Feestdagen in Amerika en Canada

In Amerika en Canada kent men andere feestdagen dan bij ons. Wat te denken van Independence Day, Victoria Day en het beroemde Thanksgiving? Lees meer over tradities, festiviteiten en rituelen tijdens feestdagen aan de andere kant van de oceaan. We lichten de bekendste feestdagen vast kort toe.

Feestdagen Amerika

  • Independence Day: Op Independence Day vieren de Amerikanen hun onafhankelijkheid. Met toespraken, optochten en ceremonies herdenkt men het ondertekenen van de Declaration of Independence. Veel Amerikanen komen samen om te eten of feesten.

  • Thanksgiving: De tafels van Amerikaanse gezinnen staan tijdens Thanksgiving vol met gevulde kalkoen, aardappelpuree en cranberrysaus. Families en vrienden komen samen en spreken uit waar ze dankbaar voor zijn.

  • Bekijk alle Amerikaanse feestdagen
feestdagen Amerika

Feestdagen Canada

  • Canada Day: Op 1 juli 1867 werd Canada officieel onafhankelijk van Groot-Brittannië. Dat wordt grootschalig gevierd in heel het land. Je kunt een kijkje nemen bij optochten, concerten en vuurwerkshows.

  • Halloween: Zodra tuinen vol pompoenen liggen en winkels versierd worden met spinrag en uitdeelsnoep is het zover: Halloween. Op deze spookachtige feestdag verkleed jong en oud zich om elkaar te laten schrikken én te feesten.

  • Bekijk alle Canadese feestdagen
feestdagen Canada

Meer over feestdagen

Er zijn ook veel onofficiële feestdagen in Amerika en Canada. Je hebt vast wel eens gehoord van Groundhog Day, een dag waarop een kleine bosmarmot voorspelt of Amerikanen hun winterjas al naar zolder kunnen verbannen of dat het nog een tijdje winter blijft. En wat dacht je van Mardi Gras, het grote carnaval dat het Diepe Zuiden wekenlang in zijn greep houdt?

Deze maand: laatste vroegboekkorting camperhuur
Bekijk acties per verhuurder
30% korting op Escape campervans in Miami en NYC!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden
Relocation Special van Canadream!
Bekijk prijzen & voorwaarden
Kom naar onze infodag in Zwolle op zaterdag 24 februari.
Meld je aan