeling die je moest ondergaan. In Amerika en Canada kunnen de kosten een stuk hoger zijn dan bij ons, het kan dus zijn dat je zorgverzekering niet alle gemaakte kosten vergoedt. Voor de zorgkosten die buiten de vergoeding van je zorgverzekering vallen, kun je een vergoeding krijgen via je reisverzekering - mits deze werelddekking heeft en dekking voor geneeskundige kosten. Als je op wintersportvakantie gaat, is het verstandig om je extra te verzekeren tegen de (medische) risico's daarvan.

We raden je aan om je polisnummer en het telefoonnummer van de alarmcentrale mee te nemen op reis. Sla de gegevens bijvoorbeeld op in je telefoon en maak een briefje met belangrijke nummers voor in je bagage. Verzekeringen die je via ons hebt afgesloten, staan op de nota/boekingsbevestiging. Bel ons bij twijfel.

Bij ziekenhuisopname, overlijden, ongevallen en vóór er extra onvoorziene kosten worden gemaakt, moet binnen 24 uur contact worden opgenomen met de Europeesche Hulplijn. Dit is verplicht. Europeesche Verzekeringen heeft een telefoondienst die 24 uur per dag bereikbaar is. Moet je onverhoopt eerder naar huis? Boek dan niet zelf vast een ticket, maar overleg eerst met de Hulplijn. Bij minder urgente zaken, zoals beschadigde bagage of een kapotte eReader, kun je zo snel mogelijk na de reis de schade melden. Doe dit binnen zes maanden na de gebeurtenis. Schades kunnen steeds vaker online worden ingediend.

Onze tarieven voor autohuur zijn inclusief een ongelimiteerd aantal kilometers en een verzekering voor schade, diefstal en aansprakelijkheid. Ook zijn de lokale belastingen en de luchthavenbelasting in dit tarief inbegrepen. De kosten voor autohuur zijn echter exclusief het eigen risico: bij schade aan het voertuig is de bestuurder in principe zelf verantwoordelijk voor het eigen risico-bedrag. Het is niet nodig om ter plaatse extra verzekeringen voor de huurauto af te sluiten. Om je eigen risico af te dekken, kun je je voor vertrek bijverzekeren. Informeer hiernaar bij Tioga Tours.

Voor het huren en besturen van een auto in Amerika of Canada moet je minimaal 21 jaar oud zijn. Personen onder de 25 jaar moeten echter wel rekenen op een extra verzekeringstoeslag per huurdag. Je kunt hiervoor (tegen een meerprijs) een Under Age-pakket bij ons boeken. Er wordt dan ter plekke geen extra verzekeringstoeslag meer berekend. Voor het huren en besturen van een camper geldt geen Under Age-toeslag.

Bij sommige camperverhuurders zijn de benodigde verzekeringen inbegrepen in de huurprijs, maar geldt er een eigen risico van 1000 tot 1500 dollar. Je kunt het eigen risico bijverzekeren middels onze eigenrisicoverzekering. Bij andere verhuurders zijn niet alle benodigde verzekeringen inbegrepen en moet je een WA-verzekering bijboeken. Dat kan bij de verhuurder. Bij die WA-verzekering is er ook een eigen risico van toepassing. In plaats van de WA-verzekering bij de verhuurder af te sluiten, kun je bij ons een iets duurdere verzekering afsluiten, die gelijk het eigen risico mee verzekert.

Kom langs op de infodag in Zwolle op zaterdag 21 april!
Meer info en aanmelden
Boek nu al je Cruise America of Cruise Canada-camper voor 2019!
Profiteer van 15% vroegboekkorting!
Nu al een camper boeken voor 2019 van Road Bear!
Bekijk de kortingen & vraag een offerte aan
Relocation Special van Canadream!
Bekijk prijzen & voorwaarden
10% korting op de huurdagen en all inclusive-pakket bij El Monte RV!
Bekijk prijzen & voorwaarden
30% korting op Escape campervans bij Miami of New York Special!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden